Πίτα με γλυκοπατάτα και φέτα

Συστατικά
Για το φύλλο
400 γρ. φύλλο κουρού
ελαιόλαδο, λίγο, για άλειμμα
σουσάμι
Για τη γέμιση
5 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
αλάτι
πιπέρι
1 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αβγό
150 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
250 γρ. γάλα

Εκτέλεση 
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά στο σουρωτήρι, ώστε να φύγει η υγρασία.
Μετά τις λιώνουμε σε ενα μπολ με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα, τη γραβιέρα και το γάλα.
Αλείφουμε ένα ταψί 25Χ30 εκ. με λάδι.
Ανοίγουμε λίγο το πρώτο φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και έξτρα αλευριού, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με λάδι.
Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.
Βάζουμε το μίγμα της γέμισης.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.
Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.
Το αλείφουμε και αυτό με λάδι.
Πιάνουμε και τα δύο φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί για να ετοιμάσουμε τον κόθρο.
Αλείφουμε τέλος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους και ψήνουμε για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

Related Posts