Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα πιο παράξενα μυθολογικά πλάσματα στον κόσμο

Όταν σκέφτεστε για μυθολογικά πλάσματα, πιθανότατα φαντάζεστε δράκους, μονόκερους, νάνους, γίγαντες…
Αλλά είναι ένας ευρύς κόσμος εκεί έξω, και τα γενικά μυθικά πλάσματα είναι μόνο μια μικρή αχτίδα όλων όσων έχουν βρει οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο περίεργα και πιο παράξενα μυθολογικά πλάσματα από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο:
Kasa-Obake (Ιαπωνία)
Ας ξεκινήσουμε ταξιδεύοντας στην Άπω Ανατολή. Στην Ιαπωνία, θα βρούμε ένα πράγμα που λέγεται kasa-obake ή το τέρας της ομπρέλας.
Το Kasa-obake μοιάζει με μια ομπρέλα, με διάφορα μέρη του σώματος κολλημένα. Η πιο συνηθισμένη απεικόνιση του δίνει ένα μόνο πόδι, ένα τεράστιο μάτι και μια μακριά γλώσσα που ξεχειλίζει από το στόμα.
Σύμφωνα με τις λαϊκές ιστορίες, το πλάσμα μπορεί να δει να πηγαίνει κατά μήκος επαρχιακών δρόμων σε κοιλάδες τις βροχερές νύχτες. Όποιος το εντοπίσει, θα νιώσει έντονο φόβο και δεν μπορεί να κινηθεί.
Ευτυχώς, όμως, στις περισσότερες απεικονίσεις, το kasa-obake είναι ακίνδυνο και δεν θα βλάψει τους ανθρώπους, παρά τον τρόμο που εμπνέει. Αν δεν ρωτήσετε τους ανθρώπους από την περιοχή Saihaku - στις ιστορίες τους, το πλάσμα εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων και θα εκτοξεύσει τους ανθρώπους στον ουρανό.
Sea Monk (Δανία)
Οι θαλάσσιοι μοναχοί υποτίθεται ότι ζουν στα νερά στα ανοικτά της Δανίας. Ο Γάλλος φυσιοδίφης Πιέρ Μπελόν τους περιέγραψε το 1553 ως «ψάρια που φορούσαν τη συνήθεια ενός μοναχού».
Τα πλάσματα είχαν ένα κεφάλι που έμοιαζε με την έντονη εμφάνιση ενός μεσαιωνικού μοναχού. Το σώμα του έμοιαζε με τη βαριά ρόμπα που θα φορούσε ένας μοναχός, αλλά αντί για χέρια και μανίκια είχε μακριά πτερύγια ή πλοκάμια.
Μερικές φορές λέγεται ότι έχουν σκούρους τόνους δέρματος Όσον αφορά το τι έκαναν, κανείς δεν φαίνεται να έχει ούτε την παραμικρή ιδέα.
Σε αντίθεση με πολλά άλλα πλάσματα από τη λαογραφία, έχουμε στην πραγματικότητα μια πολύ καλή ιδέα για το τι είναι πραγματικά ο μοναχός της θάλασσας. Ο μοναχός της θάλασσας γεννήθηκε κατά πάσα πιθανότητα όταν ένας ναύτης είδε μια ματιά από έναν καρχαρία αγγέλου ή ένα γιγαντιαίο καλαμάρι και έκανε ό, τι μπορούσε για να εξηγήσει το παράξενο θηρίο που μόλις περιστρέφεται στα βάθη.
Το Vegetable Lamb του Ταρταριού (Ευρώπη)
Με μια σύντομη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο για το Αρνί λαχανικών. Μοιάζει με πρόβατο, βόσκει σαν πρόβατο, χτυπάει σαν πρόβατο και μπορείτε ακόμη και να κρεμάσετε και να το μαγειρέψετε σαν πρόβατο.
Αλλά υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά. Το πρόβατο είναι στην πραγματικότητα ο καρπός ενός φυτού και συνδέεται με το μίσχο του από ένα μακρύ αμπέλι.
Σύμφωνα με τους μεσαιωνικούς Ευρωπαίους μελετητές, το λαχανικό αρνί μπορεί να βρεθεί στην Κεντρική Ασία. Αν κάποιος κόβει το αμπέλι του από το μίσχο, το αρνί θα μαραθεί και θα πεθάνει.
Προφανώς, στη ρίζα του θρύλου του λαχανικού αρνιού είναι το βαμβάκι. Το φυτό ήταν άγνωστο στην Ευρώπη μέχρι περίπου το 1000 π.Χ., και οι ιστορίες του βαμβακιού που προέρχονταν από την Ασία γρήγορα μετατράπηκαν σε δημοφιλή φαντασία στο Λαχανικό Αρνί.
Popobawa (Ζανζιβάρη)
Πρώτα πράγματα πρώτα - Η Popobawa δεν είναι ωραίο πλάσμα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιέργειες, αυτό το πράγμα θα σας βλάψει με περίεργους και ασυνήθιστους τρόπους.
Σύμφωνα με ιστορίες από το νησί της Ζανζιβάρης, το Popobawa είναι ένα κακό, διαμορφωτικό πνεύμα ή δαίμονας. Μερικές φορές εμφανίζεται ως ένα φοβερό τέρας με φτερωτό ρόπαλο, αλλά μπορεί επίσης να υποθέσει σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα ανθρώπου ή ζώου. Μερικές φορές λέγεται ότι εκπέμπει μια δυσάρεστη, θειική μυρωδιά.
Η Popobawa θα επιλέξει ένα νοικοκυριό και θα αρχίσει να βασανίζει τους κατοίκους της έως ότου το είχε αρκετό και να προχωρήσει στο γειτονικό σπίτι. Η παρουσία του χαρακτηρίζεται από φαινόμενα που μοιάζουν με poltergeist, όπως το να ρίχνεις πράγματα και να επιθέσεις σε μέλη του νοικοκυριού.
Το πιο ανησυχητικό χαρακτηριστικό της Popobawa, ωστόσο, είναι ότι το τέρας είναι ένας διαβόητος πρωκτικός βιαστής. Και δεν κάνει διακρίσεις - άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάνουν όλα τα καλά θύματα όσο νοιάζεται η Popobawa.
Shirime (Ιαπωνία)
Δεδομένου ότι είμαστε θέμα των αναφορών, ας επιστρέψουμε στην Ιαπωνία για λίγο. Στους δρόμους που οδηγούν στο Κιότο, οι μοναχικοί ταξιδιώτες μπορεί να συναντήσουν shirime - ή το "άκρο του ματιού".
Το shirime εμφανίζεται σε σχήμα άνδρα, αλλά χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου ή μαλλιά. Όταν συναντηθεί, το πλάσμα θα ρίξει γρήγορα τα ρούχα του, θα λυγίσει και θα δείξει τον πρωκτό του στο πιθανώς μπερδεμένο θύμα του.
Και αυτό το θύμα πρόκειται να μπερδευτεί πολύ. Αντί, ξέρετε, το βουτύλι, το shirime έχει ένα μεγάλο, λαμπερό βολβό μεταξύ των γλουτών του.
Δεν είναι πραγματικά σαφές τι κάνει το shirime εκτός από το να μπερδεύει και να τρομάζει τους ανθρώπους. Ίσως η έκθεση του οφθαλμικού πρωκτού είναι ακριβώς το πράγμα. Τουλάχιστον δεν θα προσπαθήσει να σας επιτεθεί σεξουαλικά.
Εκατόγχειρες / Hecatoncheires (Ελλάδα)
Μερικά πλάσματα από την ελληνική μυθολογία είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, όπως η Ύδρα, οι κυκλώπες ή ο Cerberus. Άλλοι, όπως οι Hecatoncheires, δεν είναι τόσο γνωστοί.
Οι Hecatoncheires είναι στην πραγματικότητα τρία πλάσματα, όλα τα παιδιά των θεών Gaia και Uranus. Αυτό που είχαν όλοι κοινό ήταν το τρομακτικό τους μέγεθος και η ανατομία - το καθένα είχε 100 χέρια και 50 κεφάλια.
Αν αυτό σας ενοχλεί, θα ήταν και ενοχλητικό για τον πατέρα τους, τον Ουρανό. Στην πραγματικότητα, όταν γεννήθηκαν τα τρίδυμα, ήταν τόσο αηδιασμένος που προσπάθησε να τους μεταφέρει πίσω στη μήτρα της Γαίας.
Όταν ο Ουρανός συνειδητοποίησε ότι το κανάλι γέννησης είναι μονόδρομος, έριξε τους Εκατονέιρες στον κάτω κόσμο του Τάρταρου. Αλλά η ιστορία έχει ένα είδος χαρούμενου τέλους - το τερατώδες τρίο κατέληξε σε συμμαχία με τους Έλληνες θεούς και συμβάλλοντας στη νίκη τους στον αγώνα κατά των αρχέγονων Τιτάνων.
Asmodeus (Ευρώπη)
Δεδομένου ότι αυτές οι τελευταίες καταχωρήσεις έχουν πάει κάπως στη ζώνη δημιουργίας μωρών, ας τελειώσουμε με τον βασιλιά του οριζόντιου τανγκό. Σύμφωνα με τους μεσαιωνικούς χριστιανούς μελετητές, ο Ασμόδης ήταν ένας από τους επτά πρίγκιπες της κόλασης.
Οι περιγραφές του ποικίλλουν, αλλά μία από τις πιο δημοφιλείς - εγκεκριμένη από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού - του δίνει έναν κορμό ενός άνδρα, ένα πόδι κόκορα και μια ελικοειδή ουρά
Ο Asmodeus έχει επίσης φτερά και λαιμό δράκου και τρία κεφάλια. Κάποιος μοιάζει με πρόβατο, μοιάζει με ταύρο και άλλο σαν άνθρωπος που αναπνέει φωτιά.
Αντιπροσωπεύοντας την βασική αμαρτία της λαγνείας, ο δράκος Asmodeus ιππασίας προεδρεύει σε κάθε σαρκική πράξη που είναι γνωστή στην ανθρωπότητα. Και μερικά που είναι υπερβολικά κατεστραμμένα για το θνητό βασίλειο.
Δεν είναι όμως όλα άσχημα. Σύμφωνα με το Talmud, ο Βασιλιάς Σολομών εξαπάτησε τον πρίγκιπα δαίμονα να τον βοηθήσει να κατασκευάσει τον Ναό της Ιερουσαλήμ.
Δεν είμαστε σίγουροι τι ξέρει ο άρχοντας της σεξουαλικής απόκλισης για κατασκευαστικά έργα. Αλλά έτσι πηγαίνει η ιστορία.
μετάφραση Google

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια