Ογκτρατέν με ψωμί και αλλαντικά

Συστατικά
12 φέτες ψωμί κομμένο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδου και ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια κομμενα στην μέση
250γρ. Πάριζα σε φέτες και κομμένο σε λωρίδες
250γρ. τυρί ανθότυτρο
250γρ. τυρί τριμμένο κίτρινο

Επικάλυψη
6 αυγά
300 ml. γάλα
4 κουταλιές γιαούρτι
Μπαχαρικά
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Όταν εναλλάσσετε όλα τα συστατικά όπως στη συνταγή βίντεο και ρίχνετε το κάλυμμα, αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά. και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 180c / 30min. Μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την παριζα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε.Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε 3 αυγά. Αλατοπιπερώνουμε .
Προσθέτουμε γάλα και το γιαούρτι μέσα στο αυγό και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώστε ένα ταψί 25 εκ. Στρώστε την βάση με το 1/3 ψωμί, από πάνω 1/3 της γέμιση με μειγμα ζαμπον-ντομάτας. Τρίβουμε από πάνω το 1/3 ανθότυρο και το κίτρινο τυρί .
Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση ψωμιού – 1/3 γέμιση ζαμπόν – 1/3 ανθότυρο και τριμμένο τυρί κίτρινο.
Τελειώνουμε με το τελευταίο στρώμα ψωμί – γέμιση – τυριά
Περιχύνουμε όλο το ταψί με 9-10 κουτάλες από το μείγμα αυγού και αφήνουμε μισή ώρα και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 180c / 30 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει

Έτοιμο να το απολαύσετε
xrysoskoufaki

Related Posts