Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

International Assistance Dog Week / Εβδομάδα σκύλων βοήθειας

August 6th –August 12th 2023
Η Διεθνής Εβδομάδα Σκύλων Βοήθειας (IADW) ξεκινά την πρώτη Κυριακή τον Αύγουστο και αναγνωρίζει όλους τους αφοσιωμένους, εργατικούς σκύλους βοήθειας που βοηθούν τα άτομα να μετριάσουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με την αναπηρία. Η Elaine Smith λαμβάνει πίστωση για τη χρήση σκύλων θεραπείας λόγω της ανάπτυξης ενός προγράμματος κατάρτισης το 1976. 
Τα σκυλιά βοήθειας διατίθενται σε δύο κατηγορίες - Σκύλοι εξυπηρέτησης και Σκύλοι διευκόλυνσης.
Οι σκύλοι εξυπηρέτησης εκπαιδεύονται να κάνουν πράξεις για άτομα με αναπηρίες, όπως σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς και άτομα με προβλήματα ακοής. Το Facility Dogs χρησιμοποιείται από επαγγελματίες για να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στην ειδική αγωγή ή κατά τη διάρκεια της φυσικής θεραπείας.

Μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος μαθαίνουν να συνεργάζονται και να γνωρίζονται μεταξύ τους. Καθ 'όλη τη διάρκεια του μαθήματος, μαθαίνουν να χτυπούν τις πόρτες ή να χτυπούν το κουδούνι της πόρτας, να ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη τους για ένα κουδούνισμα τηλεφώνου ή εάν σβήνει ένας συναγερμός καπνού. Η μέση περίοδος εκπαίδευσης για έναν σκύλο εκπαίδευσης και τον ιδιοκτήτη του διαρκεί περίπου δύο μήνες. Οι πιο δημοφιλείς φυλές για σκύλους βοήθειας περιλαμβάνουν Labrador Retrievers, Golden Retrievers και German Shepherds. Αυτές οι φυλές είναι από τις πιο έξυπνες και πιο εκπαιδευμένες.
Εθιμοτυπία σκύλου βοήθειας
Ενώ είναι εν ενεργεία, οι σκύλοι βοήθειας έχουν δουλειά Έχοντας αυτό κατά νου, εάν δείτε κάποιον με σκύλο βοήθειας, μην πλησιάσετε πολύ ή προσπαθήστε να το ζωολογήσετε. Είτε οδηγεί με ασφάλεια το αφεντικό του είτε παρέχει άλλες υπηρεσίες, οι περισπασμοί είναι επικίνδυνοι. Εάν πρέπει να πλησιάσετε, μιλήστε στον χειριστή. Κρατήστε το δικό σας κατοικίδιο συγκρατημένο και σε απόσταση. Μην υποθέσετε ότι ένας σκύλος που κοιμάται είναι εκτός υπηρεσίας. Εάν δείτε ένα σκυλί εξυπηρέτησης χωρίς τον ιδιοκτήτη του, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Ζητήστε βοήθεια αν είστε σε θέση και αφήστε το σκυλί να σας οδηγήσει στον αφέντη του.
Ενώ τα σκυλιά θεραπείας και συναισθηματικής υποστήριξης παρέχουν πολύτιμο όφελος, δεν είναι σκύλοι βοήθειας. Λαμβάνουν διαφορετική εκπαίδευση.
Το Assistance Dog International, ένας συνασπισμός μη κερδοσκοπικών ενώσεων, δημιούργησε τη Διεθνή Εβδομάδα Dog Assistance για να αναγνωρίσει και να ευαισθητοποιήσει γύρω από αυτούς τους πολύ σημαντικούς σκύλους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια