Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βούτηξε τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια

Τα μακαρόνια περιέχουν άμυλο και φυσικά το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια για να φτιάξουμε τις λαχταριστές μακαρονάδες μας είναι και αυτό γεμάτο άμυλο.
Το νερό από τα μακαρόνια έχουμε δει κατά καιρούς πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί στην κουζίνα αλλά και στην ομορφιά και τώρα θα δούμε πώς μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στην υγεία των ποδιών.
Το νερό που έχουμε βράσει μακαρόνια είναι πλούσιο σε άμυλο άλλα και μεταλλικά στοιχεία που θα αναζωογονήσουν και θα ξεκουράσουν τα πόδια σας μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα.
Αντί λοιπόν για κρέμες και ειδικά προϊόντα για ποδόλουτρο αξίζει να δοκιμάσετε τι μπορεί να κάνει στα πόδια σας ένα ζεστό ποδόλουτρο με το νερό από τα μακαρόνια.

Δείτε εδώ άλλα 10 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με το Νερό από το Βράσιμο Ζυμαρικών
4+1 λόγοι για να μην πετάς ποτέ το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια
Μήπως σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια μόλις βράσουν; Ε λοιπόν διαπράττεις ένα μέγα μαγειρικό «έγκλημα»!
Το νεράκι αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά «χρυσό» για τη μαγειρική και όχι μόνο! Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια
Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι! Για ένα spa ποδιών.

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια