Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάβασε το μέλλον σου στα πέταλα ενός λουλουδιού

Είναι μια μέθοδος πρόβλεψης που ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει
Μερικές φορές, εύχομαι να μπορούσα να πάω πίσω στο χρόνο, όταν ήμουν μικρό κορίτσι και ένα πέταλο άνθους μπορούσε να μου πει ό, τι ήθελα να μάθω για την αγάπη.
Φαντάζομαι ότι και εσύ θα έχεις δοκιμάσει μικρός/η να μαδήσεις τα πέταλα μιας μαργαρίτας, περιμένοντας την τελευταία απάντηση με αδημονία για το αν τελικά «σε αγαπά ή δεν σε αγαπά».
25-3-2015 mesaaaΕίμαι σίγουρη λοιπόν ότι είσαι απόλυτα εξοικειωμένος με την μαντεία των οιωνών που λαμβάνονται από τα λουλούδια. Ίσως και χωρίς να το ξέρεις. Η Floromancy, όπως ονομάζεται η μαντεία των λουλουδιών, βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα λουλούδια ακτινοβολούν δονήσεις και αντιδρούν σε ένα συμπαθητικό ή ενοχλητικό περιβάλλον. Άλλωστε τα λουλούδια έχουν μια μαγική αύρα. Με αυτή καταφέρνεις να βελτιώσεις την ψυχολογία σου όταν τα κοιτάζεις και όταν αναπνέεις το άρωμα τους. Χρησιμοποιώντας τα θετικά συναισθήματα που τα λουλούδια σε αφήνουν να ξεκλειδώσεις, η κατάθλιψη καθώς και μερικές άλλες ασθένειες μπορεί να ηττηθούν, όπως λένε και οι ειδικοί.
Σίγουρα η μαντεία με τα λουλούδια είναι ένας αντισυμβατικός τρόπος να κοιτάζεις το μέλλον σου και να μάθεις τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχεις στο μυαλό σου, όμως δεν έχεις να χάσεις τίποτα και μάλιστα δεν απαιτεί κανενός είδους γνώσεις και εμπειρία στην πρακτική εφαρμογή της μεθόδου. Το σημαντικότερο είναι να επικεντρωθείς στις πληροφορίες που θέλεις να λάβεις. 25-3-2015 PASXALIAAΚάθε λουλούδι έχει την δική του ξεχωριστή του ιδιότητα πάντως.
Για παράδειγμα, μια πασχαλιά θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις αν αυτό που επιθυμείς, θα γίνει πραγματικότητα. Θα χρειαστείς 5 κλαδάκια πασχαλιάς, τα οποία θα τα κρατήσεις μες τα δύο χέρια σου. Εστιάζεις σε αυτό που θέλεις να γίνει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον και, στη συνέχεια, θα αναζητήσεις ένα λουλούδι με 5 πέταλα, αντί για τα συνηθισμένα 4.
Αν βρεις ένα τέτοιο λουλούδι, η επιθυμία σου θα γίνει πραγματικότητα μέσα σε μισό μήνα.
25-3-2015 HLIANTOSΟ ηλίανθος είναι επίσης κατάλληλος για μαντεία. Διάλεξε 10 σπόρους (ηλιόσπορους) από έναν ανθισμένο ηλίανθο και αν ένα από τα κελύφη είναι άδειο, θα χρειαστεί χρόνος για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου. Εάν οι περισσότεροι από αυτούς είναι άδειοι, δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, ενώ αν υπάρχουν σπόροι σε κάθε κέλυφος, η επιθυμία σου θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα.
Επίσης λέγεται ότι την περίοδο της Άνοιξης, εάν βρεις το πρώτο λουλούδι σε κάποια συγκεκριμένη ημέρα, μπορεί να σου δώσει μια ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι. Δηλαδή:
Την Δευτέρα ~ καλή τύχη για την σεζόν
Την Τρίτη ~ οι περισσότερες προσπάθειές σου θα είναι επιτυχείς
Την Τετάρτη ~ υποδηλώνει ένα γάμο (όχι απαραίτητα το δικό σου!)
Την Πέμπτη ~ προειδοποίηση για μειωμένα κέρδη
Την Παρασκευή ~ πλούτος
Το Σάββατο ~ ατυχία
Την Κυριακή ~ εξαιρετική τύχη στις εβδομάδες που έπονται.
Εάν πάλι το λουλούδι που θα βρεις ανήκει στην κατηγορία των άγριων φυτών που φυτρώνουν μόνα τους, θα έλξεις κάποιον με τον ίδιο χαρακτήρα, ενώ και το αρχικό του λουλουδιού δίνει στοιχεία για το όνομα του. Π.χ. αν είναι μια μαργαρίτα θα μπορούσε να φέρει στην ζωή σου έναν Μάριο ή μια Ματίνα. Εγώ πάντως εύχομαι να μην συναντήσω παπαρούνα και μου κοκκινίζει σαν... παπαρούνος. Κατά τ' άλλα, το αρχικό δεν με χαλά.
Αν όλα αυτά σου φαίνονται κάπως, θέλω να σου τονίσω ότι σχεδόν όλοι οι πολιτισμοί είχαν κάποια μορφή μαντείας που σχετιζόταν με τα λουλούδια. Η αρχαία αγγλοσαξονική λαογραφία λέει ότι αν προσφερθεί σε μια μέλλουσα μητέρα ένα τριαντάφυλλο και ένας κρίνος και αυτή διαλέξει το τριαντάφυλλο, το μωρό θα είναι κορίτσι, ενώ εάν επιλέξει τον κρίνο θα είναι αγόρι. (Χμ και αν ήταν δίδυμα;)
25-3-2015 GARIFALLOΣτην Κορέα πάλι, τα γαρύφαλλα χρησιμοποιήθηκαν για να πουν το μέλλον των κοριτσιών. Πως; Ένα κορίτσι τοποθετεί ένα σύμπλεγμα τριών ανθισμένων γαρύφαλλων στο κεφάλι της και λέγεται ότι αν η κορυφή μαραθεί πρώτα, τα τελευταία χρόνια του κοριτσιού θα είναι δύσκολα. Αν πάλι το μεσαίο μαραθεί πρώτο, τα νεοτέρα της χρόνια θα είναι τα πιο άτυχα, ενώ αν μαραθεί πρώτα το κάτω μέρος όλα τα χρόνια της θα είναι άθλια. (Να υποθέσω ότι στην Κορέα κανένα κορίτσι δεν είχε ευτυχισμένη ζωή....)
Τέλος, τα πέταλα της παπαρούνας χρησιμοποιούνταν στην Ανατολή ως ένδειξη πίστης, με το κορίτσι να τοποθετεί ένα πέταλο στα χέρια του εραστής της. Αν το χτυπούσε και έσπαγε μ' ένα δυνατό ήχο, ο εραστής της την αγαπούσε αληθινά, ενώ εάν ο ήχος ήταν σιγανός ή υπόκωφος είχε υπάρξει άπιστος ως προς την αγάπη της. (Πρέπει να βρω μια παπαρούνα αμέσως!)
Σίγουρα είναι μια μέθοδος πρόβλεψης που ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει, ιδίως αν μένει κοντά σε χώρους που υπάρχει πράσινο ή στην επαρχία. Και φυσικά θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που θα πρέπει να κάνει πολλές βόλτες. Δεν γίνεται να βγεις ξαφνικά μια Παρασκευή και να βρεις μια παπαρούνα και να πεις: «ΩΩΩΩΩ...Τώρα θα γίνω πλούσιος» ή «Ωραία, τώρα θα γνωρίσω μια που το όνομα της αρχίζει από Π. (Πόπη ίσως;)».... Δεν πάει καθόλου έτσι φίλε μου!( Αν και θα ήταν πολύ εύκολο....)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια