Αυθεντική ιταλική πίτσα / Authentic Italian pizza

Συστατικά
Για τη ζύμη
9 γρ. μαγιά ξηρή
250 γρ. νερό, χλιαρό
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
σάλτσα για πίτσα

Εκτέλεση
Δείτε το βίντεο στη νοηματική

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 ζυμάρια.
Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Related Posts