Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Microwave Oven Day / Ημέρα φούρνου μικροκυμάτων

Στις 6 Δεκεμβρίου, το National Microwave Oven Day τιμά μια συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την κουζίνα.
Ατυχώς, ο αυτοδίδακτος Αμερικανός μηχανικός Percy Spencer ανακάλυψε έναν τρόπο θέρμανσης των τροφίμων με ασφάλεια με μικροκύματα. Ενώ εργάζονταν με ένα ενεργό ραντάρ το 1945, παρατήρησε ότι μια καραμέλα στην τσέπη του έλιωνε. Οι υψηλής ισχύος δέσμες μικροκυμάτων δημιούργησαν ένα φαινόμενο θέρμανσης ιδανικό για μαγείρεμα. Ο Spencer προσπάθησε σκόπιμα να μαγειρέψει ποπ κορν με τα μικροκύματα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να μαγειρέψει ένα αυγό. Το τεστ αυγών ήταν λιγότερο επιτυχημένο από το ποπ κορν. Έκρηξε στο πρόσωπο του συντρόφου του! Ωστόσο, μπορούμε να μαγειρέψουμε αυγά σε φούρνους μικροκυμάτων. Δοκιμάστε ένα λαθραίο.
Ο Spencer, που εργάζεται από τον Raytheon, συνέχισε να πειραματίζεται με διαφορετικές μεθόδους θέρμανσης των τροφίμων με ασφάλεια με μικροκύματα.
Ο Raytheon υπέβαλε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για τη διαδικασία μαγειρέματος μικροκυμάτων του Spencer στις 8 Οκτωβρίου 1945.
Το 1947, η Raytheon δημιούργησε τον πρώτο εμπορικά διαθέσιμο φούρνο μικροκυμάτων. Ονομάστηκε «Radarange».
Υπολογίζεται ότι το 90% των σπιτιών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν φούρνο μικροκυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια