Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης

Ο ολοκαίνουργιος φωτισμός αγκαλιάζει από χθες την Ακρόπολη, εκπέμποντας το φως της σε όλη την υφήλιο.
Σε μια μοναδική τελετή, την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, αποκαλύφθηκε σε live streaming παγκοσμίως ο νέος φωτισμός της. Μια τελετή ιδιαίτερου συμβολισμού, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα που βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Ακρόπολη λοιπόν χθες, με την ιστορία της και τους συμβολισμούς της, εξέπεμψε το λαμπερό της φως.
Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, που πρώτο το iefimerida αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται δείχνοντας ένα μικρό δείγμα αυτού από τις πρόβες που γίνονταν εδώ και καιρό, αποκαλύφθηκε σε μια λιτή τελετή χθες.
Πιο λαμπερή από ποτέ η Ακρόπολη
Η Ακρόπολη λάμπει
Φωτισμός που αναδεικνύει μνημεία στην Ακρόπολη
Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης έγινε διά χειρός Ελευθερίας Ντεκώ Η μελέτη δεν περιορίστηκε στο αισθητικό μέρος, αλλά περιλαμβάνει τη σημαντική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών με τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και του συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων. Και αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.
«Εν μέσω της πανδημίας είναι πολύ σημαντικό η Αθήνα να μπορεί να προσφέρει στους Έλληνες, στους επισκέπτες της, στον κόσμο ολόκληρο μια νέα αναβαθμισμένη εικόνα του Ιερού Βράχου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στον χαιρετισμό της κατά την παράδοση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης, που έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.
«Αυτά τα μάρμαρα κι αυτά που γράφτηκαν πάνω σε αυτά τα μάρμαρα, συνοδεύουν για 2.500 χρόνια, όχι μόνο τη μοίρα αυτού του τόπου, αλλά και τη διανόηση όλης της ανθρωπότητας. Ως Έλληνες αλλά και ως Ευρωπαίοι, ως πολίτες του κόσμου, ήταν εκπλήρωση οφειλής για εμάς στο Ίδρυμα Ωνάση να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Πολιτείας να συνδράμουμε στον ανασχεδιασμό του φωτισμού της Ακρόπολης των Αθηνών και των μνημείων, που αυτή τη στιγμή μας αντικρίζουν από το βάθος των αιώνων», δήλωσε στον δικό του χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου.
«Το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει πλέον την Ακρόπολη. Τα εγκαίνια του νέου φωτισμού της Ακρόπολης είναι γιορτή πέρα και πάνω από σύνορα και γλώσσες. Γιατί οι αξίες που γεννήθηκαν εδώ, αποτελούν πανανθρώπινο κτήμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του έργου αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Πλήθος κόσμου είχε κατέβει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για να απολαύσει τον νέο φωτισμό από κοντά. Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και από πολλά σημεία στην Αθήνα, ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης ακτινοβολεί. Αγαπημένο πλέον θέμα για φωτογράφιση και αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια