Κρίστοφερ Ριβ / Christopher Reeve 1952-2004


Ο Κρίστοφερ Ριβ (αγγλικά: Christopher D'Olier Reeve, 25 Σεπτεμβρίου 1952 - 10 Οκτωβρίου 2004) ήταν Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών, ακτιβιστής και συγγραφέας. 
 Συγκεκριμένα, έγινε διάσημος από την ιδιότητα του ως ηθοποιός. 
 Είναι κυρίως γνωστός από τον ρόλο του ως Σούπερμαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Γεννήθηκε το 1952 στην Νέα Υόρκη και πέθανε το 2004 στο Όρος Κίσκο.
Ήταν παντρεμένος με την Ντάνα Μοροσίνι από το 1992 μέχρι και το θάνατο του, το 2004. Για τον ρόλο του ως Σούπερμαν στην ομώνυμη ταινία του 1978 κέρδισε ένα βραβείο BAFTA του Πιο Υποσχόμενου Νεοαφιχθέντα σε Α' Ανδρικό Ρόλο.
Στις 27 Μαΐου 1995, είχε σοβαρό ατύχημα όταν έπεσε από ένα άλογο κατά τη διάρκεια ιππασίας στην Βιρτζίνια και έμεινε τετραπληγικός
 Έμεινε παράλυτος ως τον θάνατο του. 
 Φιλμογραφία 
 1978 Παγίδα στο βυθό 
 1978 Σούπερμαν 
 1980 Somewhere in Time 
 1980 Σούπερμαν 2 
 1982 Deathtrap 1982 Monsignor 
 1983 Σούπερμαν 3 
 1985 The Aviator 
 1987 Superman IV: The Quest for Peace 
 1988 Switching Channels 
 1993 Τ' απομεινάρια μιας μέρας 
 1995 Village of the Damned 
 2006 Everyone's Hero



Related Posts