Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρίκαλα: Αυτόματο σύστημα ειδοποιεί για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ

Ένα καινοτόμο σύστημα θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Τρικκαίων για να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση σε θέσεις που προορίζονται αποκλειστικά για οχήματα ΑμεΑ.
Το Σύστημα Αποτρεπτικής Στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, εξασφαλίζει τον έλεγχο και τη διατήρηση των συγκεκριμένων θέσεων μόνο για τους πολίτες που δικαιούνται την συγκεκριμένη παροχή. Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, το σύστημα «διαβάζει» το όχημα ατόμου με αναπηρία και στέλνει άμεση ειδοποίηση στη Δημοτική Αστυνομία, που σε ελάχιστο χρόνο βεβαιώνει πιθανή παράβαση.
Η αυτοματοποίηση θα επεκταθεί και σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, διαβάσεις πεζών και ράμπες σε πεζοδρόμια για ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια.
«Η τεχνολογία μπορεί όντως να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο πολιτισμένα.
Εδώ και μία εβδομάδα, όλες οι θέσεις ΑμεΑ στην πόλη απέκτησαν ένα νέο σύστημα διασφάλισης, ότι μόνον αυτοκίνητα ανθρώπων με αναπηρίες θα μπορούν να παρκάρουν εκεί. Ο ειδικός αισθητήρας στην άσφαλτο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αυτοκινήτου και αναζητά την ειδική RFID κάρτα την οποία ήδη διαθέτουμε δωρεάν σε όσους δικαιούνται την ειδική μπλε κάρτα. Αν δεν την εντοπίσει, ειδοποιείται αυτόματα το κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Φυσικά σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε άνθρωπο με αναπηρίες που απλώς δεν έχει την RFID κάρτα, δεν βεβαιώνεται παράβαση.
Η συγκεκριμένη αποτελεί την πρώτη εφαρμογή στη χώρα και την πρώτη με χρήση NBIOT.
(Γατούλες μεΑ είναι πάντα ευπρόσδεκτες!)», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια