Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Α΄βοήθειες για το σπίτι σας / Help for home

* Κρεβάτι και τρίξιμο.
Βάλτε λίγο σπρέι σιλικόνης που θα το βρείτε στα σιδηροπωλεία, στις κλειδώσεις της βάσης του κρεβατιού για να μην τρίζει το κρεβάτι σας κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό.

* Υγρασία στα συρτάρια:
Αν έχετε πρόβλημα να ανοίξετε ή να κλείσετε τα συρτάρια σας είναι πολύ πιθανόν η υγρασία να είναι το πρόβλημά τους. Χρησιμοποιήστε τον στεγνωτήρα των μαλλιών σας, στον ζεστό αέρα επί 20 λεπτά της ώρας στις "ράγες", που κρατούν τα συρτάρια σας. Επίσης μπορείτε να τρίψετε τις ράγες με μία πλάκα σαπουνιού.
* Παρκέ
Το παρκέ ιδιαίτερα στα "πολυσύχναστα" σημεία του σαλονιού, δέχεται πολλές πιέσεις και ταλαιπωρίες. Περάστε το με βερνίκι ειδικό για κότερα ώστε να αντέξει.

* Πλαστικά εξωτερικά έπιπλα.
Καθαρίστε τα πλαστικά σας έπιπλα που έχουν μείνει έξω στον κήπο ή μπαλκόνι με 1/4 της κούπας χλωρίνη σε ένα λίτρο νερού σε ένα πλαστικό μπουκάλι. Με αυτό ψεκάστε τα έπιπλά σας, αφήστε το επί 10 λεπτά και μετά σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας.
* 'Επιπλα
Ξέρετε ότι πρέπει να "ποτίζετε" τα ξύλα των επίπλων σας συχνά, αν θέλετε, να φαίνονται "ζωντανά" και όμορφα; Αναμείξτε μια κούπα baby oil με μισή κούπα χυμό λεμονιού. Τα έπιπλά σας θα μοσχοβολούν και θα αστράφτουν.

* Γρατζουνιά στα έπιπλα.
Αν έχει γρατσουνιστεί το ξύλο των επίπλων σας, περάστε με ένα πανί εκείνο το σημείο με λίγη καφέ μπογιά που γυαλίζετε τα παπούτσια σας και τρίψτε ελαφρά. Η γρατζουνιά θα εξαφανιστεί και θα μείνει μια ελαφρά γυαλάδα.
* Ξύλινο τραπέζι.
Μπορείτε να προστατέψετε το ξύλινο καλό τραπέζι της τραπεζαρίας σας από χτυπήματα, ή υγρά που κατά λάθος χύνονται και διαπερνούν το τραπεζομάντιλο, αν στρώσετε κάτω από το τραπεζομάντιλο το ίδιο κάλυμμα που χρησιμοποιείτε πάνω στο στρώμα του κρεβατιού σας.

* Χρώματα στο τραπέζι μας
Στρώστε το τραπέζι σας με σερβίτσια σε χρώματα κόκκινο και πορτοκαλί, γιατί σύμφωνα με τη χρωματολογία, αυτά τα χρώματα επηρεάζουν τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις μας. Το κόκκινο και το πορτοκαλί βοηθούν την όρεξη και την πέψη.
* Λερωμένοι καναπέδες.
Αν είναι λερωμένοι οι καναπέδες σας και θέλετε να τους καθαρίσετε, βρέξτε ένα μαλακό πανί σε ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού. Η αναλογία πρέπει να είναι ένα προς ένα. Τρίψτε κόντρα στο πέλος. Στη συνέχεια, σκουπίστε τους με ένα στεγνό πετσί και αφήστε τους να στεγνώσουν.

* Βελούδινοι καναπέδες.
Για να διατηρήσετε το βελούδο των καναπέδων σας καθαρό και απαλό σαν καινούργιο τρίψτε τους μια φορά την εβδομάδα με υγρό πανί (σαν αυτό που χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε το αυτοκίνητο, μετά το πλύσιμο) και μετά σκουπίστε καλά με ένα στεγνό βαμβακερό πανί.
Τέσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια