Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιές γεύσεις τρελαίνουν τα ζώδια

Ποια είναι η κατάλληλη συνταγή για να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας ή εκείνον των φίλων σας;
Διαβάστε ποιες γεύσεις και ποια ατμόσφαιρα ταιριάζει σε κάθε ζώδιο... και μην ξεχνάτε, ένα γεύμα έχει πάντα να κάνει με τον ψυχισμό του δημιουργού και πάντα γράφει μια ιστορία...
Ψιλοκομμένος μαϊντανός, 
και σκόρδο μια σκελίδα, 
να 'φεγγε μιαν ελπίδα 
τα μάτια τα μελιά, 
και προς το τέλος πρόσθεσε 
ένα ποτήρι λάδι, 
να 'νιωθε ένα χάδι 
μια μέρα στα μαλλιά.

Κριός
Λατρεύει τα μπαχαρικά και τις πικάντικες γεύσεις, που δημιουργούν στον οργανισμό του το κατάλληλο κοκτέιλ ενδορφινών και αδρεναλίνης. Η αδρεναλίνη για να τον κρατά σε εγρήγορση όταν βρίσκεται σε πυρετό δραστηριότητας, οι ενδορφίνες για να ηρεμεί μετά την αναπόφευκτη σωματική ή πνευματική καταπόνηση που συνηθίζει να υπόκειται. Ο Κριός λατρεύει να μάχεται για τη ζωή και τους στόχους του – και θα εκτιμήσει τη διατροφική συμβολή σας αν το γεύμα συμβάλλει στην ενέργεια του.

Ταύρος
Κανένα ζώδιο δεν αισθάνεται τόσο ισχυρούς δεσμούς να το συνδέουν με τη μάνα-Γη, όσο ο Ταύρος. Αγαπά και απολαμβάνει ευχάριστα όλα της τα προϊόντα και τα επιλέγει κατά κόρον για τη διατροφή του. Θα καταβροχθίσει με όρεξη μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά εποχής, συνοδευόμενη από ένα απολαυστικό dressing που να αναδεικνύει τις γεύσεις τους. Μην παραλείψετε να τον δελεάσετε και με ένα πλούσιο επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει τον εκπλεπτισμένο ουρανίσκο του.

Δίδυμοι
Μην διανοηθείτε να τον ταΐζετε συνεχώς το ίδιο πράγμα – οτιδήποτε παραπέμπει γευστικά στο φαγητό που έτρωγε προχθές θα του κακοφανεί. Και επειδή δεν είστε ο Μαμαλάκης, εμπλουτίστε τη βιβλιοθήκη σας με μερικά βιβλία συνταγών και εντυπωσιάστε τον με τις εναλλαγές και την ποικιλία της μαγειρικής σας. Και προσοχή! – μην ξοδέψετε πολλές ώρες στην κουζίνα, γιατί θα του σπάσετε τα νεύρα! Ο Δίδυμος δεν φημίζεται για την υπομονή του!

Καρκίνος
Σπιτικά κουλουράκια, ζεστοί λουκουμάδες, παραδοσιακές πίτες αχνιστές από το φούρνο – ο Καρκίνος ποτέ δεν ξέχασε πόσο όμορφα μύριζε η κουζίνα της μαμάς του. Εάν μπείτε στον κόπο να του μαγειρέψετε και να τον περιποιηθείτε, θα έχετε δίπλα σας ένα ευτυχές γατάκι που θα γουργουρίζει από απόλαυση και ευγνωμοσύνη. Και μην έχετε αμφιβολία – ο ευαίσθητος Καρκίνος θα σας επιστρέψει διπλές τις περιποιήσεις σας.

Λέων
Μα, είναι δυνατόν να απαιτεί θέαμα ακόμη και στο φαγητό; Τι αναζητά σε ένα γεύμα, να φάει ή να διασκεδάσει; Μα, φυσικά, και τα δύο. Σερβίρετέ του ένα κινέζικο sizzling, σχεδόν φλεγόμενο πάνω στην ξύλινη τάβλα. Ή εναλλακτικά, βγάλτε τον για φαγητό σε εκείνο το μέρος που ο μάγειρας μοιάζει περισσότερο με ταχυδακτυλουργό, έτσι όπως παίζει με τα μαχαίρια του ετοιμάζοντας το σούσι. Και αν δεν σας αρέσουν τα σούσι και τα κινέζικα, να θυμάστε πως η πανάρχαια γνωστή ρωμαϊκή συνταγή “άρτος και θέαμα” ταιριάζει απόλυτα στα λιοντάρια. Κάντε κάτι λοιπόν, που θα τον εντυπωσιάσει!

Παρθένος
“Είσαι αυτό που τρως”. Ο Παρθένος δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει περισσότερο με αυτή την Ιπποκράτειο ρήση – φροντίστε λοιπόν να του ετοιμάσετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και διαιτητικό γεύμα. Μικρή υποσημείωση: η γεύση του πιάτου σας από μόνη της δεν θα τον ικανοποιήσει – θέλει απαραίτητα να θαυμάσει και την όψη του. Αν λοιπόν σας φαίνεται ότι το κλωναράκι ρόκας δεν καμπυλώνει αρκετά νωχελικά πάνω στο φιλέτο του ψαριού, αφήστε τις ντροπές και πιάστε το μοιρογνωμόνιο.

Ζυγός
Το κάρμα του Ζυγού τον θέλει να έχει έρθει σε αυτή τη ζωή για να αποκαταστήσει την ισορροπία του. Θα φάει ισορροπημένα, για να αισθανθεί ισορροπημένα και να συμπεριφερθεί ισορροπημένα. Οτιδήποτε άλλο τον αναστατώνει. Αλλά, πώς ορίζεται το ισορροπημένο, θα αναρωτηθείτε δίκαια… Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, αλλά συντροφεύοντας στη ζωή τον Ζυγό είστε σε καλό δρόμο για να τις βρείτε. Χωρίς ενδυασμό, πριν τον καλέσετε συζητήστε μαζί του για το γεύμα που θα ετοιμάσετε. Και επειδή μάλλον δεν θα σας απαντήσει για να μη σας βάλει σε έξοδα, αφού και ο ίδιος γνωρίζει τα ακριβά γούστα του εκλεπτισμένου ουρανίσκου του, ψάξτε από μόνοι σας στα delicatessen!

Σκορπιός
Εάν πρόκειται να ενθουσιαστεί με το φαγητό σας, θα πρέπει όταν το τρώει να έχει την αίσθηση ότι κάνει διαβολιά. Μην ανησυχείτε για την υγεία του και μην σκέφτεστε τις θερμίδες – αλλά προσθέστε ακόμη λίγο σιρόπι στο παγωτό του. Το επόμενο πρωί θα φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και θα βγει αποφασισμένος για να τις κάψει.

Τοξότης
Αυτό το ζώδιο που συμβολίζει την αφθονία, δεν μπορεί να αρκεστεί στο πολύ, όταν υπάρχει το περισσότερο. Θυμηθείτε – δεν αντέχει καθόλου τη μιζέρια. Ένα τραπέζι άξιο για να το τιμήσει δεν μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερα από 5-6 πιάτα – τα διαιτητικά δεν πιάνονται. Αλλά μην ανησυχείτε, θα φέρει κι αυτός τα δικά του.

Αιγόκερως
Σε αυτή τη ζωή ο Αιγόκερως πορεύεται βάσει του αριστοτελικού μέτρου. Στην προσπάθειά σας λοιπόν να τον ικανοποιήσετε προσέξτε να μην του σερβίρετε κάτι πολύ γλυκό ή πολύ πικάντικο, ή τσιμπημένο στο αλάτι, ή παραψημένο ή πολύ πληθωρικό... Τρώνε το φιλέτο τους μετρίως ψημένο και ζουμερό – αλλά χωρίς σάλτσες.

Υδροχόος
Αν θέλετε να τον ευχαριστήσετε, καλέστε τον να μαγειρέψετε μαζί!. Αυτός ο διατροφικός φετιχιστής μπορεί να σας χαζεύει με τις ώρες να χτυπάτε τη σαντιγί, ή να αφρατεύετε τη μαρέγκα. Η βελούδινη όψη σύννεφου της σαντιγί και η απαλή γεύση της κρέμας τον μαγεύει... Εσείς ετοιμάστε το κέικ κι εκείνος θα αναλάβει να σκεφτεί πολλούς τρόπους – συνηθισμένους ή διαστροφικούς - για να το χρησιμοποιήσετε… Σωστά καταλάβατε, λατρεύει τη μαγειρική και την ευχάριστη παρέα!

Ιχθείς
Μισεί τα fast food, τα επεξεργασμένα, τα κατεψυγμένα και οτιδήποτε είναι ή νιώθει εχθρικό ως προς το στομάχι του! Ο ευγενής Ιχθύς αγαπά τις εξευγενισμένες γεύσεις! Ξεκινήστε το γεύμα με ένα αρωματικό κοκτέιλ γαρίδων (αγαπημένη γεύση όλων των ζωδίων του νερού) – ή ακόμη καλύτερα με μια νόστιμη, ζεστή ψαρόσουπα. Και μη ξεχάσετε να εμπλουτίσετε το τραπέζι με 10 είδη φαγητού, για να τσιμπά “λίγο από όλα”. Για να σας ανταμείψει, θα φέρει πάντα ένα δώρο και θα σας το ανταποδώσει με ένα επίσης πλουσιοπάροχο γεύμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια