Καραμέλες λαχανικών

Διαδικασία 50 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Μερίδες 4
Συστατικά
400 γρ σφολιάτας
450 γρ ψητά λαχανικά
125 γρ τυρί μοτσαρέλα
50 γρ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
1 ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
μαϊντανός
σκόρδο
βολβοί φαγώσιμοι
ελαιόλαδο
πιπέρι αλάτι

Είναι πραγματικά νόστιμο πιάτο που μπορεί εύκολα να μαγειρευτεί στο φούρνο, αρέσουν στα παιδιά επίσης και δεν είναι καθόλου δύσκολο να προετοιμαστεί.

Παρασκευή
1) Κόβουμε σε κυβάκια τα 450 γρ εποχιακά λαχανικά σχάρας και ανακατεύουμε με 50 g ελιών , 125 g κύβους μοτσαρέλας ,  ψιλοκομμένα τα βότανα, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι.

2) Ξεδιπλώστε τη σφολιάτα  πάχος 3-4 mm και κόψτε 4 ορθογώνια. γεμίστε τα με το γέμισμα και κλείστε τα σαν καραμέλα, δένοντας τα στα άκρα με λωρίδες λαδόκολλας.

3) Βουρτσίστε τις καραμέλες λαχανικών με 1 κτυπημένο κρόκο αυγού και ψήστε σε ζεστό φούρνο στους 200 ° C για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αντικαταστήστε τις λωρίδες χαρτιού με σχοινόπρασο .

Related Posts