Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σε μερικά χρόνια, ο κορονοϊός θα θεωρείται παιδική λοίμωξη

Μπορεί σήμερα ο κορονοϊός να έχει προκαλέσει μία επικίνδυνη πανδημία αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε περίπου 10 χρόνια μετά την ανοσία της αγέλης, θα θεωρείται απλά ένας ιός με συμπτώματα κρυολογήματος.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες σε μία νέα μελέτη, που ανέπτυξε ένα μοντέλο πρόβλεψης σε βάθος χρόνου, με βάση ανοσολογικά και επιδημιολογικά δεδομένα.
Ο κορονοϊός θα είναι μια παιδική λοίμωξη
Ο κορονοϊός θα αποτελεί άλλη μία συνηθισμένη παιδική λοίμωξη που θα πρωτοεμφανίζεται στην ηλικία των τριών έως πέντε ετών και με ήπια συμπτώματα. Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως το ποσοστό θανάτων στο σύνολο των κρουσμάτων- θα πέσει κάτω και από της εποχικής γρίπης (0,1% ή ένας στα χίλια).
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science» και επισημαίνει ότι «σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μολύνονται σε νεαρή ηλικία από τους τέσσερις άλλους κοροναϊούς και κάποια στιγμή θα συμβεί κάτι ανάλογο με τον νέο κορονοϊό». Μάλιστα, η φυσική ανοσία στην παιδική ηλικία προστατεύει τους ανθρώπους αργότερα στη ζωή τους από το να αρρωστήσουν σοβαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια