Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καππαρόκουμπα Σαντορίνης

Η Σαντορίνη προτείνει τη ξερή κάππαρη που σοτάρετε με κρεμμύδια, ντομάτες και κανέλα και σερβίρεται συνοδευόμενη από την περίφημη φάβα της.

Υλικά : 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε λίγο ζεστό νερό
½ φλιτζ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες, ή περισσότερες, ανάλογα με την προτίμηση
2-4 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη ή λιαστή κάππαρη μουλιασμένη σε νερό
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή από παλαιωμένο ασύρτικο Σαντορίνης
Παρασκευή
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ή το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσετε και να χρυσίσουν ελαφρά.
Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το ζουμί τους και αφήνετε το ζουμί να μαγειρευτεί και να μειωθεί λίγο.
Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα.
Προσθέτετε την κάππαρη και ανακατεύετε.
Στο τέλος ρίχνετε και το ξίδι.
Χρησιμοποιείτε το μείγμα αυτό σαν γαρνιτούρα πάνω από την φάβα και περιχύνετε με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια