Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δημήτρης Κουφοντίνας 1958

19.3.1958
O Δημήτρης Κουφοντίνας είναι Έλληνας τρομοκράτης , μέλος της 17 Νοέμβρη. Ήταν ένα από τα πρωταγωνιστικά μέλη της οργάνωσης και βασικός δολοφόνος της.
Ζούσε επί σειρά ετών στην ανωνυμία με σκοπό να διαφύγει από τις αρχές. Παραδόθηκε αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το 2002. Αφού συνελήφθη, δικάστηκε στη δίκη των μελών της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις, σε ληστείες και για συμμετοχή στην οργάνωση.
Γεννήθηκε το 1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών. Το 1972 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με τους γονείς του, όπου τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Εξαρχείων και στη συνέχεια φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. 
Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται πως δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή του, παρά μόνο τα τελευταία χρόνια σαν μελισσοκόμος βοηθώντας στην εργασία την Αγγελική Σωτηροπούλου. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε επίσης ότι παρέδιδε κατ' οίκον μαθήματα μαθηματικών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια