Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τραυματίες από την κακοκαιρία στο Νέο Ηράκλειο

3 τους μετέφεραν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ. 
 Η Αττική δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, κυρίως από τον δυνατό αέρα, που προξένησε ζημιές κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής. 
Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις, με τη συντριπτική πλειοψηφία στην Αττική. 
 Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω. 
Από αυτές, οι 103 αφορούν σε κοπές δέντρων, 27 σε αντλήσεις υδάτων και 18 σε αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται, ότι λόγω πτώσης δένδρων παραμένει κλειστή η λεωφόρος Κύμης σε τρία σημεία στο Νέο Ηράκλειο, όπου και σε άλλα σημεία έχουν πέσει δένδρα, έχουν σπάσει τζαμαρίες και γενικά έχουν προκληθεί ζημιές από τον δυνατό αέρα. 
Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και σήμερα το απόγευμα, γι' αυτό παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων. Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα. 
Στην ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος τονίζεται ότι -σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας- έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων της αρμοδιότητάς τους. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, ενώ από την Πυροσβεστική παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών. 
195 κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή και τον δυνατό αέρα στην Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα προς Μαρούσι, όπου είχε διακοπεί λόγω πτώσης τριών δένδρων, τα οποία έκοψαν και απομάκρυναν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής. 
Συνολικά μέχρι και αυτή την ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. έχει δεχτεί σε όλη την Αττική 195 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούν σε κοπές δένδρων, 27 σε απομάκρυνση αντικειμένων και 39 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία, τα περισσότερα στο Νέο Ηράκλειο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια