Πυραμίδα ένα εύκολο γλυκό ψυγείου!

Υλικά
2 πακέτα μπισκότων σοκολάτας πτι-μπερ
Φρούτα

Για την κρέμα
3 1/2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 συσκευασία ζάχαρης βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Για διακόσμηση
Γκανάς
200 γρ.κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από τη ζάχαρη βανίλιας και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά .
Αφήστε το να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γκανάς.
Τεμαχίστε την σοκολάτα σε ένα μπολ .Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού.
Ρίξτε την πολύ ζεστή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατέψτε.
Πάνω στον πάγκο σας στρώστε μεμβράνη βάλτε μπισκότα και κρέμα και ξανά μπισκότα και κρέμα.
Αν θέλετε καρύδια και φρούτα επίσης.
Τυλίξτε το γλυκό χρησιμοποιώντας την μεμβράνη δίνοντας σχήμα πυραμίδας.
Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Ρίξτε τη σάλτσα σοκολάτας.
syntagesgiapaidia

Related Posts