Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

International Amateur Radio Day / Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

Amateur Radio
Η 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού, με αφορμή την ίδρυση, σαν σήμερα το 1925, της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (IARU).
Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων, την ψυχαγωγία και την κοινωνική προσφορά, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, μέσω των ερτζιανών κυμάτων και συγκεκριμένα περιοχών των βραχέων κυμάτων. Η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται μόνο με την φωνή, αλλά και με σήματα Μορς, καθώς και με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.
International Amateur Radio Day / Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού
Οι ραδιοερασιτέχνες δεν κάνουν μεταδόσεις όπως αυτές του ραδιοφώνου και δεν σχετίζονται με το πειρατικό ραδιόφωνο ή τους χρήστες της Μπάντας Πολιτών (CB). Η χρήση της λέξης ραδιοερασιτέχνης, δεν έχει κάποια σχέση με τις δυνατότητες του χρήστη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά με τον σκοπό του ραδιοερασιτεχνισμού, ο οποίος δεν είναι η εκμετάλλευση των ραδιοεπικοινωνιών για εμπορικούς λόγους, αλλά για αυτοδιδασκαλία, έρευνα, ψυχαγωγία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια