Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βαγγέλης Μπούτας αγροτοσυνδικαλιστής 1954-2020

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην βουλευτής Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.
Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα με τη υγεία του.
Την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του επιβάρυνε και το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του σε αγρό στις 29 Απριλίου 2018, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Κατάφερε να ανακάμψει από τα σοβαρά τραύματα του ατυχήματος και λίγους μήνες αργότερα (Φεβρουάριο του 2019) κατάφερε να δώσει -έστω και τυπικά- το παρών στις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Νίκαια ως απλός αγρότης έχοντας αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από τη θέση του προέδρου της Ε.Ο.Α.Σ.Κ.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας
Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στη Μητρόπολη Καρδίτσας.
Ως αγρότης υπήρξε βαµβακοκαλλιεργητής για το µεγαλύτερο µέρος της επαγγελµατικής του καριέρας, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε "στροφή" και ασχολήθηκε µε την παραγωγή κρασιού έχοντας φτιάξει και ένα µικρό οινοποιείο.
Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό για την μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση, όντας και πρόεδρος της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) και µέλος της γραµµατείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.).
Πέραν της ενασχόλησής του με τον πρωτογενή τομέα και την συνδικαλιστική δράση ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά διατελώντας πρόεδρος της κοινότητας Μητρόπολης, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας και περιφερειακός σύµβουλος Θεσσαλίας.
Υπήρξε επί χρόνια µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ διατέλεσε και Βουλευτής Καρδίτσας με το ίδιο κόμμα δύο φορές. Εξελέγη πρώτη φορά με το ΚΚΕ στις εκλογές του 1996 και επανεξελέγη στις πρώτες εκλογές του Μαΐου του 2012. Στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007, του 2009, του Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν και πάλι υποψήφιος, χωρίς όμως να εκλεγεί.
Μέχρι την τελευταία στιγμή διατήρησε την απλότητα και το πείσμα που τον διακατείχε ως άνθρωπο κερδίζοντας τον σεβασμό φίλων αλλά και πολιτικών "αντιπάλων". Έδωσε πολλές μάχες, κάποιες με άνισους όρους ωστόσο τις περισσότερες τις κέρδισε αφήνοντας το δικό του στίγμα στην ιστορία του τόπου μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια