Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεισμός 6,8 στη Σάμο - 2 παιδιά νεκρά

Σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου έγινε πριν από λίγο αισθητός στην Αττική. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 19 χλμ βόρεια της Σάμου με το εστιακό βάθος να είναι στα 2 χιλιόμετρα. 
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο πάντως η ισχύς του σεισμού ήταν 7 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χλμ. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέρρευσε τμήμα οροφής της εκκλησίας στο Καρλόβασι και υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. 
Παράλληλα κάποια παλιά κτήρια κατέρρευσαν ενώ παρατηρούνται προβλήματα στο τηλεφωνικό δίκτυο. 
Προειδοποίηση για τσουνάμι - «Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, η καταστροφή είναι βιβλική» 
«Η θάλασσα βγήκε στη στεριά και η καταστροφές που βλέπουμε γύρω μας είναι τεράστιες. Όσα δεν καταστράφηκαν από τον σεισμό τα αποτελειώνει η θάλασσα που βγήκε έξω»
, είναι τα δραματικά λόγια του Νίκου Γεροντή, ο οποίος διατηρεί κατάστημα εστίασης στην παραλία στο Βαθύ της Σάμου. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα νερά αποτραβήχτηκαν και οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία ένα πιθανό δεύτερο μεγάλο κύμα. Γύρω του υπάρχουν σύννεφα καπνού. 
Η Πολιτική Προστασία πριν από λίγο έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του νησιού για προειδοποίηση για τσουνάμι. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία το ύψος του νερού που εισέβαλε στη στεριά ήταν περίπου 30 πόντοι. 
Ήδη τα νερά έχουν αποτραβηχτεί και άρα υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν τα νερά με υψηλότερο κύμα. Ήδη βάρκες και αλιευτικά έχουν ανοιχτεί στο πέλαγος ώστε να μην παρασυρθούν από ενδεχόμενο τσουνάμι στη στεριά.
Χουλιάρας: Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία
«Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί» έγραψε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στο Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια