Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΤΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ 2021


Σκοπός μου είναι να μετριάσω το χάος και να διαιωνίσω τη σταθερότητα - Για να ανταπεξέλθω ενάντια στις Δυσκολίες, κίνδυνους και αντιξοότητες - Σταθερός και πάνω από το όνειδος - Είμαι εδώ για να επιβάλω την τιμή και το δίκαιο παιχνίδι - Για να ορίσω έναν ηθικό κώδικα - Με το να γίνω ένα με τη φύση, - Συνεχώς εργάζομαι προς τον στόχο μου. - Να φέρω αρμονία και καλή τύχη.

ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Η χρονιά του Μεταλλικού Βοδιού θα ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαριου,2021, κατά την διάρκεια της δεύτερης νέας σελήνης του ηλιοστασίου.

Το έτος 2021 του βοδιού είναι μια εποχή για υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά. Δεν είναι έτος για ριψοκίνδυνα ​​σχέδια και ρίσκα που οδηγούν στο άγνωστο. Η επιτυχία επιτυγχάνεται μέσω επιμελούς εργασίας και συνειδητής προσπάθειας, και όσοι είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά αναμφίβολα θα αποκομίσουν ανταμοιβές. Οι πρακτικές προσπάθειες που επιδιώκουμε για ασφάλεια και σταθερότητα ευνοούνται και όλα τα έργα που ξεκίνησαν κατά το προηγούμενο έτος πρέπει να παρουσιάζουν σταθερή και αργή πρόοδο αλλά σίγουρα θα καρποφορήσουν. Οι εσωτερικές υποθέσεις πρέπει να τακτοποιηθούν. Οι συντηρητικές μέθοδοι και ενέργειες θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Η αλλαγή είναι αργή. Η πρόοδος επιτυγχάνεται μέσω της επίδειξης συμπόνοιας και της καλοσύνης και ενσυναίσθησης προς τους άλλους. Τηρήστε τους κανόνες, περιορίστε τις επαναστατικές ενέργειες και θα υπάρξει άφθονη συγκομιδή. Καλλιεργήστε τον κήπο σας, αγοράστε ένα αγρόκτημα ή βελτιώστε το αγρόκτημα που έχετε ήδη.

Το 2021 δείχνει ότι γενικά φέτος θα πρέπει να είναι ευνοϊκό για τη γεωργία και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη γη, χωρίς να προβλέπονται ακραίες καιρικές συνθήκες ή προσβολές από παράσιτα. Πάνω απ’ ‘όλα, είναι μια χρονιά για την προώθηση της οικογενειακής ενότητας αλλά και την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών. Ενδέχεται να προκύψουν συγκρούσεις λόγω εσφαλμένης επικοινωνίας και δυσκαμψίας. Η συντηρητική πολιτική πρέπει να αναμένεται αν και υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας. Η διπλωματία αντιμετωπίζεται στην καλύτερη περίπτωση με αδιαφορία. Αυτή είναι μια ευοίωνη χρονιά για κοκόρια και πιθήκους. Μπορεί να είναι μια δύσκολη χρονιά για τα πρόβατα και τα βόδια.

Το βόδι είναι ένα από τα συμβολικά ζώα που αντιστοιχούν ή έχουν συγγένεια με το δεύτερο από τα δώδεκα κλαδιά, που ονομάζεται «Chou» Branch, και συμβολίζει τη δύναμη μέσω της ενότητας, της βιομηχανίας και της υπακοής. Αντιπροσωπεύει τη χειμερινή περίοδο και ο κύριος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κυβερνά τις ώρες από τις 1 π.μ. έως τις 3 π.μ.

Το βόδι είναι το έμβλημα της γεωργίας, ευλογημένο από τη θεά Kwan Yin λόγω της ειρηνικής και ήπιας φύσης του. Αντιπροσωπεύει την εξυπηρέτηση και την υπομονή, είναι ο ηγέτης όλων των βοοειδών αλλά είναι ένα ζώδιο που στο τέλος θυσιάζεται. Στη βουδιστική παράδοση, το λευκό βόδι συμβολίζει τον στοχασμό και τη σοφία.

Οι Ινδουιστές πιστεύουν επίσης ότι αντιπροσωπεύει την ευημερία και συνδέεται με τους brahmans. Προστατεύονται. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να χωριστούν. Μέσω του βοδιού δίδεται η σωστή θυσία και βασικές προσφορές που διατηρούν την κοσμική τάξη. Αυτό το κλαδί είναι δυνατό, σιωπηλό. Είναι το πιο αξιόπιστο και συνειδητό και επιδεικνύει απίστευτη αντοχή και αφοσίωση. Συνδέεται με μια συστηματική, μεθοδική και συντηρητική προσέγγιση. Στο παραδοσιακό κινέζικο μυαλό, το βόδι είναι το σημάδι αντοχής, αξιοπιστίας και επιμέλειας.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ειλικρινές ζώδιο με ισχυρές αξίες και υψηλά ηθικά πρότυπα, το Βόδι γίνεται ένας πιστός φίλος ή σύντροφος. Η κύρια ανησυχία του είναι η ασφάλεια και είναι διατεθειμένος να εργαστεί σκληρά για να προσφέρει καταφύγιο στην οικογένεια και τον εαυτό του. Δεν παίρνει πρωτοβουλία ή δοκιμάζει νέα πράγματα. Είναι ισχυρός, πολύ έξυπνος άνθρωπος που δεν του αρέσει να του λένε τι να κάνει. Αν χρειαστεί να περιμένει πολύ καιρό για να λάβει τις δίκαιες ανταμοιβές του, πρέπει να επιμείνει και να μην απογοητευεται.

Οι κύριες αρετές του χαρακτήρα του είναι η σιδερένια ακεραιότητα και εντιμότητα αλλά και το έντονο συναίσθημα ευθύνης. Είναι συστηματικός και ακολουθεί σταθερά πρότυπα. Είναι τόσο αξιόπιστος, και προβλέψιμος που συχνά δέχεται κριτική για έλλειψη φαντασίας, αλλά επιτυγχάνει διαρκή επιτυχία μέσω της απόλυτης επιμονής και αφοσίωσής του. Παρατηρεί τις λεπτομέρειες. Εξαιρετικά θαρραλέος, το Βόδι είναι ένας φυσικός ηγέτης με πειθαρχία που δεν υποχωρεί ποτέ και δεν ανέχεται καμία εξέγερση εναντίον του. Είναι αφελής και αδέξιος όταν είναι ερωτευμένος. Οι σχέσεις του εχουν διάρκεια γιατί χρειάζεται χρόνος για να αναπτύξει οικείες σχέσεις και να αποκαλύψει τα αληθινά του συναισθήματα.

Η τάση για πείσμα και ισχυρές προκαταλήψεις είναι ίσως η πιο αρνητική του ιδιότητα. Σιωπηλός και δύστροπος, κρατάει αιωνίες μνησικακίες, θυμάται πράγματα που τον εχουν τραυματίσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μπορεί να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποδείξει ότι έχει δίκιο, παρά την καταστροφική επίδραση που έχει στα συναισθήματα των άλλων. Υπό αρνητικές επιρροές, οι τραυματισμοί και οι προσβολές, τόσο πραγματικές όσο και φανταστικές, μεγεθύνονται από την υπερευαίσθητη και υπερήφανη φυση του Βοδιού.

Παρόλο που η συμπεριφορά του είναι ήρεμη τις περισσότερες φορές υποφέρει ήσυχα αλλά προσέξτε την οργή του άγριου βοδιού! Όταν χάνει την ψυχραιμία του, μπορεί να είναι συντριπτικός – μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία – και είναι αδύνατο να συζητήσεις μαζί του. Το μόνο καλό που πρέπει να κάνετε είναι να εξαφανιστείτε μέχρι να ηρεμήσει.

Το βόδι ακολουθεί το μυαλό του, όχι την καρδιά του, και μπορεί να φαίνεται άκαμπτο και δογματικό. Το πιο σημαντικό μάθημα στη ζωή του είναι να σταματήσει να παίρνει τη ζωή τόσο σοβαρά. Εάν μπορούσε να μάθει να καλλιεργεί περισσότερο χιούμορ και συμπόνια, θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένος και θα είχε πολύ λίγες δυσκολίες.

Συντηρητικό και παραδοσιακό, το αξιόπιστο Βόδι θα συνδέεται καλά με εκείνους που μοιράζονται την ίδια ενδοσκοπική και προσεκτική προοπτική για τη ζωή, σχεδιαστές και στρατηγικοί σαν τον εαυτό του που είναι σε θέση να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω ήρεμης ανάλυσης και αποφασιστικότητας.

Θα είναι πιο συμβατός με τον λαμπερό κόκορα, τον γοητευτικό αρουραίο και το γαλήνιο φίδι. Είναι τα πιο πνευματικά ζώδια του κινέζικου ωροσκοπίου και συνεργάζονται καλά επειδή εκτιμούν τον τρόπο σκέψης του άλλου. Δεν θα έχει καμία σύγκρουση με το Κουνέλι, το Δράκο, το Άλογο, τον Πίθηκο, τον Κάπρο ή άλλο Βόδι, που θα είναι συμβατός σε μικρότερο βαθμό. Ο γάμος με τίγρη ή σκύλο θα προκαλέσει πικρές συγκρούσεις και δεν συνιστάται. Ο επαναστατικός Τίγρης θα δυσαρεστεί τους αυταρχικούς του τρόπους και ο Σκύλος θα τον βρει βαρετό και θα επικρίνει την έλλειψη χιούμορ του.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα προβλήματα του προκύπτουν από τα επιπόλαια και ανεύθυνα πρόβατα. Εκεί θα αντιμετωπίσει δυσπιστία, δυστυχία, συγκρούσεις και επιπλοκές. Ακόμα κι αν και οι δύο έχουν έναν παρόμοιο στόχο, θα ήταν καλύτερο για αυτούς να διαπραγματευτούν μέσω διαμεσολαβητών και κοινών φίλων που σέβονται.

Πλούσιος, λογικός και εργατικός, το ήσυχα κυρίαρχο Βόδι δεν είναι κυνηγός της εξουσίας. Η δύναμη του έρχεται φυσικά λόγω της αφοσίωσής του, της πειθαρχίας και του αυτοέλεγχού του. Δεν φοβάται να μιλήσει όταν πρέπει. Οι λέξεις δεν έχουν σημασία. Μετράει η κίνηση. Αρνείται να θέσει σε κίνδυνο τα πρότυπα του και μπορεί να θεωρηθεί ως ιδιαίτερα ανυπόφορα αυταρχικός τύπος. Ωστόσο, οι άνθρωποι βρίσκουν την ηρεμία και τη συνέπεια του πολύ καθησυχαστική. Όταν είναι απαραίτητο, το βόδι δείχνει τις ηγετικές του ικανότητες και η επιβλητική παρουσία που ενθαρρύνει την πίστη. Το Βόδι εμπνέει εμπιστοσύνη και σέβεται τον δίκαιο τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Τα βόδια απολαμβάνουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Η παιδική τους ηλικία δεν είναι συνήθως μια εύκολη περίοδος. Μαθαίνουν να γίνονται ανεξάρτητοι και υπεύθυνοι από πολύ μικρή ηλικία. Σύμφωνα με τον Κινέζικο μύθο, καθώς μεγαλώνουν, έχουν την τάση να γίνουν πιο συντηρητικοί και άκαμπτοι στις προοπτικές τους, έτσι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να καταλήξουν μόνοι τους στη μεταγενέστερη ζωή, εκτός εάν μάθουν να αναπτύσσουν μια πιο φιλανθρωπική και προνοητική στάση απέναντι στους γύρω τους.

Τα επαγγέλματα που του αποδίδονται είναι αυτό του αρχιτέκτονα, ο τραπεζίτης, ο συνθέτης, ο σεφ, τον τεχνίτη, τον οδοντοτεχνίτη, τον γιατρό, τον κτηματομεσίτη, τον αγρότη, τον κηπουρό, τον κομμωτή, τον ασφαλιστή, τον δικαστή, τον ιδιοκτήτη, μηχανικό, νοσοκόμα, φωτογράφο, αστυνομικό ή στρατιωτικό , ρεσεψιονίστ, θρησκευτικός ηγέτης, κοινωνικός λειτουργός, στρατιώτης, χειρουργός, δάσκαλος και δικτάτορας.

To 2021 θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη φυση και το περιβάλλον και την προστασία του, την ανάπτυξη νέων ανανεώσιμων ενεργειών. Σε πολιτικό επίπεδο, θα υπάρξει μια γενική τάση προς τον πατριωτισμό, συντηρητισμό και την διατήρηση παραδοσιακών αξιών πάρα το άνοιγμα προς τις αντιπαραθέσεις και καινοτομίες, σε αντίθεση με το περιβάλλον που πλέον δεν θα μπορεί να αγνοηθεί. Ανάμεσα σε αυτά και πολλά άλλα, θα παρθούν μέτρα για την προστασία της Δημοκρατίας, και ισως νέοι ηγέτες θα κάνουν την εμφάνιση τους η θα εκλεγούν που θα εχουν έντονα το μεταλλικό στοιχείο μέσα τους.

Είναι μια χρονιά κατά την οποία πρέπει να επικεντρωθούμε στην εμπειρία. Ας ελπίσουμε ότι σημαίνει λιγότερους ηθοποιούς -προέδρους και πρωθυπουργούς, προσβλέποντας σε πιο επιδέξιους ηγέτες με πραγματική κατανόηση, εκπαίδευση και προσόντα. Όμως θυμηθείτε ότι το να διαβάζουμε θεωρίες συνομωσίας δεν μας κάνουν πιο μορφωμένους.

Μετά την άκρως προκλητική χρονιά του αρουραίου, χρειαζόμαστε το βόδι, για να πάμε μπροστά. Αυτή η Κινεζική Πρωτοχρονιά θα εχει έντονα το στοιχείο του Υδροχόου, με τον Ήλιο, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τη Μινέρβα, όλα στον Υδροχόο! Πράγματι, πρόκειται για την αυγή μιας νέας εποχής. Από τις 12 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, θα καθοδηγούμαστε από την ενέργεια ενός βοδιού. Αυτό είναι καλό βέβαια σε αντίθεση με τον Αρουραίο (ασθένεια), δεδομένου ότι φημίζονται για την ειλικρίνειά τους και ολοι γνωρίζουμε το πόσο χρειαζόμαστε την αλήθεια την παραπληροφόρηση οσο αφορά την πανδημία και ψεύτικων ειδήσεων που εξαπλώθηκαν στον κόσμο τα τελευταία πέντε χρόνια. Το έτος του βοδιού εμφανίζεται κάθε 12 χρόνια: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 και 2021.

Το Βόδι το 2021 δείχνει μεγάλη σταθερότητα, λογοδοσία, υπομονή και δύναμη. Δεδομένου ότι το είναι το δεύτερο ζώο στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, η χρονιά θα μπορούσε να είναι καλή για σχέσεις, συνεργασίες πάσης φύσεως. Τα χρώματα που συνδέεται το βόδι είναι κίτρινο και πράσινο. Δεδομένου ότι είναι ένα σταθερό και σκληρό ζώδιο, μπορούμε να περιμένουμε αργή και σταθερή ανάκαμψη με ιδιαίτερη βαρύτητα στους μακροπρόθεσμους στόχους. Τα βόδια είναι αρσενικά. Από νωρίς διδάσκονται να φορούν το ζυγό. Πολύ συμβολικό, καθώς το 2021 είναι ένα έτος σκληρής δουλειάς, και σε ολους μας δοθεί ο ζυγός που κατασκευάστηκε, αγοράστηκε και παραδόθηκε.

Το πρώτο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου είναι το Alef που σημαίνει δαμάζω το βόδι. Το γράμμα προέρχεται από το Φοινικικό ή Πρώτο-Σιναϊτικό αλφάβητο, το οποίο επηρέασε επίσης το Ελληνικό Άλφα και από εκεί το Λατινικό «Α.» Το εικονόγραμμα του αρχικού γράμματος ήταν το κεφάλι ενός βοδιού.

Αρχικά τα βαγόνια ή τα κάρα που έσερναν 2 βόδια (και πάλι, ένα 2) κάποιο ήταν μεγαλύτερο ή πιο έμπειρο και ήταν ο ηγέτης (αρχηγός), κάτι που κάνει το νεότερο, καλά, μαθητευόμενο. Όταν το παλαιότερο βόδι ήταν πολύ μεγάλο θα αντικαστανοταν από ένα νεότερο του ως αφέντης. Η λέξη Alef ή Aleph σημαίνει επίσης «πρωταθλητής» και στην Καμπάλα συνδέεται με την αναπνοή του Θεού, Avir, που σημαίνει αέρας. Στην κάρτα Ταρώ, το Alef, είναι ο Ανόητος, που προέρχεται από τη λατινική λέξη, Follis, ένα σακί από αέρα.

Ο Ανόητος λέγεται ότι αντιπροσωπεύει τη σκέψη του Θεού, τη στιγμή που ο Θεός είπε, «Αφήστε να γεννηθεί το φως». Πόσο κατάλληλη να είναι μια χρονιά γεμάτο με το στοιχείο αέρα. Το στοιχείο του βοδιού φέτος είναι το μέταλλο και φέρνει ευκρίνεια στο βόδι, ένα τεχνητά έξυπνο Βουβάλι, αν θέλετε. Το μέταλλο μπορεί να βοηθήσει στην καινοτομία και την τεχνολογία και το Βόδι να κάνει αυτές τις καινοτομίες πράξη.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ονομάζεται επίσης Εαρινό Φεστιβάλ. Και εδώ έχουμε έναν άλλο συγχρονισμό Ανατολής-Δύσης, καθώς το Κινεζικό Εαρινό Φεστιβάλ συνήθως πέφτει δύο εβδομάδες πριν από την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά των Δέντρων. Η σεληνιακή αργία ονομάζεται «Tu B’Shvat», που σημαίνει την 15η ημέρα του σεληνιακού μήνα Shavt (Υδροχόος). Ενώ η Κινέζικη Πρωτοχρονιά πέφτει πάντα στη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, ο Tu B’shvat πέφτει στην Πανσέληνο κατά τη διάρκεια του Υδροχόου. Ο Υδροχόος είναι ο δότης της ελπίδας και για τους λαούς της Κίνας και της Ιουδαίας, η ελπίδα ήταν για μια καλή εποχή φύτευσης και συγκομιδής.

Στις 11/12 Φεβρουαρίου συνιστάται να φοράτε κόκκινο και να βεβαιωθείτε ότι στο σπίτι ή στο γραφείο σας υπάρχουν κόκκινα αντικείμενα, τοίχοι, έπιπλα ή μαξιλάρια. Εάν είστε Βόδι, λοιπόν, καθώς στην κινεζική αστρολογία το έτος της κακής τύχης και ότι είστε πιο επιρρεπείς σε δαίμονες ή, πιο πρακτικοί, επηρεασμένοι από αρνητικές σκέψεις και τοποθετήσεις. Αλλά στη Δυτική Αστρολογία, εάν είστε Βόδι, πιθανότατα να διανύετε μια επιστροφή Δία  που σημαίνει ότι το 2021 είναι μια πολύ ευοίωνη χρονιά για εσάς.

ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ

Καλύτερη χρονιά για: Κόκορας, Πίθηκοι.

Καλή χρονιά για: Χοίροι, φίδια, αρουραίοι,

Μικτή χρονιά για: Σκυλιά, Άλογα, Δράκους, Κουνέλια, Τίγρεις.

Δύσκολο Έτος για: Πρόβατα, Βόδια.

Ο αρουραίος

Καλό θα ήταν για τον αρουραίο να διατηρήσει τις οικονομίες του προηγουμένου ετους η να συνεχίσει να κανει οικονομία, καθώς δεν του αρέσει η πολύ δουλειά! Αυτή η χρονιά θα εχει περισσότερο άγχος και  ευθύνες ενώ θα υπάρξουν και περισσότερες απαιτήσεις στην εργασία. Ωστόσο, ο αρουραίος είναι ομαδικός παίκτης και θα μοιραστεί πρόθυμα το φορτίο που κουβαλάει με αλλους, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν έμμεσα οφέλη από την καλή τύχη των άλλων. Ευτυχία και η ικανοποίηση προβλέπονται στο σπίτι.

Το βόδι

Αυτή είναι μια θετική, παραγωγική και δυναμική χρονιά για το Βόδι. Η σκληρή δουλειά θα αποδώσει καρπούς και θα ανταμειφθείτε. Αυτή θα ήταν μια ευοίωνη χρονιά για να δημιουργήσει νέες συνεργασίες, να παντρευτεί ή να ξεκινήσει μια οικογένεια εάν δεν το έχει ήδη κάνει. Τα σχέδιά του μπορεί να υποστούν απροσδόκητες καθυστερήσεις και μικρά προβλήματα που περιλαμβάνουν ανεπιθύμητα ταξίδια ή διασκέδαση.

Η τίγρης

Το κινέζικο ωροσκόπιο του 2021 δείχνει ότι αυτή είναι η χειρότερη χρονιά για ολους τους Τίγρεις. Μην ξεκινήστε τίποτα τώρα και μην ρισκάρετε. Οι τίγρεις μπορεί να απογοητευτούν από τα σχέδια και τις φιλοδοξίες τους από κάποιον που έχει την εξουσία. Διαμάχες και παρεξηγήσεις προκύπτουν, κυρίως από το πείσμα. Πρέπει να περιορίσουν την ανυπομονησία τους, να ελέγξουν την ψυχραιμία τους και να την διατηρήσουν μπροστά στις αντιξοότητες ή θα αντέξουν να χάσουν περισσότερα από αυτά που μπορούν να αντέξουν.

Ο Λαγός

Εάν υπάρχει τακτ και διπλωματία, τότε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Κουνέλι πρέπει να τα καταφέρει χωρίς να βλάψει τον εαυτο του φέτος. Μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα υγείας που προκύπτουν από άγχος ή χωρισμό από ένα αγαπημένο άτομο. Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες των άλλων μπορεί να προκαλέσουν κάποιες δυσκολίες. Οι γκρίνιες και οι απογοητεύσεις και η σκληρή δουλειά αποφέρουν λίγα κέρδη που είναι κάπως προσβλητικό γι’ αυτόν. Μην προσπαθήσετε να κάνετε σημαντικές κινήσεις ή αλλαγές. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθούν τα σχέδια σας.

Ο δράκος

Ο Δράκος είναι αρκετά ισχυρός για να ξεχωρίσει. Η πρόοδος είναι σταθερή και μέτρια φέτος, με προστασία από τις πολλές συγκρούσεις και προβλήματα που φαίνεται να τον περιβάλλουν. Αλλά ο Δράκος πρέπει να δουλέψει και όχι μόνο να ονειρευτεί. Θα αναλάβει πολλές ευθύνες και θα τις χειριστεί μεθοδικά για μέγιστη επιτυχία.

Το φίδι

Ο Κινέζικος ζωδιακός κύκλος 2021 δείχνει ότι το Φίδι είναι πολύ τεμπέλης για τη σκληρή δουλειά που τον περιμένει. Θα αντιμετωπίσει εμπόδια και προκλήσεις στις αποφάσεις του, αν και τα πράγματα θα προχωρούσαν αρκετά καλά αν μπορούσε μόνο να ελέγξει το πείσμα του και τις παράλογες απαιτήσεις του. Απαιτείται ευφυΐα και συμβιβασμός. Θα πρέπει να χειριστεί τα πράγματα με ηρεμία. Ίσως είναι καλύτερο να περιμένει ήσυχα μέχρι να τελειώσει η χρονιά αυτή.

Το άλογο

Αν και το 2021 μπορεί να αποδειχθεί μια σκέτη απογοήτευση στις ρομαντικές σχέσεις, θα πρέπει να είναι εξαιρετική από επιχειρηματικής άποψης εάν το άλογο είναι πρόθυμο να εργαστεί σκληρά για να επιτύχει τους στόχους του. Σε κάθε περίπτωση, οι περιστάσεις πρέπει να είναι ευκολότερες και ομαλότερες από ό, τι στο προηγούμενο έτος. Το άλογο μπορεί να πετύχει διατηρώντας περισσότερο έλεγχο στις προσωπικές του σχέσεις. Προβλέπονται οικονομικά κέρδη. Τα προβλήματα θα προέλθουν από παιδιά ή υφισταμένους.

Το πρόβατο

Το κινεζικό ωροσκόπιο 2021 δείχνει ότι είναι μια δύσκολη χρονιά για τα πρόβατα, που χαρακτηρίζεται από οικονομικά προβλήματα, διαμάχες και παρεξηγήσεις. Δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και μπορεί να κολλήσει εκτελώντας μονότονες, επαναλαμβανόμενες και συνηθισμένες εργασίες. Η απαιτούμενη οικογένεια και φίλοι τον κρατούν απασχολημένο. Τα οικονομικά καθώς και η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι χαμηλά. Καλύτερα θα ήταν να ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα και έτσι να κερδίσει υποστήριξη από τους συνεργάτες και τους προστάτες του. Το φθινόπωρο θα πρέπει να φέρει μια λύση για προβλήματα και άγχος.

Η μαϊμού

Οι απολαύσεις και τα κέρδη μπορεί να είναι περιορισμένα. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που θα αναγκάσουν τον Πίθηκο να περιορίσει τις φιλοδοξίες του. Μερικά προσωπικά αντικείμενα μπορεί να χαθούν, ωστόσο η ζωή της οικογένειας και της αγάπης θα λειτουργήσει ομαλά. Ο Πίθηκος μπορεί να αναγκαστεί να ταξιδέψει ή να υποφέρει από κάποια χρόνια ασθένεια. Πρέπει όμως να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις ευθύνες του. Η συνέπεια και η επιμονή είναι τα κλειδιά για την επιτυχία τους φέτος.

Ο κόκορας

Ο κόκορας ξέρει να εργάζεται σκληρά και θα είναι στο στοιχείο του. Αυτή θα είναι μια πολύ καλή χρονιά οπου θα ανακτήσει τη χαμένη δύναμή του και θα λάβει βοήθεια από φίλους. Θα έχει καλά νέα στο σπίτι και θα κάνει κάποια ταξίδια. Η ευτυχία και η επιτυχία προβλέπονται, όπως και οι αυξημένες ευθύνες – μερικές φορές περισσότερο από ό, τι μπορεί να χειριστεί. Αλλά η σταθερότητα του κόκορα αποδίδει κατά τη διάρκεια της χρονιάς του βοδιού. Ωστόσο, πρέπει να προσέχει για να αποφύγει τραυματισμούς γύρω από αιχμηρά αντικείμενα.

Ο σκύλος

Ο σκύλος μπορεί να αναλάβει πάρα πολλά ρίσκα, τα οποια θα μπορούσαν να αποδειχθούν  τελικά καταστροφικά για αυτόν. Πρέπει να περιμένει μικρά προβλήματα και αναστατώσεις και να αποφεύγει αντιπαραθέσεις και να παίρνει βιαστικές αποφάσεις. Μπορεί να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει σε κάποια δύσκολα σημεία ή να αντιμετωπίσει ξαφνικά έξοδα. Οι καινοτόμες και οι αλτρουιστικές του ιδέες θα αμφισβητηθούν. Πρέπει να παραμείνει υπομονετικός και ρεαλιστής. Η επιμονή, η πίστη και η σκληρή δουλειά θα αποδώσουν, καθώς η αξία του είναι τελικά εμφανής σε όσους έχουν αμφιβάλλει ή προσπάθησαν να τον εμποδίσουν στο παρελθόν.

Ο Κάπρος

Ο Κάπρος θα προσαρμοστεί στις επικρατούσες συνθήκες και την ισχυρή εργασιακή ηθική, αν και μπορεί να ασκεί κριτική για την άνεση των γύρω του. Αυτή είναι μια γόνιμη χρονιά για επιχειρήσεις με πολλές προοπτικές και ευκαιρίες για εξέλιξη της σταδιοδρομίας, όπου τα τυχερά παιχνίδια θα μπορούσαν να αποδώσουν πολύ καλά. Θα μπορούσε να ανακαλύψει νέους αξιόπιστους και έμπιστους φίλους. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις ή οικογενειακές επιπλοκές λόγω του ότι ο Κάπρος παραμελεί την προσωπική του ζωή. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να τον ελέγξουν ή να τον πειθαρχήσουν. Πρέπει να προσέχει τον σκανδαλώδη χαρακτήρα του!

Στάδιο 1- (Ιανουάριος έως Φεβρουάριος 2020): Ο ιός χτυπά σκληρά την κινεζική οικονομία

Στάδιο 2 (Μάρτιος 2020 – σήμερα): Η πανδημία ωθεί την παγκόσμια οικονομία σε βραχυπρόθεσμη ύφεση. Ο ιός εξαπλώθηκε, προκαλώντας καταστροφή σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές οικονομίες, οι οποίες με τη σειρά τους έστειλαν την ίδια ενέργεια πίσω στην Κίνα.

Α. Η υπερβολική προσφορά χρήματος για να προκαλέσει μεγαλύτερο πληθωρισμό τιμών περιουσιακών στοιχείων

Β. Η περιφερειακή αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας θα επιταχυνθεί

Γ. Το μέλλον της κινεζικής οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσωτερικούς παράγοντες

2009

20 Ιανουαρίου Ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίζεται ως 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πανδημία γρίπης του 2009 ήταν μια πανδημία της γρίπης H1N1

το ξημέρωμα του 2009 βρίσκει την Ελλάδα να αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη. Η ανάληψη έρχεται σε μια δύσκολη ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και του πολέμου στη Γεωργία

Αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοινώνει ανασχηματισμό με σημαντικές αλλαγές. Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε την επομένη, 8 Ιανουαρίου.

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού βρίσκει τους ευρωπαίους πολίτες στις κάλπες. Στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δίνει νίκη στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό με 36,65% και 8 έδρες. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προκαλεί αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά ανασυγκρότηση της λειτουργίας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και από το βουλευτικό αξίωμα, απόφαση που ανακαλεί λίγες ημέρες αργότερα.

Η καταστροφή της πύρινης λαίλαπας που εχει ξεσπάσει συνεχίζεται

Τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ανακοινώνει εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου ώστε να αντιμετωπιστούν, από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η διεθνής κρίση.

Ο λαός μίλησε. Η χώρα γυρίζει σελίδα με μια σοσιαλιστική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,92% και 160 έδρες είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών. Η ΝΔ λαμβάνει μόλις το 33,48% και 91 έδρες, το ΚΚΕ 7,54% και 21 έδρες, ο ΛΑΟΣ 5,63% και 15 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,6% και 13 έδρες. Μια μέρα μετά ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης. Το εκλογικό αποτέλεσμα προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για το δυσμενές αποτέλεσμα και ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ και να κινήσει τις διαδικασίες για έκτακτο συνέδριο το οποίο θα εκλέξει νέο αρχηγό. 

Τον ίδιο μήνα, το θέμα του ταλάνισε τα πολιτικά πράγματα της χώρας και για κάποιους «εκβίασε» την προσφυγή στις κάλπες, αυτό της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας δηλώνει ότι αποδέχεται την πρόταση για επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά από μικρή προεκλογική περίοδο η ΝΔ εκλέγει νέο αρχηγό. Νικητής αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ίδρυση της ΑΝτικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), η οποία είναι μέτωπο δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής/κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας.

Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank στην λεωφ. Βουλιαγμένης, στην Αργυρούπολη, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές. Επιχείρησε βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο (νέο κτίριο) στην λεωφ. Αθηνών.

Το σκάνδαλο Siemens. Η χώρα ταλανίζεται από το σκάνδαλο Siemens, ενώ προκαλείται σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Η συμφωνία ΟΛΠ – Cosco. Μία συμφωνία που εκ των υστέρων παρέλυσε το εμπόριο, καθώς λίγους μήνες αργότερα, οι λιμενεργάτες «κλείνουν» το λιμάνι με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στον όμιλο MIG η Ολυμπιακή. «Γυρίζει σελίδα η Ολυμπιακή» μετά τη συμφωνία παραχώρησής της στον όμιλο Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου. Το αντίτιμο της συναλλαγής ανέρχεται στα 177,2 εκατ. ευρώ.

«Έφυγε» ο Ευγένιος Σπαθάρης. Ο κορυφαίος καραγκιοζοπαίχτης Ευγένιος Σπαθάρης αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών στις 9 Μαΐου.

Υπόθεση Παυλίδη

Έρχεται στην επιφάνεια ο εκβιασμός στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αριστοτέλη Παυλίδη, προς τον εφοπλιστή Μανούση, με αντικείμενο την «πρόσβαση» στα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

1997

22 Φεβρουαρίου – Στη Σκωτία, Βρετανοί επιστήμονες ανακοινώνουν την ύπαρξη της Ντόλι, ενός κλωνοποιημένου ενήλικου προβάτου.

21 Μαρτίου – Ξεκινάει στο ΣΕΦ το Συνέδριο της ΝΔ όπου με ψηφοφορία θα αναδείξει νέο Πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή.

16 Μαΐου – Ο πρόεδρος του Ζαΐρ Μομπούτου Σέσε Σέκο διαφεύγει από τη χώρα.

1 Ιουλίου – Το Ηνωμένο Βασίλειο παραχωρεί στην Κίνα το Χονγκ Κονγκ, την τελευταία του αποικία βαρύνουσας σημασίας. Η Κίνα υποσχέθηκε ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει μεγάλη αυτονομία για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια, κάτι που εξυπηρετεί κυρίως οικονομικούς λόγους. Το γεγονός αυτό θεωρείται από τους περισσότερους ως το τέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

1 Αυγούστου – Ο συνθέτης Άκης Πάνου δολοφονεί τον αρραβωνιαστικό της κόρης του Σωτήρη Γιαλαμά στην Ξάνθη.

31 Αυγούστου – Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα Σπένσερ χάνει την ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα στους δρόμους του Παρισιού, που προκλήθηκε από αχαλίνωτη καταδίωξη δημοσιογράφων και φωτογράφων.

6 Αυγούστου – Η πτήση 801 της Korean Air συντρίβεται στο Γκουάμ, σκοτώνοντας τους 228 από τους 254 επιβαίνοντες.

17 Δεκεμβρίου – Αεροσκάφος τύπου Γιάκοβλεφ της Aerosvit Airlines, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, συντρίβεται στα Πιέρια Όρη.

1985

16 Φεβρουαρίου – Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

21 Φεβρουαρίου – Η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον εκδότη της Απογευματινής Νικόλαο Μομφεράτο. Τραυματίζεται βαριά ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης.

29 Μαΐου – Τραγωδία του Χέιζελ: 39 οπαδοί σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται σε επεισόδια στις κερκίδες πριν από την έναρξη του τελικού ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών. Η Γιουβέντους εν τέλει κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο νικώντας με 1-0.

17 Νοεμβρίου – Δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά: Κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβολεί και σκοτώνει τον μαθητή Μιχάλη Καλτεζά.

19 Νοεμβρίου – Ψυχρός Πόλεμος: Στη Γενεύη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν και ο Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ συναντώνται για πρώτη φορά.

20 Νοεμβρίου – Κυκλοφορούν τα Windows 1.0 της Microsoft.

23 Νοεμβρίου – Η πτήση EgyptAir 648 καταλαμβάνεται από αεροπειρατές και κατευθύνεται στη Μάλτα, όπου Αιγύπτιοι κομάντος πραγματοποιούν έφοδο στο αεροπλάνο. 60 άτομα σκοτώνονται από τους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις.

27 Δεκεμβρίου – Παλαιστίνιοι αντάρτες σκοτώνουν 18 άτομα στα αεροδρόμια της Ρώμης, στην Ιταλία, και της Βιέννης, στην Αυστρία.

1973

1 Ιανουαρίου – Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Δανία γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Πόλεμος του Βιετνάμ, Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ

Κίνημα του Ναυτικού για την ανατροπή της δικτατορίας στην Ελλάδα.

Αρχίζει η εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, μία μαζική εκδήλωση λαϊκής αντίθεσης στη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα. Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά του στρατιωτικού καθεστώτος στην Αθήνα καταλήγει σε αιματοχυσία. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της χούντας των συνταγματαρχών, ανατρέπεται μετά από πραξικόπημα με επικεφαλής τον ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη.

Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χιλής ανατρέπεται με στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε λέγεται ότι αυτοκτόνησε στο προεδρικό μέγαρο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ο στρατηγός Αουγούστο Πινοσέτ ηγείται με την υποστήριξη των Η.Π.Α. στρατιωτικής δικτατορίας που θα κυβερνήσει στη Χιλή τα 16 επόμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, ναύαρχος Λουίς Καρέρο Μπλάνκο, δολοφονείται από βομβιστική επίθεση στη Μαδρίτη.

1961

Ψυχρός Πόλεμος: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα λόγω της εθνικοποίησης από την τελευταία των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων

Αρχίζει η δίκη του Άντολφ Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ.

Ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που ταξιδεύει στο διάστημα και εκτελεί την πρώτη επανδρωμένη τροχιακή πτήση, με το Βοστόκ 1.

Εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων: μία ομάδα Κουβανών εξορίστων, χρηματοδοτημένων και εκπαιδευμένων από τη CIA, εισβάλει στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα με σκοπό την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

Αμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα: Οι «Επιβάτες για την Ελευθερία» αρχίζουν με λεωφορείο ταξίδι διαμαρτυρίας στις νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α.

Στη σύνοδο κορυφής της Βιέννης, ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ προκαλεί την Κρίση του Βερολίνου, απειλώντας να υπογράψει ξεχωριστή συνθήκη ειρήνης με την Ανατολική Γερμανία και δίνοντας τέλος στην αμερικανική, βρετανική και γαλλική πρόβαση στο Ανατολικό Βερολίνο.

Υπογράφεται η Συμφωνία Σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ.

Ανακίνηση «μακεδονικού ζητήματος» από το Βελιγράδι μέσω του εκπροσώπου του γιουγκοσλαβικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επαναλαμβάνει τα περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Το Τείχος του Βερολίνου (στα γερμανικά Berliner Mauer), «τείχος της ντροπής» για τους Γερμανούς της δύσης και επισήμως αποκαλούμενο από την ανατολικογερμανική κυβέρνηση ως «αντιφασιστικό τείχος προστασίας», ανεγέρθηκε στην καρδιά του Βερολίνου με αφετηρία το βράδυ της 12ης Αυγούστου του 1961 από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ)[2], η οποία επιχείρησε με αυτό τον τρόπο να θέσει ένα τέλος στην ολοένα και αυξανόμενη φυγή των κατοίκων της προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ)[2][3]. Το τείχος, συνιστώσα της εσωτερικής γερμανικής συνοριογραμμής, αποτελούσε ένα φυσικό σύνορο μεταξύ του Ανατολικού Βερολίνου και του Δυτικού Βερολίνου για διάστημα των 28 ετών, ενώ αποτελούσε το σημαντικότερο σύμβολο μιας Ευρώπης διχοτομημένης από το σιδηρούν παραπέτασμα.

1949

Κινέζικος Εμφύλιος Πόλεμος, Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος

Δώδεκα χώρες υπογράφουν το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δημιουργώντας το ΝΑΤΟ.

Η Ιρλανδία εγκαταλείπει τη Βρετανική Κοινοπολιτεία και γίνεται η Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Δημοσιεύεται το 1984 του Τζωρτζ Όργουελ.

Το Ισραήλ και η Συρία υπογράφουν εκεχειρία για να τερματίσουν το 19μηνο πόλεμο. Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Συρία ανατρέπει τον πρόεδρο.

Ιδρύεται η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

Η Κνέσετ ψηφίζει τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

1937

Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος

Καταστροφή του Χίντενμπουργκ: Το γερμανικό αερόπλοιο Χίντενμπουργκ πιάνει φωτιά και καταστρέφεται μέσα σε ένα λεπτό ενώ προσπαθεί να δέσει στο Νιου Τζέρσεϊ. Σκοτώνονται 36 άτομα.

Ιδρύεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Δημοσιεύεται ο νόμος 677, με τον οποίο η δικτατορία Μεταξά μειώνει τα αγροτικά χρέη.

Το Βασίλειο της Ιταλίας αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών.

Ο Αδόλφος Χίτλερ πραγματοποιεί μυστική συνάντηση και αναφέρει τα σχέδιά του για την απόκτηση «ζωτικού χώρου» για το γερμανικό λαό.

1925

Ο Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει δικτατορικές εξουσίες στην Ιταλία.

Η Αλβανία ανακηρύσσεται δημοκρατία.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας απελαύνει τον Πατριάρχη Κωνσταντίνο ΣΤ’ από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναλαμβάνει την πρωθυπουργία μετά από πραξικόπημα. Στην κυβέρνηση που σχηματίζει, ο ίδιος κρατά και το υπουργείο Στρατιωτικών.

Εκδίδεται Ο Αγών μου του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταργεί τη Βουλή των Ελλήνων.

Επεισόδιο του Πετριτσίου: Ελληνοβουλγαρικό μεθοριακό επεισόδιο κατόπιν προέλασης τμημάτων ελληνικού στρατού εντός του βουλγαρικού εδάφους.

1913

Α΄ Βαλκανικός πόλεμος

Ο Ισμαήλ Εμβέρ πραγματοποιεί πραξικόπημα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ της Ελλάδας δολοφονείται στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Υπογράφεται η συνθήκη του Λονδίνου, δίνοντας τέλος στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Αρχίζει ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος.

Η Κρήτη προσαρτάται στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Γούντροου Ουίλσον υπογράφει νόμο με τον οποίο ιδρύεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια