Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρολό πατάτας με κιμά και τυρί

.
Εξαιρετική συνταγή για ρολό πατάτας σε απόλυτο γευστικό συνδυασμό με κιμά! Ότι πρέπει για φαγητό Κυριακής, για τις γιορτές και όχι μόνο!

Υλικά
3 πατάτες
1,5 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Γέμιση
2 κουταλιές λάδι
350γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Μαύρο πιπέρι

Από πάνω
Τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα καθαρίζοντας και πλένοντας τις πατάτες. Στην συνέχεια τις τρίβουμε στο τρίφτη μας. Έπειτα, τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας στις τριμμένες πατάτες, το τυρί τσένταρ, το μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας.
Παίρνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου μας και του τοποθετούμε ένα λαδόχαρτο. Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα πατάτας στο ταψί.
Στρώνουμε τις πατάτες μας σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους περίπου 1 εκατοστού.. Ψήνουμε στον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Καλό θα είναι να τοποθετήσετε το ταψί τέρμα κάτω στο φούρνο. ρολό πατάτας με κιμά και λιωμένο τυρί
Συνεχίζουμε με την γέμιση με τον κιμά. Έτσι, σε μια κατάλληλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κιμά και αφήνουμε να τσιγαριστεί ο κιμάς. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη πράσινη πιπεριά και τις κόκκινες πιπεριές. Προσθέτουμε και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. ρολό πατάτας με κιμά και λιωμένο τυρί
Στο μεταξύ, βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα με τον κιμά και να το ισιώσουμε εξίσου σε όλες τις πλευρές και σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του λαδόχαρτου.  
Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ το ρολό που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρισμα: Βάζουμε το ρολό πατάτας με κιμά σε πιατέλα και διακοσμούμε με μαϊντανό και κόκκινες πιπεριές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια