Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Το γλυκό γίνετε πολύ αρωματικό και πολύ ωραίο χρώμα.
Υλικά
1 κιλό σπόροι ροδιού
500 γρ ζάχαρη
500 γρ νερό
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 στικ κανέλας
1 στικ βανίλιας
75 γρ γλυκόζη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια 
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρόδια που έχουμε ζυγίζει τη ζάχαρη και το νερό. 
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη με κλειστό καπάκι.. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες 
Την άλλη μέρα βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και βάζουμε ξανά στη φωτιά. Προσθέτουμε τη γλυκόζη το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τη βανίλια. Σιγοβράζουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι 
Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι καυτό. Κλείνουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Όταν το ανοίγουμε το κρατάμε στο ψυγείο
Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη
Anna Beni

Related Posts