Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χαρδαλιάς: από τις 8 Ιουλίου - Αυστηρές οι κυρώσεις

Τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύουν στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης, τονίζοντας πως αυτά αποτελούν βασικούς χώρους υπερ μετάδοσης του ιού. Παράλληλα, ανακοίνωσε και τις αυστηρές κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα, τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων. 
  • Ειδικότερα:Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφγράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.
Επισήμανε δε ότι η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, κάθως «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Τις τελευταίες μέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των διερευνητικών ελέγχων εναντίον του ιού προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην αρχή των ανακοινώσεων και συνέχισε λέγοντας πως είναι ζήτημα χρόνου η μετάλλαξη Δέλτα να γίνει και εδώ η επικρατούσα μετάλλαξη.

Όπως είπε, αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.

Είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% από το βρετανικό στέλεχος, σημείωσε.

Από τη Δευτέρα βλέπουμε μία ταχεία και αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων που έχουν τριπλασιαστεί, σημείωσε και εξήγησε πως η ιχνηλάτηση των δεδομένων δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με τα κέντρα διασκέδασης. Το τελευταίο 10ημερο υπήρξε σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 27 έτη. Το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν ως πιθανή έκθεση συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης, συνέχισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ενδεικτικά στην έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται στο νότιο τομέα Αθηνών και ιδιαίτερα στις περιοχές του Αλίμου και της Γλυφάδας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση ειδικά στους νέους να εμβολιαστούν άμεσα και να κάνουν τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/21, 10:16 μ.μ.

    Κ Χαρδαλια τι σας λείπει και δεν απαντάτε στο στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλιου για την μη υποχρεοτικοτητα των εμβολίων;;;
    Ο χρόνος;;;
    Η σοβαρότητα η μη του θέματος;;
    Είναι δυνατόν να ασκείτε εξουσία με τέτοια έλλειψη ουσιαστικών απαντησεων;;
    Είναι δυνατόν να μην έχετε ποτέ ακούσει τι έπαθαν ιστορικά όσοι εφάρμοσαν τακτικές τέτοιου είδους;;
    Είναι δυνατόν να αγνοείτε επιστήμονες, λογική, Ευρωκοινοβουλιο, οικονομία, ψυχική υγεία των πολιτών, και να θέλετε αποτελέσματα;
    Ήμαρτον επιτέλους,, ΗΜΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/21, 10:52 μ.μ.

    K Χαρδαλια
    Επειδή είστε ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας
    Έχετε συζητήσει με τους Έλληνες βουλευτές που ψήφισαν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την μη υποχρεωτικοτητα των εμβολιασμών;
    Έχετε δει την Κα Μπακογιάννη;
    Κάνατε κάποιου είδους συζήτηση;
    Μας αφορά το θέμα;
    Δηλαδή αφού μιλάτε για κυρώσεις,, όταν αυτές εφαρμοστούν κατά τη θέληση σας, αλλά κατά πέσουν από τις λοιπές αρχές, τις αποζημιώσεις θα τις επομιστειτε προσωπικά;
    Ξέρετε έχουμε αρχίσει να χάνουμε επεισόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή