Vegan κεφτεδάκια

Vegan κεφτεδάκια από την Αργυρώ Μαρμπαρίγου!
Υλικά Συνταγής
300 γραµ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1/2 καρύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ ηλιόσπορο
2 κ.σ σπόρους chia
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
1/4 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
1/4 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Εκτέλεση
Για τα vegan κεφτεδάκια
Θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά για τα vegan κεφτεδάκια μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο θέλεις.
Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια αφού βράσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια στο μπλέντερ.
Αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα.
Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά.
Το μείγμα θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.
Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε νηστίσιμους κεφτέδες.
Σε αυτό το στάδιο μπορούν να καταψυχθούν.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.
Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.
Τρώγονται σκέτα ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.

Related Posts