Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα μυστικά των γαλαζοαίματων της Ευρώπης

Η αυστριακή πριγκίπισσα Isabella κρατούσε ένα λεπτό μυστικό: δεν αγαπούσε πραγματικά τον άντρα της, αλλά τρελάθηκε με την αδερφή του. Και η Κόμισσα Μπαθούρι από την Τρανσυλβανία είχε πιο σοβαρά μυστικά: βασανίστηκε εκατοντάδες κορίτσια στο παλάτι της. Ποιες άλλες μοναρχικές παραδοχές θυμάται η ιστορία της Ευρώπης;
Princess Isabella of Parma
1741-1763, Archduchess της Αυστρίας
Η πριγκίπισσα Ισαβέλλα της Πάρμα αγαπούσε τις γυναίκες
Στο παρελθόν, τα δικαιώματα τείνουν να παντρεύονται ευκολίας και να μισούν τους συζύγους τους. Αλλά ο Πρίγκιπας Τζόζεφ Β ', ο μελλοντικός Βασιλιάς της Γερμανίας και ο Αρχιπάγος της Αυστρίας, ήταν τυχερός: ήταν ερωτευμένος με τη νεαρή του γυναίκα, την Ισαμπέλα, κόρη του Ισπανικού Infanta Philip.
Αλλά η Isabella δεν μοιράστηκε το πάθος του συζύγου της. Δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τους άνδρες. Η πριγκίπισσα ήταν εμμονή με την αδερφή του συζύγου της Χριστίνα. «Λένε ότι η μέρα ξεκινά με τον Θεό και ξεκινάω τη μέρα με τη σκέψη της αγάπης μου, γιατί το σκέφτομαι συνεχώς», έγραψε η Ισαμπέλλα στην νύφη της.
Η Isabella ήταν κρύα για τη μητρότητα, αλλά ταυτόχρονα ήταν συνεχώς έγκυος. Μέσα σε ένα χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της - της κόρης της - η πριγκίπισσα υπέστη δύο αποβολές και τον επόμενο χρόνο γέννησε ένα δεύτερο κορίτσι που έζησε για αρκετές ώρες. Εκείνη την εποχή, η 21χρονη Isabella ήταν κατάθλιψη και σοβαρά άρρωστη με ευλογιά. Πέθανε λίγες μέρες μετά τη δεύτερη γέννηση.
George V 
Ο πρίγκιπας Τζορτζ αγαπούσε τα ναρκωτικά και το μοντέρνο ντύσιμο
1902-1942, τέταρτος γιος του Βασιλιά George George της Μεγάλης Βρετανίας
Ο Γιώργος ήταν το πιο έξυπνο και ελκυστικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Τα άτομα του τον άρεσαν και του άρεσαν ... ναρκωτικά. Ο Γιώργος ήταν πολύ εθισμένος στη μορφίνη και την κοκαΐνη.
Ο Γιώργος παντρεύτηκε τον ξάδερφό του, την Πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδας και της Δανίας. Φαίνεται ότι πραγματικά αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πρίγκιπα να εξαπατήσει τη γυναίκα του με γυναίκες και άντρες.
Ο μακρύτερος ρομαντισμός του πρίγκιπα ήταν με τον Άγγλο θεατρικό συγγραφέα Noel Coward, ο οποίος κράτησε περίπου 19 χρόνια. Τα παιδιά τους άρεσαν να ντύνονται με γυναικεία φορέματα και να περπατούν στους δρόμους του Λονδίνου - από τη στιγμή που συνελήφθησαν ακόμη και με υποψία πορνείας.
Ο Γιώργος πέθανε στα 39 σε συντριβή αεροπλάνου ενώ πετούσε στην Ισλανδία.
Gian Gastone de' Medici 
Ο Gian Gastone Medici αγαπούσε τους νέους και το ποτό
1671-1737, Δούκας της Τοσκάνης
Ο γάμος του Jan, που διοργανώθηκε από τον πατέρα του, τον Μεγάλο Δούκα Cosimo III, ήταν καταδικασμένος από την αρχή. Η 26χρονη Δούκισσα Άννα Μαρία ήταν χήρα, η οποία, στην πραγματικότητα, ήταν ευτυχισμένη και δεν ήθελε να παντρευτεί ξανά. Ο 23χρονος κληρονόμος δεν ήταν επίσης ευχαριστημένος με το γάμο - του άρεσε άντρες. 9 μήνες μετά το γάμο, ο Gian Gastone έφυγε στον εραστή του στην Πράγα, όπου πήγε σε ένα binge και έναν μαραθώνιο με παιχνίδια καρτών.
Ως αποτέλεσμα, έπρεπε να πάρει το θρόνο του πατέρα του, αλλά οι κρατικές υποθέσεις δεν ενδιαφέρθηκαν για τον δούκα. Πέρασε ολόκληρες μέρες στην κρεβατοκάμαρα μαζί με νέους όμορφους άντρες. Ο Δούκας σπάνια έφυγε από το δωμάτιό του, οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί το άρωμα εκεί. Όταν ο Gian Gastone βγήκε έξω για να παρακολουθήσει επίσημα δείπνα, μεθύστηκε τόσο πολύ που ήταν ναυτία μπροστά στους καλεσμένους. Η βασιλεία αυτού του υπέροχου δούκα διήρκεσε 14 χρόνια, έως ότου πέθανε, χωρίς να αφήσει κληρονόμους. Ο θάνατος του δούκα τελείωσε τη δυναστεία των Μεδίκων, η οποία κυβέρνησε τη Φλωρεντία για πάνω από 300 χρόνια.
Filippo Maria Visconti φοβόταν τη γελοιογραφία και τις καταιγίδες
1392-1447, Δούκας του Μιλάνου
O Φίλιππο Μαρία κληρονόμησε την εξουσία στην Παβία (μια πόλη στη βόρεια Ιταλία) από τον αδελφό του Τζιοβάνι, ο οποίος σκοτώθηκε για ανικανότητα στις δημόσιες υποθέσεις. Ο νεόκτιστος δούκας ήταν παρανοϊκός και περίπλοκος για την ασχήμια του (λόγω τραύματος κατά τη γέννηση), οπότε δεν έλεγε ότι ήταν πολύ χαρούμενος για την ευθύνη που του είχε αναλάβει.
Αλλά στην πραγματικότητα, o Filippo Maria έκανε πολύ καλή δουλειά. Αναδιοργάνωσε τα δημόσια οικονομικά, ανέπτυξε τη βιομηχανία μεταξιού και ξεκίνησε έναν επιτυχημένο πόλεμο εναντίον γειτονικών κρατών. Ωστόσο, ο δούκας ήταν ακόμα πολύ παράξενος.
Ο Φίλιππο Μαρία ήταν πράγματι πολύ ελκυστικός και, σύμφωνα με τους συγχρόνους του, «δεν μπορούσε να αντέξει την ταπείνωση όταν τον κοίταξαν». Ο δούκας έκρυψε από τους ανθρώπους και ποτέ δεν εμφανίστηκε στους στρατιώτες για να τους ενθαρρύνει πριν από τη μάχη. Ο Φίλιππο Μαρία αρνήθηκε να συναντηθεί καν με τον Σίγκσμουντ, αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που περιλάμβανε και το Δουκάτο του Μιλάνου. Ο Filippo Maria φοβόταν για βροντές, σκοτάδι και συνωμότες, οπότε κάθε βράδυ πολλές βάρδιες του φύλακα ήταν καθήκοντες στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς του. Ακόμα και ο Δούκας εκτελούσε την πρώτη του γυναίκα με την υποψία για προδοσία! Παρά το γεγονός ότι ο δούκας ήταν άσχημο άντεξε, κανείς δεν τον σκότωσε. Η Filippo Maria Visconti πέθανε από φυσικές αιτίες σε ηλικία 54 ετών, χωρίς να αφήσει κληρονόμους.
Marie Louise d'Orléans αγαπούσε τον πατέρα της (πάρα πολύ)
1662-1689, εγγονή του Βασιλιά Louis XIV της Γαλλίας και βασίλισσα της Ισπανίας
Η Marie Louise ήταν η πρώτη από τα 4 παιδιά της Δούκισσας Henrietta Stewart. Ταυτόχρονα, τα επόμενα δύο μωρά πέθαναν, αλλά η μητέρα αγνόησε ακόμα την κόρη της από τη γέννηση. Αλλά η Μαρί-Λουίζ ανέπτυξε στενή σχέση με τον πατέρα της, τον Πρίγκιπα Φίλιππο. Κλείσιμο ύποπτα. Όταν η πριγκίπισσα ήταν 6 ετών, αρρώστησε σοβαρά και ο πατέρας της την φρόντιζε μόνη της. Από τότε, είναι αχώριστοι.
Σε ηλικία 16 ετών, η Marie-Louise παντρεύτηκε τον Βασιλιά Κάρολο Β 'της Ισπανίας. Ήταν παθιασμένος ερωτευμένος με τη νεαρή του γυναίκα, αλλά για 10 χρόνια γάμου, οι σύζυγοι δεν κατάφεραν να γεννήσουν κληρονόμο - όλες οι εγκυμοσύνες της Maria Louise ήταν δύσκολες και κατέληξαν σε αποβολές. Υπήρχαν φήμες στο δικαστήριο ότι η βασίλισσα ήταν έγκυος από τον πατέρα της...
Η νεαρή βασίλισσα υπέφερε από κατάθλιψη, αλκοολισμό και υπερκατανάλωση τροφής και τελικά πέθανε από κίρρωση σε ηλικία 26 ετών. 
Η κόμη Erzsébet Báthory λατρεύει να σκοτώνει
1560-1614, ανιψιά του Βασιλιά της Πολωνίας Stefan Batory
Δεκάδες βιβλία και ταινίες έχουν δημιουργηθεί για την ουγγρική σαδιστική κομητεία. Ο ακριβής αριθμός των βασανισθέντων θυμάτων της είναι άγνωστος, αλλά οι θρύλοι μιλούν για εκατοντάδες δολοφονημένα κορίτσια, των οποίων το αίμα Μπαθούρι έπλυνε για «αναζωογόνηση». Πολλοί φαντάζονται την κόμη ως ανεξάρτητη ερωμένη των ζοφερών περιουσιών τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει: Ο Μπαθούρι παντρεύτηκε και μεγάλωσε έξι παιδιά. Ωστόσο, η λέξη «εκπαίδευση» δεν είναι κατάλληλη εδώ: οι νταντάς ασχολήθηκαν με τα παιδιά και η μητέρα πολλών παιδιών είχε άλλα χόμπι - το περίπλοκο βασανισμό των υπηρέτριων.
Πού πήρε η κόμισα τέτοια ενδιαφέροντα; Σύμφωνα με την ιστορία, ως παιδί, ο θείος της, ο Πολωνός βασιλιάς και ο πρίγκιπας της Τρανσυλβανίας Στέφαν Μπάτιτερ, της δίδαξαν ό, τι γνώριζε για το σατανισμό. Μέχρι την ηλικία των 15 ετών, όταν η Ελισάβετ παντρεύτηκε τον Κόμη Φέρεντ Ναντάντι, η ψυχή της είχε σπάσει εντελώς. Η κομισή άρχισε να βασανίζει τις νεαρές υπηρέτριες: έριξε καρφίτσες κάτω από τα νύχια της, κάλυψε τα κορίτσια με μέλι, αφήνοντάς τα έντομα, και ακόμη ... έκοψε τη σάρκα. Με την πάροδο του χρόνου, η Κόμισσα άρχισε να απαγάγει κόρες αγροτών. 
Η Ελισάβετ Μπαθούρι και οι υπηρέτες της συνελήφθησαν το 1610 όταν οι φήμες εξαπλώθηκαν σε όλο το βασίλειο των μαρτύρων που χάθηκαν μέσα στα τείχη του κάστρου της. Οι υπηρέτες εκτελέστηκαν και η Κόμισσα φυλακίστηκε σε φρούριο, όπου έζησε για τρία χρόνια και πέθανε όταν ήταν 54 ετών.
Ο Don Carlos αγαπούσε να βασανίζει
1545-1568, γιος του βασιλιά Φίλιππου Β 'της Ισπανίας
Τα πράγματα έχουν πάει άσχημα για τον Πρίγκιπα Κάρλος από τη στιγμή που γεννήθηκε. Λόγω ενός τραυματισμού κατά τη γέννηση, γεννήθηκε με καμπούρα και πόδια διαφορετικών μηκών και τρεις ημέρες αργότερα, η μητέρα του, η Μαρία της Πορτογαλίας, πέθανε από αιμορραγία. Αργότερα, ο πρίγκιπας αποκάλυψε προβλήματα με την ψυχική ανάπτυξη. Ως παιδί, του άρεσε να βλάπτει τα ζώα: έψησε τα κουνέλια ζωντανά και κάποτε ανάγκασε 20 άλογα. Στη νεολαία του, ο πρίγκιπας μετατράπηκε σε ανθρώπους. Ο Ντον Κάρλος κτύπησε τις γυναίκες με μαστίγιο και μερικές φορές πλήρωνε εκείνες που συμφώνησαν να βασανίσουν και συχνότερα χτυπούσαν τις υπηρέτριες. Κάποτε έκανε έναν τσαγκάρη να φάει ένα ζευγάρι μπότες που «δεν ήταν αρκετά καλές». Ως αποτέλεσμα, ο ψυχοπαθητικός πρίγκιπας πήρε τον δικό του πατέρα και ο Φίλιππος Β 'έβαλε τον γιο του στη φυλακή. Έξι μήνες αργότερα, ο 23χρονος Don Carlos πέθανε σε αιχμαλωσία.
Η Alexandra von Bayern φοβόταν το χώμα
1826-1875, κόρη του Βασιλιά Λούντβιχ Α της Βαυαρίας
Οι συγγενείς της πριγκίπισσας ήταν διάσημοι για την ψυχική αστάθεια. Ο εκκεντρικός γραφομανιακός πατέρας της έγραψε φρικτή, καλλιτεχνική ποίηση για τα πάντα. Ο ανιψιός της Ludwig II (Βασιλιάς της Βαυαρίας από το 1864 έως το 1886) ήταν εμμονή με την οικοδόμηση κάστρων έως το σημείο της πτώχευσης της χώρας. Η ίδια η πριγκίπισσα είχε το δικό της πάθος - καθαρότητα. Φορούσε μόνο λευκά ρούχα για να δει τη βρωμιά που της έπεσε.
Μέχρι την ηλικία των 23 ετών, η πριγκίπισσα έχει χάσει εντελώς το μυαλό της. Άρχισε να κινείται γύρω από το παλάτι στις μύτες, περπατώντας πλάι στις πόρτες. Εξηγώντας τη συμπεριφορά της, η πριγκίπισσα ομολόγησε: έμαθε ότι είχε καταπιεί ένα γυάλινο πιάνο μεγέθους ως παιδί. Είναι ακόμα μέσα της, οπότε πρέπει να προσέχει να μην στρίβει πάρα πολύ, μήπως πεθάνει από απώλεια αίματος. Θα εκπλαγείτε, αλλά με ένα γυάλινο πιάνο μέσα, η Αλεξάνδρα κατάφερε να ζήσει μέχρι την ηλικία των 49 ετών (πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε ένα μοναστήρι).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια