Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τέλος ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα

Ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια, ένας από τους πιο ισχυρούς ποδοσφαιρικούς μύθους -ο δεσμός του σπουδαίου Αργεντινού με τους μπλαουγκράνα- έσπασε. 
Ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο 34χρονος σούπερ σταρ δεν θα συνεχίσει στην ομάδα εξαιτίας των οικονομικών περιορισμών της ισπανικής Λίγκας.
Δεν είναι απλώς ένα «τέλος εποχής». Είναι η κατάρρευση μιας από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες, αυτής του δεσμού, της πίστης ενός παίκτη στον σύλλογό του και από την άλλη της ταύτισης του συλλόγου με τον παίκτη. 
Ύστερα από 20 χρόνια κοινής πορείας —ο Λιονέλ Μέσι ήταν παιδί όταν, το 2000, έφυγε από την Αργεντινή για να πάει στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα— οι δρόμοι του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου και των μπλαουγκράνα, που λένε ότι είναι «κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος», χωρίζουν.
 Ήταν και μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής. 
Ενώ άπαντες περίμεναν ότι από μέρα σε μέρα θα υπήρχε επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι με την Μπαρτσελόνα, η διοίκηση της ομάδας το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιο του 34χρονου Αργεντινού θα τερματιστεί! 
Η ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που αποκάλυψε η ισπανική Marca στο δημοσίευμά της λίγο νωρίτερα. 
Η εφημερίδα έγραψε ότι ενώ όλα έδειχναν συμφωνία, το γυαλί ράγισε οριστικά και αμετάκλητα με τον Μέσι να μένει ελεύθερος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει μια πρώτη συμφωνία για την υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές αυτό δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί μετά από οικονομικά εμπόδια που θέτουν οι κανονισμοί της Λα Λίγκα. 
Έτσι ο Μέσι θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Καταλονίας στην οποία αγωνιζόταν από το 2000 έως και σήμερα έχοντας κατακτήσει τα πάντα. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Παρά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Μέσι και με σαφή πρόθεση και των δύο μερών να υπογράψουν νέο συμβόλαιο την Πέμπτη, δεν θα είναι δυνατή η επισημοποίηση λόγω οικονομικών και διαρθρωτικών εμποδίων των κανονισμών της ισπανικής Λίγκας. Αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, ο Λιονέλ Μέσι δεν θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Και οι δύο πλευρές λυπούνται βαθιά που τελικά οι επιθυμίες τόσο του παίκτη όσο και του συλλόγου δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Η Μπάρτσα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον παίκτη για τη συμβολή του στην επέκταση του θεσμού και του εύχεται ό, τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή”.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια