Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Αστρολογία του Κορωνοϊού

 Οι αστρολόγοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, χρόνια πριν γνώριζαν ότι το 2020 θα ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τον κόσμο. Άλλωστε οι θέσεις των πλανητών είναι δεδομένες για το μέλλον κι έτσι με κάποιο τρόπο γνωρίζουμε τι έχουμε να περιμένουμε, συμβολικά πάντα, πολύ πριν φτάσουμε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα σενάρια

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είχαμε «κορωνοϊό». Η πανδημία όμως ήταν σίγουρα ένα από τα σενάρια. Όπως σενάριο θα ήταν και μια πολεμική σύρραξη ή μια τεράστια φυσική καταστροφή. Όλα τα σενάρια όμως είχαν δυστυχώς τον ίδιο κοινό παρονομαστή. Απώλειες ανθρώπινων ζωών, ανεργία, τεράστια οικονομική ύφεση, κατακλυσμιαίες αλλαγές στις δομές κοινωνιών, χωρών, οργανισμών. Φυσικά για τη σφοδρότητα και το εύρος επιρροής των όψεων παίζουν ρόλο όχι ποιοι πλανήτες συνδέονται, αλλά και σε ποια ζώδια πραγματοποιούνται.

Οι δύο όψεις που προκαλούσαν φόβο

Μα ποιες είναι αυτές οι όψεις που βλέπαμε και δεν το κρύβω «φοβόμασταν» όλοι; Οι όψεις αυτές είναι δυο. Η πρώτη είναι η «σύνοδος» των τιτάνων Κρόνου-Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η σύνοδος αυτή ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 2020, με την επιρροή της απλωμένη σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας τον τόνο σε ένα έτος «εγκλωβισμού» και καταστροφής. Μα γιατί αυτή η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα να είναι τόσο σκιαχτική για μας τους αστρολόγους; Δεν θα σας υπεραναλύσω την όψη γιατί θα χρειαζόσασταν ώρες μελέτης. Θα σταθώ μόνο στα αποτελέσματα αυτής της όψης όταν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν. Άλλωστε η μελέτη των κύκλων των πλανητών σε συνδυασμό με τη μελέτη της ιστορίας, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δίνει τροφή για σκέψη και στους πολέμιους της αστρολογίας. Οι κύκλοι των όψεων επαναλαμβάνονται όπως επαναλαμβάνεται κι η ίδια η ιστορία.

Η συνάντηση Κρόνου- Πλούτωνα με την Ιστορία

Ας δούμε συνοπτικά τι έχει συμβεί στον αιώνα που πέρασε με τις κύριες όψεις Κρόνου – Πλούτωνα.

Όταν οι δύο πλανήτες «συναντήθηκαν» σε όψη συνόδου το 1914 στο ζώδιο του Καρκίνου, ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1931 με την όψη αντίθεσης στα ζώδια του Καρκίνου (ο Πλούτωνας) και του Αιγόκερου (ο Κρόνος όπως τώρα) είχαμε την κατάρρευση των τραπεζών στην Αμερική, τη σταδιακή άνοδο του Χίτλερ. Το 1939 με την όψη τετραγώνου μεταξύ τους, ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1947-48 οι δυο πλανήτες ξανασυναντιούνται σε όψη συνόδου, αυτή τη φορά στον Λέοντα, όπου και έχουμε την απαρχή του Ψυχρού Πολέμου Ρωσίας-Αμερικής, την απαρχή του πολέμου Ισραήλ-Αράβων, τον πόλεμο του Κασμίρ. Το 1965 με την αντίθεση των δυο πλανητών είχαμε τον πόλεμο του Βιετνάμ. Το 1981-1982 οι δυο πλανήτες ξανασυναντιούνται και τότε προκύπτει ο πόλεμος στα Φώκλαντς, αλλά και η πανδημία του Aids που έχει αφαιρέσει τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι τις μέρες μας. Το 2001 η αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα στα ζώδια των Διδύμων (ο Κρόνος) και του Τοξότη (ο Πλούτωνας) αλλάζει την ιστορία της αεροπλοΐας με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Η επιρροή συνεχίζεται

Ενδιάμεσα φυσικά έχουν υπάρξει κι άλλες όψεις μεταξύ τους, αλλά για την οικονομία αυτού του άρθρου και για να μην σας βομβαρδίσω με ημερομηνίες και γεγονότα αποφάσισα να περιοριστώ στα κύρια γεγονότα των προηγούμενων ετών. Ο κύκλος των όψεων του Κρόνου-Πλούτωνα φέρνει πάντα τεράστιες αλλαγές, μεταμόρφωση, ένταση και σίγουρα η επιρροή τους αφήνει για τα καλά το στίγμα της και στα επόμενα χρόνια. Μολονότι οι πλανήτες συναντήθηκαν στην όψη ακριβείας τον Ιανουάριο του 2020 η επιρροή τους δεν σταματά εκεί. Οι δυο πλανήτες θα παραμείνουν σε εύρος επιρροής 6 μοιρών, σχεδόν, μέχρι τις αρχές του 2021. Όπως φαίνεται δεν έχουμε δει ακόμη (τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο) όλη τη γκάμα επιρροής της όψης.

Η δεύτερη όψη

Στη δύσκολη εξίσωση όμως Κρόνου-Πλούτωνα προστέθηκε, αρχές Δεκεμβρίου του 2019, ένας ακόμη δυνατός παίκτης. Αναφέρομαι στην είσοδο του Δία στον Αιγόκερω και τις συνόδους του με τον Πλούτωνα. Μια ματιά στην «ιστορία αυτών των συνόδων Δία-Πλούτωνα» μέσα στα χρόνια, νομίζω ρίχνει περισσότερο φως στην υπόθεση της πανδημίας.

Δίας-Πλούτωνας και οι πανδημίες

Το 1918 η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στον Καρκίνο ήταν παρούσα στο ξέσπασμα της Ισπανικής Γρίπης. Το 1956 η Ασιατική Γρίπη βρίσκει πάλι το δίδυμο Δία-Πλούτωνα σε σύνοδο στο ζώδιο του Λέοντα αυτή τη φορά. Το 1968 η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στην Παρθένο ήταν παρούσα στην Γρίπη του Hong-Kong.

Ακόμη πιο παλιά στην ιστορία των επιδημιών το 1347 με τη Μαύρη Πανώλη που στοίχισε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στον Κριό ήταν πάλι παρούσα. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αυτές ήταν κάποιες ενδεικτικές ημερομηνίες σε πανδημίες του παρελθόντος και πως συνδέονται με αυτή την όψη.

Οι δεσμοί της Σελήνης

Ένα άλλο στοιχείο ιδιαίτερα σοβαρό είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις πανδημιών, που συνδέονται με αναπνευστικά κυρίως προβλήματα, οι δεσμοί της Σελήνης βρίσκονταν στα ζώδια των Διδύμων (κυβερνά τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα) και του Τοξότη. Φέτος οι δεσμοί της Σελήνης προχώρησαν στα ίδια ζώδια στις 5 Μαΐου, με τον Βόρειο Δεσμό να βρίσκεται στους Διδύμους και τον Νότιο στον Τοξότη.

Τα ίδια «κοινωνικά» ζώδια συνδέονται και με τα ταξίδια κοντινά και μακρινά. Στις ίδιες θέσεις βρίσκονταν οι δεσμοί της Σελήνης και την περίοδο 2001-2002, όπου με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους επηρεάστηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό με αεροπλάνο και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να ξαναεμπιστευθούν οι άνθρωποι αυτό το μέσο και να ταξιδέψουν χωρίς φόβο.

Για διαφορετικούς λόγους πάλι οι άνθρωποι στο παγκόσμιο χωριό, θα δυσκολευτούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό γενικότερα από το φόβο μην κολλήσουν τον ιό. Οι δεσμοί θα παραμείνουν σ’ αυτά τα ζώδια μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Φοβάμαι ότι πριν από αυτή την ημερομηνία, ακόμη κι αν το 2021 τα πράγματα ομαλοποιηθούν αρκετά, δεν θα είμαστε τόσο άνετοι στη σκέψη ενός ταξιδιού σε μια άλλη χώρα.

Άλλη μια «συνάντηση» πριν την «ανάσα»

Φέτος η σύνοδος Δία-Πλούτωνα επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Η πρώτη ήταν στις 4 Απριλίου, η δεύτερη στις 30 Ιουνίου και η τελευταία όψη θα είναι στις 12 Νοεμβρίου. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε ακόμη μπροστά μας ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που ενέχει κάποιους κινδύνους. Κατά την άποψη μου, ακόμη και το πρώτο δίμηνο του 2021 θα είναι περιοριστικό και θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, όχι μόνο για την προστασία του εαυτού μας, αλλά και των συνανθρώπων μας.

Η σύνοδος Δία-Κρόνου στον Υδροχόο στο ζώδιο της τεχνολογίας, της επιστήμης, των επιτευγμάτων του ανθρώπου, (21 Δεκεμβρίου 2020) θα μας απελευθερώσει ίσως με ένα κατάλληλο φάρμακο ή και εμβόλιο, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι την άνοιξη του 2021 έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Σίγουρα το 2021 θα είναι μια πιο ευοίωνη χρονιά όμως όχι από την αρχή της. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλλόμαστε και να μην χαιρόμαστε τη ζωή μας. Απλά θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, πρωτίστως στο περιβάλλον του πλανήτη μας που μας ανέχεται και δευτερευόντως στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Κι αν πρέπει να είμαστε σε απόσταση ή να φοράμε μάσκα για να προστατέψουμε και να προστατευθούμε, το μυαλό και η ψυχή μένουν ελεύθερα για να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να μην χάσουμε την ανθρώπινη διάσταση μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια