Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

America's heroin ghetto

Δρόμοι γεμάτοι με τοξικομανείς, σκουπίδια παντού.
Αυτή είναι η Αμερική σήμερα.
Τέτοιες φωτογραφίες σοκάρουν.
Πιθανώς κάτι παρόμοιο μπορεί να βρεθεί στην αφγανική πρωτεύουσα, την Καμπούλ.

Στα περίχωρα της Φιλαδέλφειας βρίσκεται η γειτονιά του Κένσινγκτον - αυτό είναι ένα γκέτο ηρωίνης.
Εκατοντάδες εθισμένοι βρίσκονται στο δρόμο, οι έμποροι πωλούν δόσεις χωρίς ντροπή και αν τολμήσετε να πάτε εκεί με το μετρό, ένας "οδηγός ηρωίνης" θα έρθει ακριβώς στην έξοδο από το σταθμό - ένα ειδικό άτομο που θα σας βοηθήσει να αγοράσετε μια δόση και να αυτοκτονήσετε άνετα.
Εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι είναι πολύ τοπικό, ένα φυσικό γκέτο με δώδεκα τετράγωνα, αλλά αν περπατήσετε 100 μέτρα, χίπστερ με σκύλους εμφανίζονται στα πεζοδρόμια.
Σε αντίθεση με το Σαν Φρανσίσκο, όπου μια παρόμοια περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης, εδώ το γκέτο της ηρωίνης βρίσκεται στα περίχωρα.
Ένας περιστασιακός τουρίστας δεν θα εισέλθει ποτέ στην περιοχή τυχαία, οπότε μην ανησυχείτε.
Η Φιλαδέλφεια θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ τα παλιά χρόνια γίνονταν πολλά βίαια εγκλήματα. Από τότε, ο αριθμός τους έχει ελαττωθεί ελαφρώς, αλλά η Φιλαδέλφεια δεν έχει ξεφορτωθεί εντελώς τη φήμη μιας εγκληματικής πόλης.
Ένα από τα κύρια προβλήματά της είναι η διακίνηση ναρκωτικών, ιδίως η ηρωίνη.
Η Φιλαδέλφεια έχει μια άσχημη περιοχή που ονομάζεται Philadelphia Badlands (η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως "Απόβλητα της Φιλαδέλφειας"), η οποία αποτελεί το επίκεντρο του αστικού εγκλήματος.
Το όνομα, φυσικά, είναι ανεπίσημο, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως, ειδικά από την αστυνομία.
Το Wasteland ήταν κάποτε μια τεράστια βιομηχανική ζώνη, όπου οι επιχειρήσεις εναλλάσσονταν με μαζική στέγαση για τους εργαζόμενους.
Τότε τα περισσότερα εργοστάσια έκλεισαν, οι αποθήκες ήταν άδειες και οι εγκληματίες, καθώς και οι τοξικομανείς και οι άστεγοι, ήρθαν να αντικαταστήσουν τους εργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια