Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όνειρα και εφιάλτες των ζωδίων

Τα όνειρα είναι η ανάσα μας από τη βαριά καθημερινότητα. Είναι η διαφυγή μας και ένας άλλος κόσμος, ο οποίος απλώνεται μπροστά μας και μέσα στον οποίο νιώθουμε την απόλυτη ελευθερία. Μερικές φορές, βέβαια, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες και ισοπεδώνουν την ψυχολογία μας. Ό,τι και να μας συμβεί στον ονειρικό μας κόσμο, πρέπει να θυμόμαστε πως είναι αποκύημα της φαντασίας μας και των πιο κρυφών επιθυμιών μας. Ποιός είναι, όμως, ο ονειρικός κόσμος του κάθε ζωδίου; Άραγε ο χαρακτήρας τους αντικατοπτρίζεται στα όνειρά τους;

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός τρέφεται από τις συγκρούσεις και από τις προστριβές. Του αρέσει να δημιουργεί κλίμα ανταγωνισμού μόνο και μόνο για να εξελίσσεται η κουβέντα και να αναπτύσσονται περισσότερο οι απόψεις και οι σχέσεις. Ακόμη, αγαπά την εξουσία και θέλει να είναι πρώτος και καλύτερος στα επαγγελματικά του, ενώ θέλει να έχει την αρχική και την τελευταία κουβέντα στα προσωπικά του. Τα όνειρά του σχετίζονται με ανθρώπους που του πάνε κόντρα και του δημιουργούν το κλίμα που επιθυμεί, αν και παράλληλα τον φοβίζουν.
Βλέπει μάχες και όνειρα με μεγάλη αγωνία και δραστηριότητα, διατηρώντας τον επιθετικό του χαρακτήρα και μένοντας στο βολικό, για αυτόν, ανταγωνιστικό κλίμα. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να δει πως δεν μπορεί να τρέξει ή να έχει τα πόδια του κολλημένα στο έδαφος, ενώ μπροστά του εξελίσσεται μία μάχη. Το υποσυνείδητό του δείχνει την αγωνία του να μην έρθει δεύτερος ή ακόμα χειρότερα…τελευταίος.
Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από την πρωτιά και γι’ αυτό χρειάζεται να βρει μία ισορροπία μέσα του. Πρέπει να μάθει πως στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα επιθυμούμε και μπορούμε μέσα από την αποδοχή μίας αρνητικής κατάστασης να ζήσουμε εμπειρίες που δεν έχουμε φανταστεί. Ακόμη, μπορεί να μας δημιουργηθεί η υπομονή για να κατακτήσουμε κάτι πιο δημιουργικό και ανώτερο από αυτά που μέχρι πρότινος επιθυμούσαμε.

ΤΑΥΡΟΣ
Πείσμων και αμετακίνητος στις απόψεις και στις θεωρίες του, ο Ταύρος απεχθάνεται τις αλλαγές και τις καινοτομίες. Είναι το ζώδιο που αγαπά τις σταθερές και κάθε απρόβλεπτη αλλαγή μπορεί να τον ταρακουνήσει τόσο πολύ που να τον φέρει κοντά στη μελαγχολία και στην κατάθλιψη. Θέλει η ζωή του να είναι προγραμματισμένη στο μεγαλύτερο βαθμό της, ώστε να μην αναγκαστεί να αλλάξει συμπεριφορές ή κινήσεις απέναντι στους ανθρώπους και στις καταστάσεις.
Τα όνειρά του από την μία, απαρτίζονται από συγκρούσεις, του παλαιού με το νέο, του παρελθόντος με το μέλλον, και από την άλλη, με πρόσωπα που μοιάζουν μεταξύ τους, με καταστάσεις οικείες και καθημερινές ή με αντικείμενα όμοια και γνώριμα προς αυτόν, τα οποία βρίσκονται όλα σε τάξη και σε αρμονία. Για τον Ταύρο ο πραγματικός εφιάλτης είναι τα όνειρα εγκατάλειψης ή τα όνειρα θανάτου. Η ανασφάλειά του τον κάνει να τρέμει τη μεγαλύτερη των όλων αλλαγή, να χάσει, δηλαδή, ένα δικό του άνθρωπο ή να τον εγκαταλείψει ένας άνθρωπος που αγαπάει.
Αυτό δυσκολεύεται να το αντιμετωπίσει και στον ονειρικό, αλλά και στον πραγματικό κόσμο. Εδώ είναι που το υποσυνείδητό του «χτυπάει καμπανάκι» και τον πιέζει να αλλάξει τις οπτικές του και να γίνει πιο ανοικτός στις αλλαγές, αλλά και λιγότερο κτητικός με τους ανθρώπους. Δυστυχώς, η απώλεια είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και ο Ταύρος πρέπει να μάθει να το διαχειρίζεται και να το αντιμετωπίζει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Η επικοινωνία και η κοινωνικότητα είναι τα δυο πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Διδύμου. Είναι ένα ζώδιο που αγαπά τη μάθηση και τις νέες εμπειρίες, ενώ φροντίζει να έχει πάντα δίπλα του ανθρώπους που να του κινούν το ενδιαφέρον. Αρέσκεται στο να κάνει καινούργιες παρέες και να περνάει ώρες ατελείωτες απασχολούμενος με άλλα πρόσωπα πέρα από τον εαυτό του. Με κυβερνήτη τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών, ο Δίδυμος δε θα μπορούσε να στερείται στο κομμάτι της επικοινωνίας και συνεπώς, τα όνειρά του σχετίζονται με τις κοινωνικές συναναστροφές, αλλά και με το δικό του ρόλο σαν απεσταλμένος σημαντικών μηνυμάτων.
Επιπλέον, έχει πολύ υψηλά το αίσθημα της δικαιοσύνης και αυτό απεικονίζεται έντονα στα όνειρα του. Για παράδειγμα, μπορεί να δει πως κάποιος αδικείται και να σπεύσει να τον βοηθήσει με τον πιο ευφυή και αποτελεσματικό τρόπο. Παρόλα αυτά, ο πραγματικός του εφιάλτης δεν είναι η αδικία, αλλά η μοναξιά και η απομόνωση. Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του αποκομμένο από τους άλλους ανθρώπους και γι’ αυτό συχνά ο φόβος αυτός εμφανίζεται στα όνειρά του μέσα από σύμβολα όπως ο λαβύρινθος ή το αδιέξοδο.
Το υποσυνείδητο εδώ παραπέμπει το Δίδυμο στο να πατήσει γερά στα πόδια του και μόνος του να βάλει τον εαυτό του πιο μπροστά από τους άλλους, αφήνοντας τα προβλήματα και τις ζωές τους για λίγο πίσω. Για να βρει την ισορροπία που του χρειάζεται, οφείλει ν’ ακολουθήσει το δρόμο της ορθής σκέψης και της λογικής, μετριάζοντας τα υπέρ του δέοντος παρορμητικά του συναισθήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η ευαισθησία κυριαρχεί στο ζώδιο του Καρκίνου και είναι αυτή που κινεί τις συμπεριφορές και τις πράξεις του. Τα συναισθήματά του είναι τόσα πολλά και τόσο έντονα, που του δημιουργούν ένα χάος στη διαχείριση της ζωής του. Ο Καρκίνος προσπαθεί να εκφραστεί συναισθηματικά σε οποιαδήποτε κομμάτι της καθημερινότητας του, λαμβάνοντας συχνά ως απάντηση τη σκληρότητα και την αναισθησία των ανθρώπων γύρω του. Τα όνειρά του, λοιπόν, σχετίζονται άμεσα τα συναισθήματά του, αλλά και με την απογοήτευση που δέχεται από τον υπόλοιπο κόσμο. Κάποιες φορές, μπορεί να δει εικόνες με διττή σημασία, όπως αντικείμενα που φαινομενικά είναι αυτά που γνωρίζει, αλλά κατά βάθος έχουν άλλη υπόσταση ή λειτουργικότητα.
Το νερό, ακόμη, είναι ένα σύμβολο που βλέπει συχνά και μπορεί να τον παραπλανήσει, καθώς μπορεί να αλλάξει η όψη του από τη μία στιγμή στην άλλη, να γίνει, δηλαδή, από ήρεμο άγριο και το ανάποδο. Ακόμη, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις δε θα παίξουν ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο στον ονειρικό του κόσμο, ενώ οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι και πάλι τα συναισθήματα που τον πλημμυρίζουν, και αυτά δεν είναι άλλα από την απόρριψη, τη θλίψη και τη μελαγχολία.
Ο Καρκίνος βιώνει τα προβλήματα της ζωής λίγο πιο έντονα από τα άλλα ζώδια και γι’ αυτό το λόγο το υποσυνείδητό του προσπαθεί να τον προστατεύσει από τα χειρότερα. Τον ωθεί να βρει λύσεις και να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα το συναισθηματικό του κόσμο, ώστε να αποτρέψει μία σοβαρή συνέπεια στον ίδιο του τον εαυτό.

ΛΕΩΝ
Λέων ο ένας και μοναδικός! Αυτό το ζώδιο αγαπά ένα πράγμα στον κόσμο… και αυτό δεν είναι άλλο από τον εαυτό του! Επιθυμεί την αποδοχή, την αναγνώριση, το θαυμασμό και την αμέριστη προσοχή των γύρω του. Θέλει να είναι το επίκεντρο και να ηγείται όλων των καταστάσεων, καθώς είναι εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από όλους τη λύση στο εκάστοτε πρόβλημα. Η εξουσία είναι το φετίχ του και δε δέχεται να λαμβάνει εντολές από τρίτους.
Στα όνειρά του εννοείται και είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής. Φαίνεται να είναι εκείνος το κέντρο του κόσμου και οι άλλοι απλοί κομπάρσοι γύρω του, τους οποίους προστάζει και κατευθύνει. Με τον Ήλιο στο τιμόνι, ο Λέοντας βλέπει όνειρα που διαδραματίζονται μέρα και το σκηνικό τους είναι ζεστό και φωτεινό, ίσως κόντρα στον επιβλητικό και κυριαρχικό ρόλο του. Αυτό που μπορεί να εμφανίζεται συχνά στον ονειρικό του κόσμο είναι το να βλέπει πως είναι γυμνός ανάμεσα σε ντυμένους ανθρώπους και όλοι να τον κοροϊδεύουν και να τον πειράζουν.
Αισθάνεται πως χάνει το «εγώ» του και πέφτει η αυτοεκτίμησή του, η οποία στην πραγματικότητα είναι σε υψηλά επίπεδα. Αυτό που «φωνάζει» σε αυτή την περίπτωση το υποσυνείδητο είναι η απαραίτητη ανάπτυξης μιας ισορροπίας μεταξύ του «εγώ» και του «εμείς». Ο Λέων πρέπει να κατεβάσει τους τόνους και «μετρήσει» τους γύρω του σωστά και δίκαια. Οφείλει να φερθεί ισότιμα και έντιμα, ώστε να βελτιώσει, σε βάθος χρόνο, όλες του σχέσεις σε επαγγελματικό, οικογενειακό, φιλικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αυτό το ζώδιο είναι εκείνο που θα έκανε περήφανους όλους τους γονείς και συγγενείς. Είναι το ζώδιο που αγγίζει την τελειότητα με τους τρόπους, τις αρχές και τη λεπτότητά του. Ο Παρθένος επιθυμεί μία καλά οργανωμένη και άκρως μεθοδευμένη ζωή. Έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεών και των πράξεών του και πολλές φορές του αρέσει να βοηθάει και να κατευθύνει τις καταστάσεις προς όφελος των τρίτων. Η προσφορά παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή του και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην αδικηθεί ποτέ κανένας δικός του. Στα όνειρα του βλέπει τα ιδανικά του.
Βλέπει τον κόσμο που θα ήθελε να ‘χε και να ζει. Ο ονειρικός του κόσμος είναι όμορφος και λαμπερός, ενώ συχνά μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και μυστήρια που μόνο ο Παρθένος μπορεί να τα λύσει. Αυτό, βέβαια, τον κάνει να χάνει τον έλεγχο και να βγαίνει από την πεπατημένη, δημιουργώντας του άγχος και ανασφάλεια. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να δει πως του ακυρώθηκε τελευταία στιγμή μία δουλειά και τον σκοτώνει το γεγονός πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει.
Στον Παρθένο, το υποσυνείδητο λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να αφήσει για λίγο τον απόλυτο έλεγχο και να εμπιστευτεί τις ικανότητες των άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, θα χαλαρώσει, να ανοιχτεί, αλλά και θα καταλάβει πως δεν μπορεί να ζει μία προγραμματισμένη ζωή, καθώς εκείνη είναι φτιαγμένη για να τη μοιράζεται με το ρουτίνα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων.

ΖΥΓΟΣ
Ισορροπία και αρμονία. Ελεύθερο, δίκαιο και συγκαταβατικό πνεύμα. Ο Ζυγός φημίζεται για τους καλούς του τρόπους και την πηγαία ευγένειά του. Αγαπά τη συντροφικότητα, τις κοινωνικές συναναστροφές και μένει πιστός στις αξίες και στις αρχές του. Είναι διπλωμάτης, του αρέσουν οι στενοί δεσμοί με όσους ανθρώπους συναναστρέφεται, ενώ έχει πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες. Άλλο ένα κλασικό χαρακτηριστικό του είναι και η αναποφασιστικότητα του, η οποία μπορεί να δυσκολεύει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των άλλων.
Ο ονειρικός του κόσμος είναι γεμάτος από τις προσωπικές του στιγμές, από τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Βλέπει πως θα ήθελε να είναι οι σχέσεις του και επιζητά την ισορροπία και την ηρεμία σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας του. Απεχθάνεται τις συγκρούσεις και τους καβγάδες και αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εφιάλτες του. Ακόμη, ονειρεύεται συχνά πως τον εγκαταλείψει και είναι μόνος, και αυτό για ένα Ζυγό είναι πολύ δύσκολο.
Νιώθει τεράστια ανασφάλεια όταν δεν έχει ανθρώπους δίπλα του και η αδιαφορία ή η απομόνωση μπορεί πραγματικά να τον ισοπεδώσει. Στο Ζυγό το υποσυνείδητο χτυπάει διαφορετικά. Του υπενθυμίζει πως πρέπει να ψάξει τον ψυχικό του κόσμο και να γίνει πιο σκληρός απέναντι στον εαυτό του. Οφείλει να αναλύσει όλες του τις πλευρές και να αγαπήσει πρώτα τον ίδιο του το χαρακτήρα του, με σκοπό να μειωθεί η ανασφάλειά του και να επέλθει επιτυχώς η εσωτερική του γαλήνη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όταν το σεξ, η εσωστρέφεια και ο θάνατος εμπλέκονται, τότε δημιουργούνε την απόλυτη εικόνα για τα χαρακτηριστικά του Σκορπιού. Είναι το ζώδιο που δε συγχωρεί εύκολα και θυμάται τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, τότε θα το κρατήσει μέσα του και θα φερθεί αναλόγως, αλλά… σε βάθος χρόνου. Η εκδίκηση είναι μέσα στο χαρακτήρα του και δυστυχώς η συγχώρεση είναι μία λέξη άγνωστη για αυτόν. Εάν νιώσει πως έχει αδικηθεί, δε θα συγχωρέσει εύκολα τον άνθρωπο που τον πλήγωσε.
Από τη μία πλευρά, στα όνειρά του βλέπει έντονες εικόνες, που μπορεί να διαδραματίζουν βίαια γεγονότα στα οποία εμπλέκεται, ενώ από την άλλη δε λείπουν τα τρυφερά και αισθησιακά όνειρα, τα οποία τον βοηθούν να ηρεμήσει. Ο Σκορπιός δεν είναι κακός, απλώς όταν τα κρατάει όλα μέσα, το υποσυνείδητο του «χτυπάει κόκκινο» και ονειρεύεται αυτά που θα ήθελε να κάνει ώστε να εκτονωθεί. Μερικές φορές, βέβαια, μπορεί να μη θυμάται και τίποτα και να ξυπνάει με ένα συναίσθημα βαρύ, γνωρίζοντας πως είδε κάτι σοβαρό που θα πρέπει να ανακαλέσει.
Ακόμη, το στοιχείο του θανάτου κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή του στον ονειρικό του κόσμο και του δημιουργεί μία έλξη ακατανίκητη, που τον συνδέει με μία άλλη μελλοντική ζωή. Το υποσυνείδητο εδώ «φωνάζει» στο Σκορπιό να τιθασεύσει τα εκδικητικά του ένστικτα και να μάθει να συγχωρεί. Πρέπει να ξεφύγει από το άγχος για το μέλλον ή από την πικρία του παρελθόντος και να μείνει στο παρόν με πιο καθαρό και πιο αγνό βλέμμα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης απολαμβάνει τη ζωή. Του αρέσουν οι πολλές δραστηριότητες, οι νέοι προορισμοί, οι νέες γνωριμίες. Είναι το ζώδιο που δε θα κάτσει ούτε στιγμή σε ησυχία και θα βρει πάντα να ασχοληθεί με κάτι. Μπορεί να τον αφήσετε στο σπίτι να αλλάζει διακόσμηση και όταν τον πάρετε τηλέφωνο να τρέχει στο πάρκο, ενώ ήδη έχει σχεδιάσει τα πλάνα του για το βράδυ. Στα όνειρά του αντικατοπτρίζεται η δική του πραγματικότητα. Βλέπει πως πετάει, πως φεύγει από αυτόν τον κόσμο και ταξιδεύει.
Αυτό τον ιντριγκάρει και τον αναζωογονεί. Τα ονειρικά ταξίδια δίνουν μία νέα πνοή στον Τοξότη και τον κάνουν να ξεφεύγει από τα γήινα όνειρά του. Συνήθως τα όνειρά του είναι ευχάριστα και σπάνια βλέπει εφιάλτες. Ένα όνειρο που τον στεναχωρεί είναι να δει πως δεν μπορεί να κουνηθεί, να τρέξει ή ακόμα και να πετάξει. Δεν μπορεί να νιώθει περιορισμένος και δεσμευμένος από πρόσωπα και καταστάσεις. Θέλει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του και αυτό είναι το μόνο που τον φέρνει σε ισορροπία.
Ίσως, μερικές φορές, βέβαια να υπερβάλλει και το υποσυνείδητό του να δείχνει πως πρέπει να αφήσει για λίγο στην άκρη αυτές του τις ανάγκες και να δείξει σε ένα άλλο άνθρωπο πως μπορεί πραγματικά να μείνει κοντά του. Αυτό που οφείλει να κάνει είναι να βρει μία σταθερά, ένα άτομο που θα τον στηρίζει και θα τον δέχεται έτσι όπως ακριβώς είναι, και μετά να τη συμπληρώνει ικανοποιώντας τις πάμπο

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν υπάρχει πιο πιστό στις αξίες ζώδιο από τον Αιγόκερω! Του αρέσει η σταθερότητα, η προνοητικότητα, ο προγραμματισμός και οι σταθερές στη ζωή του. Μισεί τους αυθορμητισμούς και τους παρορμητικούς χαρακτήρες και επιθυμεί τα πρακτικά και σίγουρα πράγματα. Ακόμη, έχει τρομερή επιμονή στο να πετύχει τους στόχους του και έχει βλέψεις να φτάσει πολύ ψηλά με αξιοκρατικό πάντα τρόπο. Ο ονειρικός του κόσμος φαντάζει ιδανικός γι’ αυτόν, καθώς περιέχει μεγάλες πόλεις, δρόμους και σταθμούς τρένων, σύμβολα, δηλαδή, σταθερότητας και ρουτίνας.
Αυτό που θα τον αγχώσει περισσότερο στα όνειρα του είναι η πιθανότητα αποτυχίας εκπλήρωσης όλων αυτών των υποχρεώσεων. Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης για έναν Αιγόκερω από το να μη φτάνει τα στάνταρ που έχει ο ίδιος θέσει στον εαυτό του και να βιώνει την απόρριψη, το σχολιασμό ή τον χλευασμό από τους γύρω του. Επιπλέον, αν δει πως δεν πατάει γερά στα πόδια του και είναι ασταθής σε καταστάσεις που χρειάζονται τη βοήθειά του, τότε θα αισθανθεί πολύ άσχημα και θα ξυπνήσει με ένα βάρος μέσα του.
Το υποσυνείδητό του λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να αφήσει για λίγο το «τιμόνι» από τα χέρια του και να δώσει ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να τολμήσουν να χειριστούν καταστάσεις. Στην αρχή που θα χάσει τον έλεγχο, ίσως χάσει και τη γη κάτω από τα πόδια του, αλλά μελλοντικά θα απελευθερωθεί και θα χαλαρώσει σημαντικά. Ο Αιγόκερως οφείλει να αποδεχθεί τις ικανότητες των άλλων και να σπάσει τα προσωπικά του όρια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το ζώδιο του Υδροχόου μοιάζει πολύ με το ζώδιο του Τοξότη στα εξής σημεία. Και τα δύο ζώδια είναι αρκετά ονειροπόλα και έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένη φαντασία. Τους αρέσει να σκέφτονται έξω από «κουτάκια» και κανόνες και να δραπετεύουν είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο. Ο Υδροχόος, λοιπόν, αγαπά τον ονειρικό κόσμο και απασχολείται πολύ με το πώς θα κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και με πώς θα δημιουργήσει κάτι φρέσκο και λειτουργικό. Ακόμη, του αρέσει να βοηθάει ανθρώπους και βάζει την κοινωνική προσφορά σε πολύ υψηλό επίπεδο στη ζωή του.
Συγκεκριμένα, στα όνειρά του μπορεί να γίνει ο σούπερ ήρωας που σώζει το δυστυχισμένο κόσμο και προσφέρει απλόχερα την πολύτιμη βοήθειά του. Επιπλέον, μπορεί να ονειρευτεί πως εξερευνά τον κόσμο και ανακαλύπτει νέα φαινόμενα και νέες πραγματικότητες. Ο Υδροχόος είναι αυτός που θα αναπτύξει τόσο την ονειρική του πραγματικότητα που θα μπορέσει να της βάλει λογική και να την εξηγήσει. Το μόνο άσχημο που μπορεί να δει είναι πως τον έχουν φυλακίσει ή τον έχουνε με κάποιον τρόπο περιορίσει στις επιλογές και στην κινητικότητα του.
Το υποσυνείδητο σε αυτή την περίπτωση θέλει να τονίσει πως αυτό το ζώδιο χρειάζεται κάποια σταθερή βάση και κάποιον να του «κρατάει τα χαλινάρια», γιατί αλλιώς θα χαθεί στον δικό του πλανήτη. Πρέπει να υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος δίπλα του που να τον προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα. Τότε, ο Υδροχόος οφείλει να τον εμπιστευτεί και να τον εντάξει κανονικά στη ζ

ΙΧΘΥΕΣ
Το ζώδιο του Ιχθύ είναι εκείνο που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τον ψυχισμό και τη συναισθηματική νοημοσύνη ενός ανθρώπου. Είναι εκείνο που κατανοήσει όλα τα συναισθήματα, που τα αποδέχεται, που πληγώνεται, αλλά και βιώνει μεγάλες χαρές όταν του έρθουν. Ο Ιχθύς εκπληρώνει τις ανάγκες της πραγματικότητας του στα όνειρά του. Μπορεί να ονειρευτεί κάτι που εύχεται να γίνει και με αυτόν τον τρόπο γλιτώνει όλη την ταλαιπωρία της αποδοχής της πραγματικότητας και ταυτόχρονα δέχεται μία μεγάλη χαρά. Ο ονειρικός κόσμος λειτουργεί ανακουφιστικά για τον Ιχθύ.
Εκεί φτάνουν όλα του τα θέματά του σε άλλη διάσταση και καταλήγει να έχει τέτοια ισχυρή ενόραση που τον τρομάζει. Δυστυχώς, όμως, τα όνειρά του δεν είναι ευχάριστα και βλέπει συχνά πως μπορεί να γίνει μία καταστροφή και εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την εμποδίσει ή πως πνίγεται και κανείς δεν τον βοηθάει να σωθεί. Το υποσυνείδητο, στην προκειμένη περίπτωση, ωθεί τον Ιχθύ να ψάξει γερά μέσα του, να βρει όλες τις πτυχές του εαυτού του και να συμφιλιωθεί με αυτές, ώστε ο πόνος να είναι μικρότερος και η χαρά αληθινή, όταν τη βιώνει.
Επίσης, οφείλει να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να πατάει δυνατά στα πόδια, ακόμα κι όταν τον αμφισβητούν και τον μειώνουν οι γύρω του. Πρέπει να μάθει να αγαπά αληθινά τις αδυναμίες και τις ευαισθησίες του, ώστε και οι άλλοι να του προσφέρουν τη φροντίδα και την τρυφερότητα που τους προσφέρει εκείνος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια