Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγός απόδρασης από μια κακοποιητική σχέση

Οι καταπιεστές είναι κτητικοί και απαιτητικοί, θέλουν τον έλεγχο της κατάστασης, δεν θέλουν το πρόσωπο του ενδιαφέροντός  τους να έχει οποιαδήποτε σχέση με άλλον, ακόμα κι αν πρόκειται για φίλους ή μέλη της οικογένειας. Εργαλειοποιούν τα συναισθήματα, είναι χειριστικοί, δυνάστες και στο τέλος τους φοβάσαι. 
Νιώθεις άδεια, στεγνή, στερημένη, αντί για πλήρης. Νιώθεις ένα μόνιμο στρες, ενώ η συμπεριφορά σου πυροδοτείται από συναισθήματα όπως φόβος, θυμός ή ενοχές.
Οι ανάγκες και τα συναισθήματά σου νιώθεις ότι αγνοούνται και έχεις την αίσθηση ότι βαδίζεις διαρκώς στην κόψη του ξυραφιού, από το φόβο μήπως θυμώσεις ή αναστατώσεις το σύντροφό σου. 
Σαν αυτόν, εκατοντάδες. Εκεί έξω. Δεν είναι πάντα εύκολο να το αντιληφθείς, παρόλο που το νιώθεις. 

Αν νιώθεις έτσι, τότε μίλα, χώρισε, ζήτα βοήθεια. Κατέβασε αρχικά από εδώ τον οδηγό του Ευρωπαϊκού Δίκτυου κατά της Βίας, για να δεις τα πρώτα σου βήματα αλλά και το πώς να διαχειριστείς την κατάσταση.
  • Κάλεσε την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) ή στείλε e-mail στο sos15900@isotita.gr. Η γραμμή είναι εθνικής εµβέλειας και μπορείς να μιλήσει 24ώρες το 24ωρο, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους λειτουργούς που θα σε ενημερώσουν για όλες τις επιλογές που έχεις.
  • Κάλεσε ή επισκέψου κάποιο από τα 15 Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής ή τα 26 Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων. Τα Κέντρα παρέχουν δωρεάν κοινωνική, ψυχολογική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική. Οι υπηρεσίες απευθύνονται τόσο σε Ελληνίδες όσο και σε μετανάστριες/προσφύγισσες, επιζώσες όλων των μορφών έμφυλης βίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια