Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χριστουγεννιάτικα βολοβάν

.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 
Σφολιάτα 1 κρόκο, αραιωμένο με 
1 κ.σ. νερό 
κρέμα πατισερί 
Για το σερβίρισμα φρέσκα μούρα, blackberries, blueberries, φράουλες ζάχαρη άχνη φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εύκολη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο στον αέρα. 
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. 
Παίρνουμε κουπ πατ με σχέδια της αρεσκείας μας και φροντίζουμε να έχουμε δύο ίδια σχέδια σε δύο διαφορετικές διαστάσεις. 
Κάνουμε σχέδια με το μεγάλο κουπ πατ σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. 
Με το μικρότερο κουπ πατ κόβουμε το εσωτερικό από τα μισά κομμάτια που έχουμε κάνει με το μεγάλο κουπ πατ ώστε να σχηματίσουμε ένα περίγραμμα με το ίδιο σχέδιο. 
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα μεγάλα σχέδια και αλείφουμε με τον κρόκο με το νερό. 
Ακουμπάμε από πάνω τα περιγράμματα (εξωτερικό κομμάτι) και κρατάμε το εσωτερικό για καπάκι. 
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της σφολιάτας. 
Τρυπάμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό κομμάτι της σφολιάτας και αλείφουμε όλη της επιφάνεια με τον κρόκο. 
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Με την άκρη ενός κουταλιού πιέζουμε το κέντρο των βολοβάν για να κάνουμε μεγαλύτερη θήκη. 
Γεμίζουμε με την πατισερί και σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια