Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Honey Bee Day / Ημέρα μελισσών

τρίτο Σάββατο του Αυγούστου
Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας είναι μια ημέρα συνειδητοποίησης κατά την οποία οι λάτρεις της μέλισσας, ενώσεις και κλαμπ μελισσοκομίας, και οι μελισσοκόμοι γιορτάζουν τη μέλισσα. Είναι μια μέρα να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των μελισσών στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και να μάθουμε για τα διάφορα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτό το ζωτικό είδος. Την Παγκόσμια Ημέρα μελισσών, αποτίουμε επίσης φόρο τιμής στους μελισσοκόμους. Σε τελική ανάλυση, οι προσπάθειές τους είναι να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν υγιείς και καλά διαχειριζόμενες μέλισσες για τη γονιμοποίηση των καλλιεργειών. 

Τα οφέλη για την υγεία του μελιού
Φυσικά, οι μέλισσες μας παρέχουν μέλι και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι 'αυτούς! Το μέλι είναι ένα χρυσό, παχύ υγρό, το οποίο παράγεται από τις μέλισσες χρησιμοποιώντας το νέκταρ των φυτών που ανθίζουν. Το είδος των λουλουδιών που επισκέπτονται οι μέλισσες θα επηρεάσει την υφή, τη μυρωδιά και τη γεύση του μελιού, με αποτέλεσμα διαφορετικούς τύπους μελιού, όπως άνθη πορτοκαλιού, τριφύλλι, ακακία και μέλι μανουκά.

Υπάρχουν πολλά θρεπτικά οφέλη που σχετίζονται με την προσθήκη λίγο μέλι στη διατροφή σας. Το μέλι υψηλής ποιότητας προσφέρει πολλά οφέλη λόγω των αντιοξειδωτικών που περιλαμβάνονται. Αυτές περιλαμβάνουν φαινολικές ενώσεις, όπως φλαβονοειδή, καθώς και οργανικά οξέα. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μέλι έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών και ορισμένων μορφών καρκίνου. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθούν στην υγεία των ματιών.

Υπήρξαν επίσης μελέτες που έχουν δείξει ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL, τότε θα διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αυτό το είδος χοληστερόλης παίζει τεράστιο ρόλο στην αθηροσκλήρωση, που είναι η συσσώρευση λιπών στις αρτηρίες σας που μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές. Υπάρχουν όλο και περισσότερες μελέτες που δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνει σημαντικά την καλή χοληστερόλη HDL ενώ μειώνει το σύνολο της κακής χοληστερόλης LDL.

Το μέλι δεν μπορεί να σας ωφελήσει μόνο από την κατανάλωσή του, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως τοπική θεραπεία για την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να χρονολογηθεί από την Αρχαία Αίγυπτο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θεραπευτικές δυνάμεις του μελιού προέρχονται από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές επιδράσεις που έχει, καθώς και από την ικανότητά του να τρέφει τον ιστό που περιβάλλει την πληγείσα περιοχή.

Οι μέλισσες εξαφανίζονται
Οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή μας ζωή, αλλά βρίσκονται σε παρακμή σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό συμβαίνει επειδή αντιμετωπίζουν μια σειρά διαφορετικών απειλών. Η χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων είναι μία από αυτές τις απειλές. Διατρέχουν επίσης κίνδυνο εξαιτίας της απώλειας ενδιαιτημάτων, καθώς έχει σημειωθεί αύξηση των επεμβατικών μεθόδων καλλιέργειας και των αστικών εξελίξεων, πράγμα που σημαίνει ότι μέρη που οι μέλισσες κάλεσαν στο σπίτι δεν υπάρχουν πια. Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας Μέλι, είναι καλό να κάνεις ό, τι καλύτερο για να ευαισθητοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο και τα μέτρα που μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την έρευνα αυτού του ζητήματος, ώστε να μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες και τους λόγους για τους οποίους ο πληθυσμός τους μειώνεται. Κάνοντας αυτό,

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας
Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας Μέλι, γνωστή στο παρελθόν ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης Μέλισσας Μέλι, είναι μια ιδέα που συγκεντρώνουν οι μελισσοκόμοι στις ΗΠΑ, οι οποίοι υπέβαλαν αναφορά στο USDA το 2009 για επίσημη ημέρα για να τιμήσουν τις μέλισσες και τη μελισσοκομία. Λίγα χρόνια μετά, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τιμούν μια ημερομηνία παρατήρησης κάθε χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια