Σούπα με Παντζάρια

2 παντζάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
3 γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φέτα τριμμένη
Τι κάνουμε
Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη (ώσπου να ροδίσει).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη φέτα) και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το παντζάρι και η γλυκοπατάτα.
Ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) ή τα χτυπάμε στο σκεύος μας με ένα ραβδομπλέντερ ώσπου η σούπα μας να γίνει βελουτέ. Αφήνουμε τη σούπα λίγο ακόμη στη φωτιά να ζεσταθεί και τη σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή μια κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοκομμένα μυρωδικά ή κολοκυθοπόσπορο.

Related Posts