Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

DIGEA: Αναβάλλεται η 2η ψηφιακή μετάβαση 5g Αττική - Νότια Εύβοια

DIGEA – Συνεχίζεται η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA.
Έτσι την ερχόμενη Τρίτη, στις 10 Αυγούστου 2021, ήταν να πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής και στη Νότια Εύβοια.
Λόγω των έκτακτων συνθηκών και μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Αυγούστου ψηφιακή μετάβαση στην Αττική και τη Νότια Εύβοια αναβάλλεται.

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.
Αναλυτικά τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες είναι στις περιοχές: Αίγινας, Αναβύσσου, Αυλώνα, Βάρης, Λαυρίου, Νέας Μάκρης, Οχθωνιάς, Πάρνηθας, Πράσινου, Σουνίου, Στύρας, Υμηττού και Χαλκίδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές που διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια (HD)
Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια