Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σοκολατάκια τσουρεκιού

.
Συνήθως δεν περισσεύει τσουρέκι, φέτος αγοράσαμε και μας φέρανε τόσα πολλά που στο τέλος θα γίνουν σοκολατάκια.  

Υλικά
400 γρ. τριμμένο τσουρέκι
100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος για να ετοιμάσουμε μία γκανάζ
100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. καρύδια για το εσωτερικό
2 φλ. ψιλοαλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας για το εξωτερικό.
Εκτέλεση
Κόβουμε φέτες από το τσουρέκι σας, όσο πιο στεγνές και μπαγιάτικες έχετε. Τις αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν τρίμματα.
Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και αφού το αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες για να ετοιμάσουμε την γκανάζ. Δηλαδή τα πρώτα 100 συν 100 γρ. κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος μαζί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αν υπάρχουν σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά.
Ρίχνουμε την γκανάζ στο τριμμένο τσουρέκι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι. Αν αποφασίσετε να κάνετε καρίοκες, τα καρύδια καλύτερα να είναι πιο χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα για να σφίξει σε μπαλάκια. 
Λιώνουμε την δεύτερη δόση από τις σοκολάτες, 100 συν 100 γρ. κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος μαζί. Βουτάμε μέσα τα τρουφάκια για να καλυφτούν με την σοκολάτα. 
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και μέχρι τότε γενικά αποφεύγουμε να φάμε τα μισά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια