Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπασμπούσα αιγυπτιακό σάμαλι

.
Το αιγυπτιακό σάμαλι περιέχει γάλα και είναι πιο αφράτο από το δικό μας. 
Περιέχει και λίγο βούτυρο για έξτρα άρωμα.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές)
αμύγδαλα ολόκληρα για την επιφάνεια
Σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
1 τεμ. λεμόνι (ο χυμός του και λίγο από το ξύσμα του)

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30 x 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με το χέρι και το χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα, στο πιο χαμηλό ράφι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι
Αφού κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε κατά μέρος τουλάχιστον για 5-6 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.
Παρλιάρος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια