Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχασε τα πόδια του από μια απλή γρατζουνιά!

Τα παιδιά πέφτουν και χτυπάνε όλη την ώρα. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, πρόκειται για αμελητέα τραύματα που θεραπεύονται γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση. Δυστυχώς, όμως, κάποιες φορές οι «απλές γρατζουνιές» ίσως να μην είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται.
Μία τέτοια σπάνια περίπτωση ήταν κι αυτή ενός 3χρονου αγοριού από την Αριζόνα.
Ο μικρός Beauden έπεσε από το ποδήλατο όπως χιλιάδες παιδιά της ηλικίας του ενώ οι γονείς του καθάρισαν την πληγή, την κάλυψαν με γάζα και υπέθεσαν πως αυτό ήταν αρκετό για να επουλωθεί.
«Έχει πέσει πάρα πολλές φορές, και κάθε φορά λειτουργούσαμε με τον ίδιο τρόπο» λέει ο μπαμπάς του μικρού.
Αργότερα μέσα στη μέρα, το 3χρονο αγοράκι άρχισε να νυστάζει αδικαιολόγητα. Την επόμενη μέρα ανέβασε πυρετό και τα γόνατά του πρήστηκαν. Οι γονείς του τον πήγαν κατευθείαν στο νοσοκομείο, για να διαπιστώσουν πως ο γιος του έδινε μάχη για τη ζωή του.
Η αιτία της ταχείας επιδείνωσης του μικρού Beauden ήταν μια επικίνδυνη λοίμωξη από σταφυλόκοκκο. Τα τοξικά μικρόβια εισχώρησαν από την πληγή του παιδιού, επιτέθηκαν στον οργανισμό του και προκάλεσαν αυτό που οι γιατροί ονομάζουν «σύνδρομο τοξικού σοκ».
«Το σώμα του Beauden είχε μπει σε κατάσταση σοκ. Σταματήσαμε τη ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια του, ώστε να διατηρηθεί η ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Γι΄ αυτό δεν υπέστη νευρολογική βλάβη, είπε η μητέρα του.
Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν και όλα τα μέρη του σώματος του Beauden. Προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν ξανά αίμα στα πόδια του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τελικά, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό των ποδιών πάνω από τα γόνατα.
Από τις 5 Οκτωβρίου, το αγόρι έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον δεκαοχτώ χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τον ακρωτηριασμό των ποδιών και έχει υποβληθεί σε αναισθησία αμέτρητες φορές.
«Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονέα να μην μπορεί να βοηθήσει το παιδί του», είπε ο συντετριμμένος ο πατέρας του 3χρονου Beauden.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια