Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα για καταστήματα, σχολεία, μετακινήσεις

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά

Από το πρωί της Πέμπτης 11.2 κλείνουν:
λιανεμπόριο
κομμωτήρια
κέντρα αισθητικής
κέντρα πεντικιούρ-μανικιούρ
βιβλιοπωλεία
Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων, συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα
Τα ανθοπωλεία, θα είναι ανοιχτά με τη μέθοδο του click inside για το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου.

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά στο lockdown
σούπερ μάρκετ
μίνι μάρκετ
φούρνοι
ζαχαροπλαστεία
μανάβικα
κρεοπωλεία
συνεργεία αυτοκινήτων
φαρμακεία
βενζινάδικα
περίπτερα
λαϊκές αγορές
επισκευές κινητών
pet shops
ισχύουν take away και delivery

Μετακινήσεις από νομό σε νομό 
Σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις εκτός περιφέρειας Αττικής, αυτές επιτρέπονται μόνο για τους εξής λόγους και με την επίδειξη των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων:
Μετακίνηση από και προς την εργασία
για σοβαρούς λόγους υγείας
προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας
για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή / φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα / η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Αξιωματικών ή Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων
για μια και μόνο μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό
καθώς και για λόγους συγκομιδής αγροτικών προϊόντων και πάντα με τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα.

Σχολεία και Τηλεκπαίδευση
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Αυτό σημαίνει πως νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, τα οποία είχαν ανοίξει, θα κλείσουν όπως και τα λύκεια, και οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση.
Από την Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού.
Επίσης, θα τεθεί σε ισχύ εκ νέου η άδεια ειδικού σκοπού.
Oι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, ενώ τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι.

Το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Μεγάλη σημασία δίνουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση στο θέμα της κινητικότητας των πολιτών, καθώς θεωρείται πως ευθύνεται για τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Γι' αυτό και θα υπάρξουν ακόμα πιο αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας για να μειωθεί η κινητικότητα.
Το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από Δευτέρα έως Παρασκευή θα παραμείνει το ίδιο. Δηλαδή θα ξεκινάει από τις 9 το βράδυ και θα σταματάει το επόμενο πρωί στις 5. Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται στις 5 το πρωί. 
H έξοδος για ατομική άσκηση (δηλαδή το SMS 6 στο 13033) θα γίνεται ελεύθερα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια