Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#covid19 Άνοιγμα λυκείων 12 Απριλίου 2021

Το άνοιγμα όλων των Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όσον αφορά στο άνοιγμα των Γυμνασίων, η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου.

Το άνοιγμα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, θα συνοδεύεται με 2 υποχρεωτικά self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η προσέλευση στους χώρους του σχολείου θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ και υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα.
Η βεβαίωση ότι έγινε self test μία φορά την εβδομάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα, εργαστήρια κ.λπ). Η βεβαίωση θα προσκομίζεται στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι με οδηγίες που θα λαμβάνονται από το φαρμακείο.

Oι γονείς θα πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το παιδί τους υπεβλήθη σε τεστ για τον κοροναϊό και βγήκε αρνητικό κάθε Δευτέρα, θα στέλνουν τη δήλωση στο σχολείο με την οποία θα ενημερώνουν ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια