Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dior’s Cruise 2022 Show στο Καλλιμάρμαρο

Σκοτάδι πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο και έγχορδα άρχισαν να γεμίζουν με μελωδία την ατμόσφαιρα. Η ιέρεια της indie rock, Ιωάννα Γκίκα, άρχισε να περπατά στις κερκίδες του Σταδίου. 
Το σόου του Οίκου Dior μόλις ξεκίνησε.
Μια πολυμελής ορχήστρα άρχισε να φωτίζεται, ενώ η ερμηνεύτρια έκανε τη δική της πασαρέλα και δέσμες φωτός δημιουργούσαν τη δική τους ατμόσφαιρα.
Όλα όσα έγιναν στο σόου Dior
Λίγες στιγμές μετά, η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου άνοιξε το σόου Dior, με τα υπόλοιπα μοντέλα να ακολουθούν και να περπατούν στο catwalk. Το λευκό, το μπλε και το μαύρο κυριαρχούσε στη χρωματική παλέτα της Dior Cruise 2022.
Αέρινα φορέματα και παντελόνες αλλά και athlesuire δημιουργήθηκαν για τη συλλογή, η οποία αποτυπώνει το όραμα της creative director του Οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι κάθε κομμάτι δημιουργεί την αίσθηση ελευθερίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και το σόου πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, έναν χώρο που, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, «έχει μια αίσθηση ελευθερίας, την οποία νιώθεις αμέσως μόλις το αντικρίζεις».
Κάθε συλλογή της Chiuri, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του οίκου, έχει στο επίκεντρο τη γυναίκα. Από την πρώτη ημέρα της θητείας της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior, η Maria Grazia Chiuri έθεσε τον φεμινισμό και τη γυναίκα στην πρώτη θέση.
Η σχεδιάστρια απομακρύνθηκε από την αυστηρότητα των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Dior της δεκαετίας του '50 και πέρασε, πάντα με σεβασμό στην ιστορία ενός μεγάλου οίκου, στην απελευθέρωση και το σύγχρονο. Τα σχέδιά της ενσαρκώνουν τη γυναίκα και την ελευθερία. Μια γυναίκα, όμως, που βαδίζει μεταξύ κομψότητας και μοντέρνας ζωής, εκείνης που ζει και δραστηριοποιείται στον κόσμο. Το μήνυμα αυτό στάλθηκε με σαφήνεια μέσα από την Dior Cruise 2022, καθώς τα αέρινα φορέματα συνδυάστηκαν με φουτουριστικά sneakers.
Φανταστείτε μια Καρυάτιδα με sneakers. Αυτό έδειξε στον κόσμο της μόδας το σόου του Dior στο Καλλιμάρμαρο, μια συλλογή που παρουσίασε σύγχρονες θεές που κινούνται στον κόσμο.
Το σόου έκλεισε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα-κύκνο, το οποίο στο catwalk συνόδευσε μουσικά το τραγούδι The Swan.
Το σόου του Dior ολοκληρώθηκε με τα μοντέλα να κάνουν όλα μαζί την εμφάνισή τους στο Καλλιμάρμαρο για το τελικό catwalk, ενώ η Ιωάννα Γκίκα τραγουδούσε με τη συνοδεία εγχόρδων. Εκείνη την στιγμή, ο αττικός ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα, τα οποία σήμαναν το τέλος μιας γιορτής της μόδας.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του σόου Dior
Από νωρίς το βράδυ, οι 400 προσκεκλημένοι του Οίκου Dior άρχισαν να φτάνουν στο Καλλιμάρμαρο, έτοιμοι να απολαύσουν το υπερθέαμα που θα ακολουθούσε.
Το σόου τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της πολιτικής, της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, ενώ για χάρη του Dior ταξίδεψαν στην Αθήνα υψηλοί προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα '21» Γιάννα Αγγελοπούλου, η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Κατρίν Ντενέβ, η Άνια Τέιλορ-Τζόι, η Κάρα Ντελεβίνι, η Μπεατρίς Μπορομέο και ο σύζυγός της, η πριγκίπισσα του Μονακό Σαρλότ Κασιράγκι, η Ευγενία Νιάρχου και η Μπιάνκα Μπραντολίνι.
Το σόου με τα λόγια του Οίκου Dior
Με τη συλλογή Cruise 2022, ο Οίκος Dior αναδεικνύει τον πολιτισμό, το μεγαλείο και την κληρονομιά της Ελλάδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πολιτιστικό σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας. Με τους επιβλητικούς όγκους του, αυτός ο χώρος αναδεικνύει το προγονικό savoir-faire και εναρμονίζεται πλήρως με την έμπνευση της συλλογής, συνδυάζοντας τη δύναμη της κληρονομιάς και της σύγχρονης εφευρετικότητας. Παράλληλα, η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω τους πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.
Ακολουθώντας το πάθος της για διάδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς αποκλεισμούς, η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε -για τη συγκεκριμένη συλλογή του Dior- με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα με δεξιοτεχνία ανεκτίμητες τεχνικές και μεθόδους, συνδυάζοντας, για παράδειγμα, ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, η κουλτούρα της οποίας τοποθετείται στο σταυροδρόμι διαφορετικών χωρών (Γαλλία και Ιταλία), άντλησε την έμπνευσή της από τον κλασικό χιτώνα της Αρχαιότητας, που αποτελεί την απόλυτη έκφανση ενός ενδύματος και παράλληλα την πηγή στην οποία πάντα επιστρέφει.
O χιτώνας, που φέρνει στο νου τα αρχαία αγάλματα, είναι ένα απόλυτα απλό ένδυμα που τυλίγεται προσφέροντας κίνηση στο σώμα, ενώ παράλληλα το απελευθερώνει, αγκαλιάζοντας τις καμπύλες και τις κινήσεις του. Ο χιτώνας, που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri σε πολλά show, επανεφευρίσκεται και γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Ένα ένδυμα απλό και συνάμα πολύπλοκο, απελευθερώνει το σώμα από κάθε είδους περιορισμούς.
Με κάθε συλλογή Dior, η ίδια πρόθεση ανανεώνεται: εκατοντάδες εξειδικευμένοι τεχνίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολλοί πολιτισμοί αλληλεπιδρούν στο όνομα της διατήρησης, της ανταλλαγής και της ανοιχτής σκέψης -αξίες που ήταν πάντα αγαπητές για τον Dior-, καθιστώντας κάθε επίδειξη μόδας ένα καθολικό συλλογικό έργο, στο οποίο ξεχωρίζουν η αριστεία και οι τέχνες των αντίστοιχων χωρών.
Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος μόδας του Dior συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια