Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lazy Day / Ημέρα τεμπελιάς

Γνωρίζατε ότι το να είσαι τεμπέλης από καιρό σε καιρό μπορεί πραγματικά να είναι καλό για εσάς; Εξάλλου, για κάποιους, οι τεμπέληδες είναι πιο πιθανό να είναι ξεκούραστοι. Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με τον επαρκή ύπνο. Αυτό περιλαμβάνει μειωμένη φλεγμονή, μειωμένο στρες, μεγαλύτερη προσοχή και βελτιωμένη μνήμη. Υπάρχουν επίσης ορισμένες δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία που μπορεί να συμβούν εάν δεν έχετε αρκετό ύπνο. Αυτό περιλαμβάνει άγχος, κατάθλιψη, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και καρδιακές παθήσεις.
Εκτός από αυτό, εάν έχετε την τάση να είστε λίγο τεμπέλης, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να υποφέρετε από εξάντληση. Κάνοντας ένα διάλειμμα και αφήνοντας τον εαυτό σας να είναι τεμπέλης από καιρό σε καιρό θα σας εμποδίσει να τρέξετε το σώμα σας από την εστίαση και την ενέργεια. Ο αντίκτυπος της εξάντλησης μπορεί να είναι πολύ σοβαρός. Εάν είστε πολύ αγχολυτικοί  μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρεξης, αϋπνία και χρόνια κόπωση.
Τα οφέλη δεν τελειώνουν ούτε εκεί. Οι τεμπέληδες λένε ότι χάνουν λιγότερο χρόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή διασφαλίζουν ότι κάθε εργασία ή ψυχαγωγική δραστηριότητα αξίζει την ενέργεια και το χρόνο τους. Επίσης, δεν χάνετε πόρους για εργασίες που δεν θα έχουν αξία στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να κάνετε την έρευνά σας, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε αποτελεσματικά το πρόγραμμά σας και να επιλέξετε πώς να περάσετε σωστά τον χρόνο σας.
Οι τεμπέληδες έχουν επίσης βελτιωμένα επίπεδα απόδοσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο απώτερος στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι θα ολοκληρώσουν μια εργασία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μπορεί να ξεκουραστεί στο τέλος της. Αυτό σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα θα μεγιστοποιηθεί. Επίσης, το τελευταίο πράγμα που θέλει ένα φυσικό τεμπέλης άτομο είναι να πρέπει να επαναλάβουν μια εργασία, επειδή δεν έχει εκτελεστεί σωστά, και έτσι μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να διασφαλίσετε ότι δεν βιάζεστε και δεν κάνετε λάθη. Οι τεμπέληδες ενσωματώνουν σίγουρα τη δουλειά σκληρά, παίζουν σκληρό μάντρα
Πιστεύεται επίσης ότι οι τεμπέληδες έχουν μεγαλύτερη εστίαση στους μακροπρόθεσμους στόχους τους. Όταν αφήνουμε το μυαλό μας να περιπλανηθεί, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τους στόχους μας μακροπρόθεσμα και το μέλλον μας. Επομένως, εάν δώσετε στο μυαλό σας ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα, μπορεί να οδηγήσει στον σχεδιασμό στόχων και στον καθορισμό στόχων. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε λιγότερο πιασμένοι σε αυτό που συμβαίνει τώρα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο και ελευθερία να σκεφτείτε τι θα συμβεί στο μέλλον.
Όπως μπορείτε να δείτε, το να είσαι τεμπέλης δεν είναι τόσο αρνητικό όσο όλοι λένε! Υπάρχουν στην πραγματικότητα ορισμένα οφέλη που σχετίζονται με το τεμπέλη γονίδιο!

Ιστορία της Lazy Day
Οι ιδρυτές του Lazy Day δεν είναι γνωστοί, πιθανώς επειδή ήταν πολύ απασχολημένοι με το να κρατήσουν ρεκόρ των προσπαθειών τους! Ωστόσο, η ιδέα τους έχει συνεχιστεί, με πολλούς ανθρώπους να απολαμβάνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από το καθημερινό άγχος. Ξαπλώστε λοιπόν στον καναπέ, κλείστε λίγο το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας και απολαύστε μια ξεκούραστη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια