Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλανήτες και Οίκοι στην Πολιτική Αστρολογία

Για τους οίκους στην πολιτική αστρολογία, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και στο ατομικό ωροσκόπιο άρα θα εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία αλλά σε μια πιο εκτεταμένη μορφή. Παρατηρούμε έντονα τους πλανήτες σε ποιους οίκους βρίσκονται και τι όψεις σχηματίζουν. Ένας ευνοϊκός πλανήτης με θετικές όψεις, θα ευνοήσει τα θέματα του οίκου αυτού. Επίσης μια νέα Σελήνη ή Πανσέληνος -αν έχει θετικές όψεις- θα ευνοήσει τα θέματα του οίκου στον οποίο θα πέσει.

1ος οίκος
Ο πρώτος οίκος είναι ο πιο σημαντικός γιατί σε κάθε κοσμικό χάρτη αντιπροσωπεύει το λαό, τη γενική κατάσταση της χώρας, τις κρατικές υποθέσεις και τη δημόσια υγεία. Ο 1ος οίκος είναι οι απλοί άνθρωποι, ο τρόπος έκφρασής τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Είναι επίσης και το υπουργείο εσωτερικών. Ένας ευνοϊκός πλανήτης, με πολλές θεμελιακές δυνάμεις και με θετικές όψεις στον ωροσκόπο, θα δείξει ότι η κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί και ο λαός θα είναι ευχαριστημένος. Αν όμως προσβάλλεται άσχημα ή είναι κάποιος κακεργέτης, θα συμβούν τα αντίθετα.

2ος οίκος
Είναι τα οικονομικά του λαού, δηλαδή η εθνική οικονομία, τα έσοδα, το χρηματιστήριο, το χρήμα γενικά μέσω εμπορίου, μέσω συναλλαγών, οι τράπεζες, τα δύσκολα ή εύκολα οικονομικά του λαού.

3ος οίκος
Είναι οι μετακινήσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα, μετρό, αυτοκίνητα. Ο τύπος: οι εφημερίδες, τα βιβλία. Οι τηλεπικοινωνίες: τα τηλεγραφήματα, τα τηλεφωνήματα. Οι συγγραφείς, οι πρώτες επαφές, η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. Οι μετοχές και τα ομόλογα.

4ος οίκος
Ο 4ος οίκος δηλώνει ό,τι έχει σχέση με τα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, η γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια. Είναι η αντιπολίτευση (ο 10ος είναι η κυβέρνηση).

5ος οίκος
Είναι η διασκέδαση, η δημιουργικότητα, η τύχη, ο τζόγος, τα καζίνο, ο ΟΠΑΠ, τα θέατρα, οι ταβέρνες. Είναι οι πρέσβεις, και οι εκπρόσωποι σε άλλα μέρη. Οι σχέσεις του κράτους με τα παιδιά.

6ος οίκος
Είναι οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, οι εργαζόμενοι, η δημόσια υγεία. Είναι ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό, τα σώματα ασφαλείας.

7ος οίκος
Ο 1ος είναι ο λαός, ο 7ος είναι οι άλλοι λαοί που έχει σχέσεις το κράτος. Είναι πολύ σημαντικός οίκος (όπως όλοι οι γωνιακοί οίκοι), για να δούμε αν η επαφή του κράτους με τους άλλους λαούς είναι φιλική ή εχθρική και ανταγωνιστική. Ο 7ος είναι οι διεθνείς συνθήκες, οι φανεροί εχθροί ενός κράτους, το εμπόριο με ξένες χώρες. Είναι οι γάμοι, τα διαζύγια.

8ος οίκος
Είναι τα κεφάλαια του κράτους, το αποταμιευτικό σύστημα. Είναι το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο, το συμβούλιο επικρατείας. Είναι η θνησιμότητα και οι αυτοκτονίες σε ένα κράτος, είναι οι συντάξεις, το ασφαλιστικό σύστημα, τα ασφαλιστικά ιδρύματα. Είναι ακόμα το χρηματιστήριο, τα χρέη του κράτους προς τα άλλα κράτη και τα εισοδήματα των άλλων κρατών (είναι ο 2ος του 7ου).

9ος οίκος
Είναι τα νομικά θέματα, τα δικαστήρια, οι δικαστές, ο κλήρος, η θρησκεία, η ηθική, η επιστήμη, οι πανεπιστημιακές σχολές και γενικά η ανώτερη και ανώτατη μόρφωση. Είναι η θρησκευτική στάση του λαού. Είναι η ναυτιλία (όχι η πολεμική), οι σχέσεις, το εμπόριο και οι συναλλαγές του κράτους με μακρινές χώρες.

10ος οίκος
Είναι πάρα πολύ σημαντικός οίκος, δείχνει τον αρχηγό του κράτους, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα, την υψηλή κοινωνία. Για τις χώρες που έχουν βασιλεία δείχνει το βασιλιά. Γενικά είναι η ανώτατη αρχή και τα πρόσωπα που έχουν ισχυρή θέση σε ένα κράτος. Εξουσιάζει και την τιμή και την φήμη της χώρας.

11ος οίκος
Είναι το κοινοβούλιο, το υπουργείο δικαιοσύνης, το νομοθετικό έργο. Είναι φιλικές σχέσεις του κράτους με άλλα κράτη. Είναι η αεροπορία του κράτους και τα τεχνολογικά επιτεύγματα του κράτους.

12ος οίκος
Εδώ συναντούμε ό,τι είναι κρυφό και ο λαός δεν θα το μάθει σχεδόν ποτέ. Είναι οι μυστικές υπηρεσίες, οι μυστικοί πράκτορες, οι κατάσκοποι, οι κρυφοί εχθροί. Είναι ότι έχει ταλαιπωρία, φυλακές, αναμορφωτήρια, άσυλα, νοσοκομεία. Είναι γενικά οι χώροι εγκλεισμού, εξορίας, η μετανάστευση, ο παραγκωνισμός. Είναι το έγκλημα, οι φόνοι, οι εγκληματίες. Είναι και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Οι πλανήτες στην Πολιτική Αστρολογία
Τα φώτα και οι πλανήτες έχουν ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική αστρολογία
επειδή αντιπροσωπεύουν τις τάξεις της κοινωνίας σε κάθε κράτους.

Ήλιος
Ο Ήλιος δηλώνει τον ανώτερο άρχοντα του κράτους, τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά. Δείχνει τα διακεκριμένα άτομα, τους παράγοντες του κράτους με εξέχουσα θέση, τους υπουργούς, τους δικαστές, τους νομάρχες κ.τ.λ.

Σελήνη
Δείχνει τον λαό, τη μάζα, τα δημόσια θέματα, γενικώς τις γυναίκες. Το συγκινησιακό του λαού, τι τον συγκινεί, πόσο ευάλωτος είναι εσωτερικά, θα δείξει το περιβάλλον και την έννοια της πατρίδας. Για τα αγροτικά θέματα, είναι πολύ σημαντική γιατί φυτεύουμε στη χάση της Σελήνης ό,τι αναπτύσσεται κάτω απ’ την γη και στην γέμιση ότι αναπτύσσεται πάνω από την γη. Είναι γενικά η γονιμότητα και στην γη και στον άνθρωπο.

Ερμής
Κυβερνά τον κόσμο των γραμμάτων: τις εκδόσεις, τη λογοτεχνία, τα γραπτά και τα γράμματα. Κυβερνά τις συμφωνίες, το εμπόριο και τις συναλλαγές. Την παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αφροδίτη
Κυβερνά στο συναίσθημα του λαού, ότι έχει σχέση με την καλλιτεχνία και την καλαισθησία, τις τέχνες, τη μουσική, τη μόδα. Τους γάμους και τις γεννήσεις.

Άρης
Κυβερνά τη δραστηριότητα του λαού, δηλαδή θα μας δείξει πόσο δημιουργικός ή πόσο νωθρός είναι ο λαός. Δηλώνει τους στρατιώτες, τους στρατιωτικούς, τους χειρουργούς. Είναι οι εμπόλεμες καταστάσεις από και προς το λαό. Ότι έχει σχέση με τις μηχανές, την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, το σίδηρο, τις φωτιές και τις πυρκαγιές.

Δίας
Κυβερνά ότι έχει σχέση με τη δικαιοσύνη (δικαστές, δικηγόρους), τα εκκλησιαστικά θέματα, τους κληρικούς. Είναι η ευημερία ενός κράτους, ένας καλός Δίας, είναι η εύνοια και η τύχη σε όλα τα θέματα. Αν έχει παροχές, αν έχει ευκαιρίες ο λαός για να αναπτυχθεί. Είναι οι τραπεζίτες, οι έμποροι, οι ξένοι, οι δάσκαλοι.

Κρόνος
Δηλώνει τα ηλικιωμένα άτομα. Τα άτομα που είναι άξιοι σεβασμού, άτομα που με τον χρόνο έχουν καταξιωθεί και με κόπο και εντιμότητα έχουν κατακτήσει τον σεβασμό, τα αυστηρά άτομα, τους κριτές και τα έμπειρα άτομα στον τομέα τους, τους γαιοκτήμονες. Ο Κρόνος είναι τα κτίρια τα χτισμένα με πέτρα, το χώμα, τα προϊόντα της γης, το υπέδαφος, τα ορυχεία, ο άνθρακας και στους σεισμούς είναι παρών. Δηλώνει επίσης τα συντηρητικά και αυταρχικά κόμματα. Ο Κρόνος κυριολεκτικά, δεν έτρωγε τα παιδιά του αλλά έπαιρνε την ενέργεια και τα εγκλώβιζε μέχρι που επαναστάτησε ο Δίας και τα απελευθέρωσε. Μέσα από τα παιδιά του κρατούσε όλο τους το δυναμικό, έτσι τα έλεγχε. Είχε όμως και όλη την γνώση μέσα απ’ αυτά και αυτά που συμβόλιζαν.

Ουρανός
Κυβερνά την αεροπορία, αεροπλοΐα, τους αεροπόρους, την τεχνολογία, τα ηλεκτρονικά, ότι αλλάζει γρήγορα, επιστημονικές ανακαλύψεις, τις εφευρέσεις και την ευρηματικότητα. Ακόμα τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αερίου και ηλεκτρισμού. Τις εταιρίες, τις σιδηροδρομικές γραμμές, τους συνεταιρισμούς, την ομαδικότητα, τα πολιτικά κόμματα. Είναι υπεύθυνος για τις εκρήξεις, τις εξεγέρσεις, τις απεργίες, την αναρχία, τον μηδενισμό.

Ποσειδώνας
Κυβερνά τις μεγάλες και ανοιχτές θάλασσες, τα αριστερά κόμματα, ότι έχει σχέση με αέρια και ναρκωτικά. Κυβερνά τις σκευωρίες, τις μηχανορραφίες, τις πλαστογραφίες, τις απάτες, τις προδοσίες, ότι μυστικό και παράνομο. Ακόμα τα κοινωνικά και φεμινιστικά κινήματα.

Πλούτωνας
Φέρνει την αναγέννηση μέσα από δύσκολες και σκληρές διεργασίες. Πρώτα φέρνει καταστροφή και μετά γεννάει το καινούργιο. Η σκληρή και σκοτεινή δύναμη που κρύβει μέσα του, θα φέρει την έκρηξη. Κυβερνά ό,τι βρίσκεται κάτω απ’ τη γη, το θάνατο, τα βαθιά μυστικά, το σκοτάδι και τα σκοτεινά σχέδια. Είναι το πολύ σκληρό και απολυταρχικό καθεστώς, το ακροδεξιό και το ακροαριστερό, αυτό που καταπιέζει πολύ τον λαό. Έχει την έννοια του σκληρού και στυγνού δυνάστη που θα φέρει την έκρηξη. Θα ανατείλει το καινούργιο μέσα από σκληρό και επίπονο δρόμο. Ακόμα κυβερνά τα πολύτιμα μέταλλα, ιδιαίτερα αυτά που κατασκευάζονται όπλα μαζικής καταστροφής που σκορπούν το θάνατο, την πυρηνική ενέργεια, τις ατομικές και τις βόμβες υδρογόνου. Ακόμα δηλώνει τον μεταβολισμό, την τοξίνωση του οργανισμού, τους φόρους και τις κληρονομιές.
Άννα Σχοινοπλοκάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια