Κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό χοιρινό κιμά
Ένα ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό (εγώ δε βάζω, γιατί μας αρέσει η γεύση του άνηθου)
Δυο κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μια ντομάτα στο τρίφτη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
(Βάζω κίτρινο γιατί το θέλουμε σπυρωτό, αλλά του πάει και το Καρολίνα)
Το γέμισμα των κολοκυθιών ψιλοκομμένο.
Ένα φλυτζάνι τσαγιού λάδι (μπορείτε να βάλετε το μισό στη γέμιση και το μισό στη κατσαρόλα.
εγώ που τα θέλω λαδερα βάζω όλο το φλυτζάνι στη γέμιση και στη κατσαρόλα ένα τέταρτο του φλυτζανιου έξτρα)
Ένα φλυτζάνι νερό
Αλάτι,πιπέρι)..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τα κολοκύθια κόβοντας τα στη μέση για να μπορούμε να τα αδειάσουμε καλά έως κάτω κάτω (το γέμισμα το ψιλοκόβουμε μέσα)
Φτιάχνουμε τη γέμιση τα βάζω στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε το φαγητό έως να κρατάει το ρύζι, δηλαδή όταν σβήνουμε το μάτι το ρύζι και το κολοκύθι κρατάνε,δεν είναι παραβρασμενο,γιατί έτσι μας αρέσει.

Η κρεμούλα τύπου μπεσαμέλ είναι η εξής:
Μια κουταλιά βούτυρο
Δυο κουταλιές αλεύρι
Δυο ποτήρια γάλα
Αλάτι, πιπέρι.
Τα βράζουμε έως να δέσει η σάλτσα και στο τέλος εκτός ματιού ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού,γρήγορα για να μη γίνει ομελέτα το αυγό και μετά το ξαναβάζουμε στο μάτι να βράσει λίγο το αυγουλακι να μη μυρίζει…

Related Posts