Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαλλιά Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 - Hair Spring / Summer 2021

Με μια πρώτη ματιά οι κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 χαρακτηρίζονται από φυσικότητα και κίνηση! Οι μπούκλες και τα wet hair look αποτελούν μεταξύ άλλων μερικές από τις top επιλογές.
Από την άλλη μεριά, τα κουρέματα της σεζόν διαθέτουν φιλάρισμα και μύτες, ενώ τα μήκη που επικρατούν είναι το πολύ κοντό – αγορέ και το καρέ. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει και τα πολύ μακριά φυσικά μαλλιά.
Top χρώματα στα μαλλιά για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
Μια ανανέωση στα μαλλιά μπορεί κάλλιστα να σημαίνει και αλλαγή στο χρώμα μαλλιών. Αν λοιπόν σκέφτεστε να τα βάψετε δείτε τι προτείνουν οι κορυφαίοι hair colorists για την σεζόν.
Ξανθά μαλλιά σε πλατινέ αποχρώσεις
Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στα μαλλιά, όπως το ξανθό, διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα τόνων που κυμαίνονται από το σχεδόν λευκό μέχρι το μελί και το καστανόξανθο.
Τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι όμως την τιμητική τους θα έχουν και πάλι τα πλατινέ μαλλιά, τα οποία παίρνουν πίσω την κορυφαία θέση από το σταχτί ξανθό που επικρατούσε το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση ξανθού σας αρέσει. Απλά τα πλατινέ είναι αυτά που ξεχώρισαν σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα bleached blonde hair (πλατινέ) ήταν η Soo Joo Park στην πασαρέλα του οίκου Anna Sui, η Maike Inga στους Etro, Isabel Marant και Hugo Boss, καθώς και η Vilma Sjöberg στους Louis Vuitton και Max Mara.
Strawberry blonde: Η γλυκιά απόχρωση που παραμένει στην κορυφή
Αν ψάχνετε για μια πιο ενδιαφέρουσα πρόταση βαφής μαλλιών με τόνους ξανθού, οι διάσημοι hair colorists προτείνουν και για τη νέα σεζόν το strawberry blonde. Πρόκειται για μια απόχρωση που συνδυάζει το ξανθό με το κόκκινο, δημιουργώντας ένα πολύ γλυκό και όμορφο χρώμα.
Πιο συγκεκριμένα, το strawberry blonde της Eliza Kallmann στις πασαρέλες των Balmain και Hermès, αλλά κι εκείνο της Levi Achthoven στους Hermès και Miu Miu, ήταν αυτά που ξεχώρισαν.
Τα κόκκινα και χάλκινα μαλλιά επιστρέφουν την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
Τα κόκκινα μαλλιά που είχαν χάσει την θέση τους στα top hair trends την προηγούμενη σεζόν επιστρέφουν δυναμικά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021.
Σε φυσικές ginger αποχρώσεις, αλλά και χάλκινες, θα αποτελέσουν μια σαγηνευτική πρόταση για να ανανεώσετε τη βαφή σας.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σγουρά μαλλιά της Σουηδέζας Sabina Karlsson που περπάτησε στις πασαρέλες των Christian Siriano, Jacquemus και Michael Kors. Όπως επίσης και το έντονο πορτοκαλί μαλλί της Sara Grace Wallerstedt που είδαμε στους Celine, Chanel και Christian Dior.
Καστανό σοκολατί για εκθαμβωτικό μελαχρινό χρώμα
Μετά από δυο σεζόν αποχής, τα σοκολατί μαλλιά επιστρέφουν. Αφήνοντας λοιπόν πίσω το espresso brown του Φθινοπώρου / Χειμώνα, αλλά και το σταχτί καστανό της προηγούμενης Άνοιξης / Καλοκαιριού, παίρνουν και πάλι μια θέση στην κορυφή.
Το πλούσιο αυτό γλυκό χρώμα με μικρές δόσεις κόκκινου θα δώσει στις λάτρεις του καστανού μια ενδιαφέρουσα πρόταση βαφής.
Το συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών το είδαμε σε πολλά μοντέλα των διάσημων οίκων μόδας. Αυτά όμως που ξεχώρισαν ήταν οι Mika Schneider (Louis Vuitton, Chloé και σε άλλους πολλούς οίκους) και η Miriam Sanchez (Isabel Marant, Acne και Ferragamo).
Τα all time classic μαύρα μαλλιά
Πρόκειται για ένα φυσικό ή με βαφή χρώμα μαλλιών που είδαμε πολύ στις πασαρέλες των διάσημων οίκων και γι’ αυτή τη σεζόν. Η σκούρα του απόχρωση και η λαμπερή του όψη, το κάνει ιδανικό για όσες γυναίκες αναζητούν ένα μελαχρινό, φυσικό και υγιές χρώμα.
Τα μοντέλα που το απογείωσαν ήταν η Ajok Madel στους οίκους Hermès και Hugo Boss, η He Cong στον Versace και η Steinberg στους Chanel, Louis Vuitton και Dior.
Ασυνήθιστα χρώματα μαλλιών και αυτή τη σεζόν
Πέρα όμως από τις συνηθισμένες, φυσικές αποχρώσεις βαφών, όπως κάθε εποχή δεν έλειψαν και οι πιο ιδιαίτερες. Ο λόγος για τα ροζ, μωβ, πράσινα, μπλε κλπ μαλλιά που τα τελευταία χρόνια αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση χρώματος για όσες θέλουν να ξεχωρίζουν και τολμούν το κάτι διαφορετικό.
Οι Sophia Hyldtoft και Florence Hutchings περπάτησαν στην πασαρέλα του Valentino με ένα απαλό γαλάζιο χρώμα στα μαλλιά τους. Από την άλλη μεριά, η σχεδιάστρια Charlotte Knowles προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα έντονο πράσινο νέον χρώμα για κάποια από τα μοντέλα της. Ενώ αισθητή ήταν και η παρουσία ακόμη πιο ζωηρών και έντονων μαλλιών που τράβηξαν τα βλέμματα.
Τα κορυφαία ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κουρέματα για το 2021
Ακόμη μια ενδιαφέρουσα πρόταση ανανέωσης για τα μαλλιά αποτελεί και το κούρεμα. Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια θα είναι τα top haircuts για την φετινή Άνοιξη / Καλοκαίρι, πάρτε μια γεύση με την παρακάτω λίστα.
Τα αγορέ μαλλιά παραμένουν και πάλι στην κορυφή
Τα πολύ κοντά pixie κουρέματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τις τελευταίες σεζόν. Πρόκειται για ένα κούρεμα που κολακεύει κάθε γυναίκα, ανάλογα πάντα με το μήκος και το στυλ που θα επιλέξει. Υπάρχει άλλωστε μεγάλη ποικιλία στα σχέδια, με φράντζα ή χωρίς, που είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό για το σχήμα προσώπου σας.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα μοντέλων με αγορά κουρέματα ήταν η Maike Inga που περπάτησε μεταξύ πολλών στους οίκους Coperni, Ports 1961 και Hugo Boss, αλλά και η Edie Campbell που την είδαμε στους Prada και Proenza Schouler.
Αφέλειες σε όλα τα στυλ
Τη σεζόν αυτή οι αφέλειες θα έχουν την τιμητική τους. Κοντές, φιλαριστές, ίσιες ή curtain δεν έχει σημασία, καθώς όλες θα είναι in για την περίοδο αυτή. Το σημαντικό είναι να βρείτε ποιο στυλ αφελειών ταιριάζει στο σχήμα προσώπου σας.
Στον οίκο Valentino τα περισσότερα μοντέλα έκοψαν τις αφέλειες τους κοντές και ίσιες, ενώ εμφανίστηκαν και κάποιες με πιο ασύμμετρα σχέδια.
Από την άλλη μεριά, στον οίκο Prada κυριάρχησαν οι curtain bangs σε συνδυασμό τόσο με κοντά, όσο και με μακριά κουρέματα.
Καρέ μαλλιά και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
Τα bob haircuts θα συνεχίσουν να αποτελούν μια όμορφη ιδέα για ανανέωση στα μαλλιά και αυτή τη σεζόν. Η μεγάλη ποικιλία τους σε στυλ τα καθιστά ιδανικά για κάθε σχήμα προσώπου.
Φέτος την τιμητική τους σύμφωνα με τους hair experts θα έχουν το κλασικό καρέ, αλλά και το φιλαριστό ή με μύτες bob. Αν μάλιστα το συνδυάσετε και με φράντζα ή αφέλειες, το τελικό look θα είναι ακόμη πιο εκθαμβωτικό.
Στις πασαρέλες των οίκων μόδας Hugo Boss, Tod’s και Undercover είδαμε πολλές διαφορετικές ιδέες. Δείτε ποιο κοντό καρέ σας ταιριάζει και μη διστάσετε να το δοκιμάσετε!
Οι φυσικές μπούκλες παραμένουν hot τάση και αυτή την περίοδο
Τα σγουρά μαλλιά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να βάλετε στην άκρη το ισιωτικό και να απολαύσετε τα φυσικά κατσαρά μαλλιά σας.
Οι μπούκλες που ξεχώρισαν στις πασαρέλες ήταν αυτές των Indya Moore και Shelby Hayes στον οίκο Jason Wu, αλλά και εκείνες της Fernanda Oliveira στον Rodarte. Επίσης, η κοκκινομάλλα Sabina Karlsson στον οίκο Jacquemus, αλλά και πολλά ακόμη μοντέλα στις πασαρέλες των Chloé, Dolce & Gabbana και A.P.C.
Μεσαία ή πλάγια χωρίστρα, δεν έχει σημασία και οι δυο είναι In
Η διαμάχη ανάμεσα στη χωρίστρα στη μέση ή το πλάι ήταν και πάλι στο επίκεντρο στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας. Με τη μεσαία να επιμηκύνει το πρόσωπο και την πλάγια να τραβάει περισσότερο την προσοχή, η επιλογή έχει να κάνει με το γούστο.
Η μεσαία χωρίστρα ήταν must στους οίκους Salvatore Ferragamo, Dolce & Gabbana, Hermès και Louis Vuitton, ενώ η πλάγια έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της στους Chanel και Miu Miu.
Trendy χτενίσματα που θα δούμε παντού την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
Εκτός από το χρώμα και το κούρεμα, υπάρχουν φυσικά και οι τάσεις στα χτενίσματα. Ας δούμε λοιπόν ποια θα είναι τα top hairstyles για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021 που θα σας κάνουν να λάμψετε.
Τα Wet Hair επιστρέφουν στην κορυφή
Αν και στην προηγούμενη σεζόν τα slicked back hair αποτελούσαν μια από τις top τάσεις στα μαλλιά, την περίοδο Άνοιξη / Καλοκαίρι θα είναι must γενικότερα το wet hair look.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό χτένισμα που δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί. Αρκεί να γνωρίζετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε πως γίνεται το wet look hair.
Τη συγκεκριμένη τάση στα μαλλιά την είδαμε τόσο στις πασαρέλες των οίκων Chloé και Acne Studios, όσο και στους Sportmax, Givenchy, Salvatore Ferragamo και Versace.
Ανάλαφρες μπούκλες και φυσικά σπαστά μαλλιά
Ένα από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα ιδιαίτερα για την περίοδο Άνοιξη / Καλοκαίρι είναι οι ανάλαφρες μπούκλες. Αγαπημένο σε όλες τις ηλικίες και επιμελώς ατημέλητο, το look αυτό μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση.
Κι αν τα μαλλιά σας είναι ολόισια, δεν θα πρέπει να σας προβληματίζει. Το hairstyle αυτό μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα με τη βοήθεια του αλατόνερου.
Η σχεδιάστρια μόδας Molly Goddard, αλλά και αυτοί των οίκων Preen by Thornton Bregazzi, Anna Sui, Jason Wu και Paco Rabanne ήταν μερικοί από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένου χτενίσματος για τη σεζόν.
Τα ρετρό Marcel Wave θα αποτελέσουν μια ιδιαίτερη πρόταση για τη σεζόν
Τα κυματιστά αυτά μαλλιά που θυμίζουν λίγο το βαγκ, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για να ανανεώσετε το look σας αυτή την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία των 20’s και δείχνουν πολύ εντυπωσιακά σε κάθε μήκος μαλλιών.
Η δημιουργία τους χρειάζεται αρκετό χρόνο, γι’ αυτό δεν αποτελεί μια ιδέα για καθημερινό χτένισμα, αλλά για μια πιο ιδιαίτερη περίσταση που θέλετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό.
Τα marcel waves παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες των Dries Van Noten, Valentino, Giorgio Armani και Lanvin.
Ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί κότσοι και updo
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν τα updo δεν είχαν την ίδια πολυπλοκότητα. Παρέμειναν πιο ρομαντικά και απλά χωρίς όμως να χάνουν την κομψότητα και την όμορφη όψη τους.
Αυτή την πιο απλή εκδοχή τους παρουσίασαν μεταξύ άλλων οι οίκοι Jacquemus, Christian Dior, Fendi και Christian Siriano.
Χτενίσματα τύπου cornrows, πλεξούδες και twists
Πέρα από τις φυσικές μπούκλες στα μαλλιά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021 θα έχουν την τιμητική τους τα χτενίσματα που τα προστατεύουν.
Ο λόγος για τις αγαπημένες μας πλεξούδες, αλλά και τα ιδιαίτερα cornrows, δηλαδή τα πλεξουδάκια που είναι κολλημένα στο τριχωτό της κεφαλής. Αντίστοιχα trendy θα είναι και τα twists.
Τα παραπάνω χτενίσματα παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων από την Veronica Beard, την Prada και τους οίκους Etro, Jacquemus και Fendi.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια