Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι είναι το doomscrolling

Οι ψυχολόγοι εξηγούν γιατί οι άνθρωποι το κάνουν αυτό και πόσο κακό μπορεί να είναι. Η τάση να συνεχίσετε να σερφάρετε ή να παρακολουθείτε κάτι δυσάρεστο στο YouTube και στις ειδήσεις, παρόλο που αυτές οι ειδήσεις μπορεί να θεωρηθούν ως θλιβερές, απογοητευτικές ή να σας χαλάσουν τα κέφια ή ακόμη και τον ύπνο.

Και είναι λογικό, λέει ο Ken Yeager, PhD, ερευνητής και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής που διευθύνει το Πρόγραμμα "Στρες, Τραύμα και Ανθεκτικότητα" στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, το doomscrolling να είναι σε έξαρση το 2020.

«Φέτος αυτο που ζήσαμε ήταν άνευ προηγουμένου», λέει. «Η πανδημία, τα προβλήματα, οι θάνατοι, η οικονομία, οι διαμαρτυρίες, οι φυσικές καταστροφές έχουν συμβάλει στο φαινόμενο που είναι γνωστό ως doomscrolling.

Σκεφτείτε το λέει, απλά. Θα παίρνατε το βλέμμα σας από ένα τρένο με χαλασμένα φρένα που θα τράκαρε σε ένα άλλο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα;"

"To κινητό μας τηλέφωνο ή το laptop είναι η σύνδεσή μας με τον έξω κόσμο. Πλημμυρίζουμε με κακές ή αρνητικές ειδήσεις και αυτό δεν σταματά ποτέ - συμβαίνει κάθε λίγα λεπτά", λέει ο Jeff Gardere, ψυχολόγος στο Touro College of Osteopathic Medicine της Νέας Υόρκης. "Η αίσθηση του επείγοντος, του πανικού και του κινδύνου μπορεί να γίνει πολύ εθιστική".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια