Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στα επόμενα 50 χρόνια θα σημειωθεί έλλειψη γυναικών άνω των 18 ετών

«Έθνη εργένηδων» που θα κατευθύνονται από την επιθετικότητα και την ανάγκη «εύρεσης θηλυκών συντρόφων» βλέπουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον οι ειδικοί της δημογραφίας.
Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να έχει ξεπεράσει τα 7 δισ., οι επιστήμονες που μελετούν τη σύνθεση, τις μεταβολές και τη δυναμική του, υποστηρίζουν ότι μέσα στα επόμενα 50 χρόνια θα σημειωθεί έλλειψη σε γυναίκες άνω των 18.
«Το γεγονός θα επηρεάσει τον πλανήτη μας τόσο έντονα όσο και οι κλιματικές αλλαγές» υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Σε έκθεσή τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Lancet, εξηγούν ότι ο χρυσός κανόνας της Φύσης είχε προβλέψει τη γέννηση 104-106 αγοριών για κάθε 100 κορίτσια, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση προκαλείται από μη φυσικά αίτια. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, τουλάχιστον μισό εκατ. θηλυκά έμβρυα δεν γεννιούνται ποτέ στην Ινδία, καθώς οι μητέρες προχωρούν σε άμβλωση όταν μαθαίνουν ότι το μωρό τους είναι κορίτσι.
Έτσι ήδη στην Ινδία και το Βιετνάμ πλέον γεννιούνται 112 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια, ενώ στην Κίνα το ποσοστό είναι 120-130 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια. Η επιλογή αρσενικού εμβρύου γίνεται πλέον πολύ έντονη και στις περιοχές του Καυκάσου, λένε οι ερευνητές υποστηρίζοντας ότι στο Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Αρμενία γεννιούνται 115 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια.

Γάμοι με ώριμες
Η τάση, όπως διαμορφώνεται, ακόμη και εάν επιστρέψει στο φυσιολογικό ποσοστό μέσα στην επόμενη δεκαετία πρόκειται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ανδρικό πληθυσμό των συγκεκριμένων χωρών. «Αρκετοί θα παντρεύονται γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και μεγάλο ποσοστό θα παραμείνουν ανύπαντροι -σημαντική αλλαγή για χώρες στις οποίες ο γάμος είναι η νόρμα» σχολιάζουν οι επιστήμονες.
Από τους πρώτους που είχαν ασχοληθεί με το θέμα ήταν ο Ινδός νομπελίστας Αμάρτια Σεν, που το 1990 είχε γράψει το διάσημο πλέον άρθρο: «Αναζητούνται περισσότερα από 100 εκατ. γυναίκες». Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η επιλογή της πολυανδρίας, ώστε γυναίκες να έχουν όσους συζύγους θέλουν, μας χτυπά την πόρτα, ενώ μιλούν και για αύξηση του σεξοτουρισμού. Οι προβλέψεις άλλων είναι δυσοίωνες καθώς υποστηρίζουν ότι τα «ανδρικά έθνη» θα χαρακτηρίζονται από τη βία αποτελώντας απειλή για τους γείτονές τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια