Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάγγελμα Μητσοτάκη νέα μέτρα #CoV19


Δύο νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς. 
Πλέον, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, υποχρεωτική είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας, ενώ σε ισχύ τίθεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κοζάνη και από αύριο, Παρασκευή, η Καστοριά, ενώ στο «πορτοκαλί» βρίσκονται η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα, η Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα. 
Επίσης, από την Παρασκευή στο επίπεδο 3, δηλαδή σε «πορτοκαλί» συναγερμό θα βρίσκονται και η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες. 

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε στο διάγγελμά του, ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τίθενται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 το πρωί. Το εν λόγω μέτρο θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ η γενικευμένη χρήση της μάσκας από το Σάββατο το πρωί .

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια
Οπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα καφέ και στα εστιατόρια μπαίνουμε με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.
«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.


#Lockdown2 #lockdowngr #COVIDIOTS #COVIDー19 #Covid_19 #COVID19Greece #covid19Gr #nCoV19 #CoronaVirus #covidGR #κοροναιος #κορωνοιος #κορονοϊός #κορονοιος #καραντινα #καραντίνα #καραντινα_τελος #καραντίνας #Πανδημια #πανδημία #Χαρδαλιάς #μασκες #μασκα #παγουρινο #Κεραμεως #menoume_spiti #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ #μενουμε_σπιτι #μενουμεστοσπιτι #απαγορευσηκυκλοφοριας #ΜεταΘαΛογαριαστουμε #lockdowngreece #StayAtHome #StayHomeSaveLives #StayPositive #CoronavirusOutbreak #CoronavirusPandemic

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια